Uyku düzensizliği 6bucuk ay

Rapunzel56

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2022
46
11
31
Merhaba arkadaslar. 6 bucuk aylık kızım var bugune kadar hic duzenli bi uyku olayimiz olmadi. 20 dk uyurdu gündüzleri artik onu da uyumuyor sadece kucagimda emerken uyursa uyuyor onda da yatirinca hemen kalkar bazen kucagimda bile uyumaz aksama kadar benimle butun gun kucagimda. Gece de 12den once uyumuyo uykusu geliyo uyutmaya calisiyorum sekerleme yapio geri kalkiyor illa 12yi bekliyor. Ayakta sallama kucakta sallama battaniye ile sallama kendi yataginda besikle sallama hicbirisinde asla uyumuyor sadece emerek uyuyor. Cook cok cok yoruldum bütün gun tasimaktan ameliyat yerim agriyo ciddi ciddi yemek ev işi hicbisey yok sadece aglamasin diye kucakta duruyo oyun oynama suremiz 5 dk. ek gida yemek istemiyo. Tum tahlillerini yaptirdim alerjisi olan besinlere diyetimizi yapiyoruz yani ortadan butun olasiliklari kaldirdim ama bi çözüm bulamadim. Lutfen tecrubelerinizi yazın artik ne yapacağımı bilemiyorum

Merhabalar. Ayni zamanlarda ayni sekilde uyku sorunu yasadigimiz ve artik zombi olucam uykusuzluktan diye düsünüp konu açmistim buraya yardim almak için. Cidden bu 6,5 ayda ne var bilmiyorum ama çok benzer seyler yasadim ben de. Simdi 7,5 aylik ve daha rahat nispeten. Kendi kurallarimi koydum burada bir arkadasin önerisiyle. Tam olarak ise yaramiyor henüz ama fena da degil acikcasi :) uyku konusunda konforu sagladiktan sonra israrci olmak gerekiyor bebegi de üzmeden bana kalirsa

Merhabalar. Ayni zamanlarda ayni sekilde uyku sorunu yasadigimiz ve artik zombi olucam uykusuzluktan diye düsünüp konu açmistim buraya yardim almak için. Cidden bu 6,5 ayda ne var bilmiyorum ama çok benzer seyler yasadim ben de. Simdi 7,5 aylik ve daha rahat nispeten. Kendi kurallarimi koydum burada bir arkadasin önerisiyle. Tam olarak ise yaramiyor henüz ama fena da degil acikcasi :) uyku konusunda konforu sagladiktan sonra israrci olmak gerekiyor bebegi de üzmeden bana kalirsa
Ben nerdeyse bu sorunu 40-50 gunlukten beri yasiyorum ama 4. Aydan sonra işin tadi iyice kaçtı :)

Ben nerdeyse bu sorunu 40-50 gunlukten beri yasiyorum ama 4. Aydan sonra işin tadi iyice kaçtı :)
Bizde de öyleydi dogdugundan beri hatta yavrum aç kalmis bana sütün var emzir dediler neyin ne oldugunu bilmiyorsun tam olarak derken aglama krizleri vs o düzensizligi hep yasiyorduk basindan beri ve 6,5 aylikken tamamen çigirindan çikmisti 🤦

Kizim gece oyun gündüz uyku seviyordu. 2de yatar Sabah Allah ne verdiyse uyurdu 12 vs. Ama gece 594737 kez uyanmasin da cabasi. Canima tak demisti buraya konu açtim. Erken kaldirmam belli saatlerde uyutmaya çalismam ve rutin önerisinde bulundu biri. Rutinimiz zaten vardi. Diger her seyi de biliyordum ama cesaretim yoktu acikcasi. Uyku egitimi icin bir uzmanla gorustugumde uykulari yavas yavas erkene cekecegiz dedi. Hay agziniz bal yesin dedim, peki nasil yapacagiz? UYANDIRARAK dedi. Ben bu isi kendimi yapacagim diye karar aldim. Ve kademeli falan da degil pat diye bir gün 8.30da kaldirdim öpe koklaya. Mizirdandi falan ama panjur acip yaptigimiz Sabah uyanma rutinimize bayildigi icin cok ustelemedi. Ek gida isini o gün hic zorlamadim. Kahvalti vs için zaten uykusu vardi diretmedim ben de. Hatta kizim uyanikken babasina birakip uyudum biraz geceden hic uyumamistik neredeyse. Derken ilk sekerleme zamanini 2 saat Kadar beklettikten sonra 1,5 saat Kadar yapmasina izin verdim ve yeniden uyandirdim. Yine mizirdandi falan babasi parka cikardik oyunlar vs derken unuttu. Bu sekilde 3 uykuyu yaptiktan sonra gece 10 gibi uyuyor. Bu bazilarina göre cok geç olabilir ama bana mucize gibi geliyor. Gece hâlâ daha en az 4-5 kez kalkiyor bazen cok daha fazla oluyor ama onu henüz cözemedim sebep ariyorum hâlâ ☺️

X