Uyku düzeni hakkında

Processes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
7.469
19.542
Merhaba sevgili kadınlar ve kendini kadın hissedenler
Oldum olası gece uyumakta zorlanırım, gecenin sakinliğini sessizliğini huzurunu çok severim. Pandemi sürecinde de benim bu değişik düzen iyice yerleşti, sabaha kadar comolokko asla uyuyamıyorum uğraşacak çok fazla şeyim var kah kitap okurum kah iş yaparım kah bir şeyler izlerim hatta fakültede kan deli akarken çıkar yürürdüm bile.
Haliyle sabah uyuyunca altı saat uykuyla ancak öğlen uyanıyorum, millet günü yarılamışlar ben yeni başlıyorum vs. Çalışma hayatı mecburiyeti varken tabi ki seve seve erken kalkıyordum şimdi o da yok. Uyanıp ne yapacağım sanki diyorum. Evde tekim bütün gün, canım isterse işlerime başlıyorum bitiyor zaten stiyorum ki sabah kalkayım spor yapayım kahvaltımı edeyim mis gibi... ama ben o saatte zaten uyanık oluyorum ama tersinden, gün bitmemiş oluyor. Yürüyüşlerim akşama kalıyor. Şikayetçi değilim, Madem herkes derttaş - kendine benzeyen insan arıyor ben de günü gecesi tersdaşlarımı bulmak istiyorum. Neredesiniz firuzeler?
evliyim, bebek yok, okul açılıncaya kadar tatildeyim. Okul açılınca da iş yerim batmış olursa yine bir süre iş yok. saat beş.
sürçü lisan ettiysem affola.

Erken kalkarak da bi' bakkma gecenin tadını çıkarabilirsiniz... Okul zamanı bu saatlerde kalkıyordum ben. Benimki biraz ekstrem ama olabildiğince erken uyanırsınız

Bende aynı durumdayım telefon oynamasam da yatakta debelenip duruyorum uykuya dalamıyorum ancak saat 06:00'da uyuyabiliyorum düzenim şaştı valla.

Ben de gece kuşuyum. Gece izlemeyi-okumayı-çizim yapmayı vb. daha çok seviyorum. :)
Saçma bi sihir gibi bendeki gece-gündüz farkı; geceleri sanki yeteneklerim-zekam artıyor hafızam açılıyor, gündüzleri ise aksine salaklaşıyorum, bönleşiyorum gibi.
Gecenin körü, boş yollarda araç kullanmak da eski hobilerimden biriydi hatta, terapi gibi bi şeydi. Tabi bunu eskisi kadar yapamıyorum artık, çocuktan sonra bilhassa.

Son düzenleme:
Erken kalkarak da bi' bakkma gecenin tadını çıkarabilirsiniz... Okul zamanı bu saatlerde kalkıyordum ben. Benimki biraz ekstrem ama olabildiğince erken uyanırsınız
Kalkamıyorum ki, o alarm çalar ben ertelerim ... birinden sorumlu Olursam ya da bir işim varsa kalkarım - kapasitem düşük gibi ama- sanki pilim %3 gibi. O enerjiyi o işe kanalize ederim biter gider posam kalır.
aynı durumdayım. tahmini 2 buçuk saate uyurum :rapci:
ben de bir saat veriyorum en iyi ihtimalle
Ben de gece kuşuyum. Gece izlemeyi-okumayı-çizim yapmayı vb. daha çok seviyorum. :)
Saçma bi sihir gibi bendeki gece-gündüz farkı; geceleri sanki yeteneklerim-zekam artıyor hafızam açılıyor, gündüzleri ise aksine salaklaşıyorum, bönleşiyorum gibi.
Gecenin körü, boş yollarda araç kullanmak da eski hobilerimden biriydi hatta, terapi gibi bi şeydi. Tabi bunu eskisi kadar yapamıyorum artık, çocuktan sonra bilhassa.
gecenin müthiş verimi. Benim de zihnim gece açılıyor gündüz saflık çöküyor

