Uyku düzeni!

pembepepe08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2018
3.615
4.663
83
Merhaba kızlar ufak bir sorum olacaktı.

Nişanlımın çok tuhaf bir uyku düzeni var.Bazen gelip bana kaldığında gerçekten gece bitmiyor😱.Geceleri asla uykusu gelmiyor.Gün ağarırken uykuya dalıyor.Ayrıca müzik açmadan uyuyamıyor.İllaki arka planda müzik çalması lazım öyle dalıyor uykuya.Ama bu defa da ben uyuyamıyorum.Bende kaldığı günlerin ertesi günü zombi gibiyim.Ben uykuya dalsam bile beni uyandırıyor konuşmak istiyor.Çok uyumak istiyor aslında ama uyuyamıyor.

Gerçekten şimdiden yordu beni bu durum.Bu uyku düzenini nasıl ayarlayabilirim? Birde bu uyurken müzik dinlemeyi nasıl bıraktırıcam ? Siz böyle bir durum yaşadınız mı ?
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Nişanlımın çok tuhaf bir uyku düzeni var.Bazen gelip bana kaldığında gerçekten gece bitmiyor😱.Geceleri asla uykusu gelmiyor.Gün ağarırken uykuya dalıyor.Ayrıca müzik açmadan uyuyamıyor.İllaki arka planda müzik çalması lazım öyle dalıyor uykuya.Ama bu defa da ben uyuyamıyorum.Bende kaldığı günlerin ertesi günü zombi gibiyim.Ben uykuya dalsam bile beni uyandırıyor konuşmak istiyor.Çok uyumak istiyor aslında ama uyuyamıyor.

Gerçekten şimdiden yordu beni bu durum.Bu uyku düzenini nasıl ayarlayabilirim? Birde bu uyurken müzik dinlemeyi nasıl bıraktırıcam ? Siz böyle bir durum yaşadınız mı ?

kulaklıkla dinlesin.
eşim de bişeyler izlemeden uyuyamıyor.
ben artık alıştım
ilk zamanlar hiç uyuyamıyordum telefondan izliyor artık bana ışık gelmeyecek şekilde

İşi gücü düzenli ve yorucu bir hayatı olunca yastığa varmadan uyur.

Müzik konusuna yapacak bir şey yok, 11-12 senedir çözemedim. Ben alıştım artık müzikle uyumaya. Biz trt3 açıyoruz radyodan, klasik müzikle uyku pek güzel oluyor.

Uyku düzeni ile ilgili bir başlık görünce 3/5 aylık bebesine uyku egitimini nasıl vereceğini soran taze bir annenin konusunu bekliyordum😊 Samimiyetle söyleyebilirim ki bu konuyu ve duyduğun rahatsızlığı nisanlinla konusmalisin. Kayınvalidem gece uyumayan ,TV ışığı isteyen pıtır pıtır sabaha kadar evde dolaşan bir kadın. Ben sürekli bu şekilde yaşayan birisiyle birada yapamazdim acikcasi.

12 gibi uykum gelir gibi oluyor , ama herkes yatsın tek başıma kafa dinleyeyim diyorum sonrada uykum açılıyor , nedeninide bilmiyorum aslında 12 de yatsamda uyuyamam zaten .
al benden de o kadar. gün içinde 5 saat uyuyunca oo iyi uyumuşum ha diyorum. aslında uykum gelince gidip yatsam uyucam da hep bişey çıkıyor. dün mesela tam uyucam buraya takıldım yattım saat 6da. 10da da uyandım. off geç kalktım dedim.

evlenince ne yapackasınız nasıl katlanacaksınız bu duruma :( inşallah değiştirir düzenini

Oda arkadaşım vardı yurtta.
Kulaklıkla son ses müzik dinleyerek uyurdu asla uyuyamazdım. Uyuduktan sonra kapatırdım sabahına kavga çıkarırdı uykumu böldün müzik kapanınca uyandım diye.
Kendisinin istemesi lazım, biraz zorlasa alışabilir müziksiz uyumaya.

