Çocuk Hastalıkları Uyku düzeni değişikliği

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

semplice_signora

Konuşası bile yok...
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2012
7.075
3.075
148
42
Kızlar merhaba.
Belli saatte ve belli uzunlukta uyuyan bebeğimin 1 haftadır düzeni değişti.Daha çok küçük değişir falan diyorlar ama ben bir türlü anlam veremiyorum bu garip değişikliklere.Mesela önceden gündüzleri 2-3 saat arayla uyanır 1 saat falan uyanık kalır tekrar uyurdu.Şimdi 20-30 çok çok nadir 40dk arayla uyanıyor.Akşamları da 9-10 gibi uyurdu.Şimdi 12ler,3ler,5ler görüyoruz beraber.
Siz sormadan cevaplayım sütüm yetiyor.Gazı çıkıyor.Kaka yapıyor.Ateşi falan yok.Evimiz düzenimiz aynı.Stresli bi dönemde falan da değilim.Yediklerime dikkat ediyorum.Üşütmüyorum.
Yani anlayacağınız bu değişikliğe sebep olacak hiçbişey olmadı.Huysuzluk da yapmıyor.Bi bakıyorum 15 dk sonra uyanmış gülüyor.Saatlerce bazen 6-7 saat uyumuyor.Bunu gündüz de yapıyor gece de.Nette araştırdım en fazla 2 saat uykusuz kalırmış bu dönemde.Benimki rekora koşuyor.
Bu arada bebeğim 65 günlük...
Böyle bişeyle karşılaşan varmı?Ne yapmalıyım?

Benimki de uzun uzun uyuyunca yapiyor onu bizim rekorumuz 3 saatten fazla. Arada uyandiginda altini filan acsan uykusu acilmiyor mu? Uykuyu gunduz aliyor tabi. Benimki cok uyudugunda ben altini aciyorum dik konuma getirip gezdiriyorum gunduzleri. 1 saat uyanik kalmasini sagliyorum en az uyku aralarinda. Genelde 2 saat kaliyor. Uyanik kalmayip direk uyudugunda bu sfer bir daha ki uyanisinda cok yoruyor beni, uyumuyor sipa. Insallah duzene girer tekrar uykunuz. Pspatya cayini denedin mi?

12. haftamızdayız bizim hala su saate uyuyor su kadar uyur gibi bi düzenimiz yok :) bazen gece 11 bazen gece 5 yani ben bi cvp yazamıyorum

Açılmıyor.Ağzına meme tıkıyorum biberon veriyorum emziği veriyorum almıyor.2 saatte bir mutlaka karnını doyur diyor ebe ama ben uyandıramıyorumki.Tamamen soyuyorum bakıyor bakıyor geri uyuyor.Papatya çayını deneyim bende.Nasıl demliyorsun?Ne işe yarıyor?Ne kadar veriyorsun canım?

rekor sanırım bizde..Bebekler keşke kitaplardaki gibi olsa; şöyle olmalı...Tamam şöyle yapalım gibi:)Bebekler bir buçuk aydan sonra gündüz uyumak istemiyorlar zaten...Bence gece uykusunu düzene oturtun; bebeklerde sizin düzeniniz değişmese de bebeğin düzeni değişiyor. Asla başka bebekle de karşılaştırmayın; şaşırtıcı biçimde gelişimleri ve huyları birbirinden çok farklı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…