:KK50:
Kendimi bildim bileli; hatta ailemin anlattığı kadarı ile bebekliğimden beri gece uykusunu sevemedim. Uyuyamazdım, bir tek hamileyken gece üçlerde filan uykum gelmeye başlıyordu. Tam alışmak üzereyken gece uykusunu hiç sevmeyen bir kızım oldu:KK53:

Bugün inanılmaz yorucu bir gün geçirmeme rağmen zerre uykum yok, enerjim gündüze göre yüksek bile sayılır. Keşke tüm hayatı bu düzene göre uyarlayabilsek.:eğlence:

:KK50:
Kendimi bildim bileli; hatta ailemin anlattığı kadarı ile bebekliğimden beri gece uykusunu sevemedim. Uyuyamazdım, bir tek hamileyken gece üçlerde filan uykum gelmeye başlıyordu. Tam alışmak üzereyken gece uykusunu hiç sevmeyen bir kızım oldu:KK53:

Bugün inanılmaz yorucu bir gün geçirmeme rağmen zerre uykum yok, enerjim gündüze göre yüksek bile sayılır. Keşke tüm hayatı bu düzene göre uyarlayabilsek.:eğlence:
Bebekken gece uyutmazmışım, gündüz uyurmuşum. Gören bilmiş komşular bu bebek ne uslu böyle uyuyan bebek bulmuşsun ne güzel diye sinir ederlermiş, gündüz de onlar dadanır uyutmazlarmış anneciğimi.
kuş sesleri başladı ninni gibi şimdi. Hava tazecik mis gibi. Birazdan aydınlanır ortalık uyku vakti yaklaşıyor

Kalkamıyorum ki, o alarm çalar ben ertelerim ... birinden sorumlu Olursam ya da bir işim varsa kalkarım - kapasitem düşük gibi ama- sanki pilim %3 gibi. O enerjiyi o işe kanalize ederim biter gider posam kalır.

ben de bir saat veriyorum en iyi ihtimalle

gecenin müthiş verimi. Benim de zihnim gece açılıyor gündüz saflık çöküyor

Seni kısıtlayan bi durum yoksa, uykunu da alıyorsan nasılsa, biraz gecelerin tadını çıkarmaktan zarar gelmez bence.

Kendimi bildim bileli uyku sorunum var, ilaç yardımı ile ancak uyuyabildiğim zamanlarım bol. Önceden daha beterdim bu konuda, 4-5 saat maksimum uyku ile yaşardım, bazen bir iki gün uyumaz öyle giderdim okula filan, işe de 4 saatlik uykularla gittiğim çok olurdu, yeterdi o kadar uyku hani öyle mal gibi de olmazdım. Ama yaş aldıkça, artık bünyeden midir, nedendir daha çok uyur oldum uykusuzluğa dayanma kapasitem de azaldı, 8-9 saat uyuyorum ve baş ağrısı-göz ağrısı filan da oluyor arada, yoruluyor gözler gece uğraşmaktan artık. :)

Bazen de tatlı bi uyku geliyor (Ki birden ikiden önce nadir uyurum, bir ara saat 12yi geçirmeme kuralım vardı, bir hafta uyusam ikinci haftaya bozulurdu zaten), hiç kaçırmadan hop yatıyorum gece uykusu da lazım diye. Bazen daha zor oluyor bir türlü dalamıyorum ama ilaçsız uyuyabilirim diyorum, onda da açıyorum bi sağanak gök gürültülü yağmur sesi 8-10 saatlik, klimayı soğuk derecelere ayarlıyorum, çekiyorum poları suratıma kadar, gözüme de bi bant, dönüyorum çocukluğumun yağmurlu huzurlu uykularına, daha çabuk dalıyorum uykuya.

Güzel oluyor.

Tersdaş değilim, ama o kadar erken kalkıyorum ki kesiştaş olabilirim size.
Sabah 5'te kalkmış ve bazı şeyleri yapmış oluyorum, bazı tanıdığım insanlarla, 'onlar yatmadan- ben kalkınca' aralığında görüşmeye alışkınız :)
Bu aralar, sizin tarafa geçen insanlarla dolu etraf, bizim taraf pandemi nedeniyle çok askerini kaybetti çok :)

X