Şey dikkatimi çekti; nasıl yapacağım, nasıl bıraktıracağım diyorsunuz ya, siz hiçbir şey yapmak zorunda değilsiniz. Uyku eğitimini çocuklarımıza veriyoruz biz. Kaç yaşına gelmiş adam da kendi düzenini bir zahmet kendi oluştursun.

Bunun dışında; benim kulağımda sürekli bir çınlama mevcut, gece sessizliğinde iyice delirtecek hale geldiği için bir şey dinlemeden uyuyamam, müziğin çınlamayı bastırması lazım uyuyabilmem için. Eşimi ve çocuklarımı rahatsız etmemek için tek kulağıma kulaklık takıyorum. Bu kadar basit çözümü... Kulaklık çok rahat değil ama dünya benim etrafımda dönmediği için, evde yaşayan diğer insanları da önemsemem, bir çözüm bulmam gerekiyor. Nişanlınız da bulabilir. Sizi uyandırıp durması bencilce. Uyuyamıyorsa kalksın süt içsin, evde turlasın. Ne alaka uyuyan insanın uykusunu bölmek? Bunun çözümü çocukluğu bırakıp olgunlaşmak. Ve gün ağarırken uykuya dalıyor demişsiniz, kendisi gece mi çalışıyor, yoksa işsiz mi? Gündüz çalışan bir insanın, öyle sabahlayayım, gündüz uyuyayım gibi bir lüksü olmadığı için, mecbur bir düzene göre yaşıyor.

Uy problemi uykuya dalamamak gibi sorunu var..buna siz çare bulamazsınız buda bi hastalık eşim uyku apsesi iyi bilirim uyku sorununu bazen uyuyor 10 11 hatta 12 saat bazense 45 dkk yarım saat aralıklar ile uyanıyor her uyandığındada tekrar uykuya dalmakta zorlanıyor bunu için doktora gitmelisiniz altında yatan sorun vardır

al benden de o kadar. gün içinde 5 saat uyuyunca oo iyi uyumuşum ha diyorum. aslında uykum gelince gidip yatsam uyucam da hep bişey çıkıyor. dün mesela tam uyucam buraya takıldım yattım saat 6da. 10da da uyandım. off geç kalktım dedim.
Tabi canım 5 saat rekor zaten , ne kadar yorgun olursam okadar uyuyamıyorum ayrıca , çok can sıkıcı .

Uy problemi uykuya dalamamak gibi sorunu var..buna siz çare bulamazsınız buda bi hastalık eşim uyku apsesi iyi bilirim uyku sorununu bazen uyuyor 10 11 hatta 12 saat bazense 45 dkk yarım saat aralıklar ile uyanıyor her uyandığındada tekrar uykuya dalmakta zorlanıyor bunu için doktora gitmelisiniz altında yatan sorun vardır
Aa olabilir o da uyusa bile mutlaka uyanıyor.

İşi gücü düzenli ve yorucu bir hayatı olunca yastığa varmadan uyur.

Müzik konusuna yapacak bir şey yok, 11-12 senedir çözemedim. Ben alıştım artık müzikle uyumaya. Biz trt3 açıyoruz radyodan, klasik müzikle uyku pek güzel oluyor.
Bir youtube dan açıyoruz şarkı arası reklam falan girince benim uykumu kaçırıyor.Tam uykuya dalamıyorum.

Uyku düzeni ile ilgili bir başlık görünce 3/5 aylık bebesine uyku egitimini nasıl vereceğini soran taze bir annenin konusunu bekliyordum😊 Samimiyetle söyleyebilirim ki bu konuyu ve duyduğun rahatsızlığı nisanlinla konusmalisin. Kayınvalidem gece uyumayan ,TV ışığı isteyen pıtır pıtır sabaha kadar evde dolaşan bir kadın. Ben sürekli bu şekilde yaşayan birisiyle birada yapamazdim acikcasi.
Bende evlenene kadar çöz diyorum kendisine.Yarın çocuk olduğunda açamaz zaten.Aslında uyumak istiyor ama uykuya dalamıyor.Dalsa uyanıyor.Uyanınca beni uyandırıyor vs.

Back
X