- 24 Aralık 2015
- 89
- 26
- 35
- Konu Sahibi Senakilinc
Merhaba bayanlar.haftaya 5.ayini dolduracak bir oğlum çok şükür.ve 4.aydan beri biraz sıkıntılı bir hal içerisindeyim.belki de ben abartıyorum bilmiyorum.o yüzden anlatıp dışarıdan bir göz nasıl görüyor merak edip sormak istedim.oğlum 4.ayina kadar gayet güzel uyuyordu gece uykularını.araliksiz 7 saat uyuduğunu biliyorum.ama yaklaşık 1 aydır eski düzeni yok.zaten hep bu şekilde gitmesini de beklemiyordum ya neyse.uyku düzeninden bahsedeyim.gündüz 3 uyku uyurdu normalde.ortalama 1.5 saat.aksamda 7 buçuk 8 gibi yatırıyordum.tabi sallayarak uyuyordu.daha doğrusu emerken uyuyor beşiğıne yatirincada dalama kadar sallıyorsun.hatta öğlen uykularında uyanmasın diye yatak odasında yaşar vaziyete geldim.1.5 saat boyunca salladigim oldu.sirf uyanmasın uykusunu alsın diye.ama sallanmaya alıştı tabikide.benimde baştan beri uyku eğitimi verme isteğim var.tabi en büyük sorun babamız.kesinlikle uyku eğitimini gereksiz görüyor ve tartışıyoruz.herkes nasıl büyütüyor diyor.cocugun uykularını abartma uyuyor diyor.ben ona göre kendimi gereksiz strese sokuyormuşum.cok mükemmelliyetciymisim.su anda artık sallamıyorum emiyor yatağına koyuyor en fazla 40 dk uyuyor uyniyor.ama artık 3 kez değil 5 6 defa uyuyor gündüzleri ama kısa kısa.aksamda 9 buçuk 10 gibi anca uyumaya başladı.bilemiyorum yani ben mi çok abartıyorum acaba.gece de bazen 2 bazen 3 kere kalkıyor.eşim artık delirme noktasına geldi.sabahtab akşama kadar yatak odasında beşik sallayarak geçiriyorsun günü diyor.baya bi kızdı bana ama napayım o uykusunu alsın diye yapiyorum yoksa kısa uyuyor ve kiyamiyorum oğluma ama bir yandan esimede hak veriyorum çünkü o uyurken hiç bir iş yapamıyorum uyanınca da malum pek vaktim olmuyor yapmaya.bu yüzden uyku eğitimi istiyordum ama eşimi ikna edemiyorum.siz nasıl değerlendiriyorsunuz.oluruna mi birakayim yoksa direteyim mi?