Uyku düzeni saglayamadim yardım

mavimavi33

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
452
655
103
Sevgili anneler,15 aylık oğlum bir türlü uyku düzeni olusturamadim. Uyutmakta çok zorlanıyorum. Emzirerek uyutuyordum artık onuda bertaraf ediyor. Emiyor emiyor gözleri uykudan kapanıyor ama ne yapıyor ediyor kendini uyandırıyor kalkıyor hoplamaya zıplamaya. Ayağımda sallayayim diyorum bu sefer başını hayatta yastığa koymuyor. Hoplayıp kalkıyor. Yani akşamları 1,5 saat uyutmaya uğraşıyorum. Kendime ayıracak hiç vaktim yok, her daim yanimda. Gündüz uykusunda bile yanında yatarsam 1 saatten fazla uyuyor yoksa hemen kalkıyor. Bana bir akıl lütfen.

Bir rutin oluştursanız…

Banyo
Masal
Tatlı rüyalar öpücüğü

Gibi gibi…

Sabırla devam etseniz denemeye değer bence…

AKşam yariaç banyo yaptirin. Masaj falan yapin belki faydasi olur

Günde kaç uyku yapıyor? Tam 2 uykudan tek uykuya geçme zamanı. Uyanıklık sürelerini takip edebilirsiniz.

Öğlen bir sefer uyuyor
Çok iyi. Yalnız yeni yeni tek uykuya düştüğünde hemen uzun uyumuyor. Zor bir süreç ama 2 ay sürüyor tam 2 saatlik öğle uykusu rutinini oturtması.
Emzirerek uyutmak kullanışlı değil zaten. Yan yana yatarak, sırtını okşayarak vs uyutmaya alıştırabilirsiniz. Ben uyuyorum diyip yanına yatın. Eninde sonunda sıkılıp uyur. Evet uzun sürer ama hep aynı saatte ve şekilde yatırdığınızda zamanla bu süre kısalacak.
Öğle uykusu ile akşam yatış saati arasına 6 saat (veya siz gözlemleyin ne zaman uykusu geliyor) girecek şekilde ayarlamaya çalışın. Ne çok yorulsun ne de dinç olsun. Maalesef bazı çocuklar uykuya çok direniyor, az ihtiyaç duyuyor. Siz elinizden geleni yapın ama ben yapamadım diye düşünmeyin. Hepsi öyle böyle büyüyecek.

Merhaba sabah en geç 8 de güne başlamış olun. Gün içinde dışarıya mutlaka çıkılsın temiz hava alınıp parkta enerji atılsın.Tek öğle uykusunu 2 den sonraya bırakmayın. Mutlaka 2 den önce uyutmaya çalışın. 1,5 - 2 saati geçirecek bir uyku olmasın bu. Bir de gece uykusu öncesi banyo ve masaj

Merhaba mutlaka rutin oluşturun ve o rutinde kararlı olun. Yanyana yatarak uyutabilirsiniz sonrasında kendi yatağına koyarsınız bebeğinizi. Ona anlatın anlıyorlar çünkğ uyku saati geldi uyucaz kalkınca oyunlar oynayacağız vs. Öğlen uykusuna yatırdığımda odayı çok aydınlık bırakmıyorum mesela ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…