- 8 Aralık 2023
- 28
- 12
- 31
-
- Konu Sahibi 2 cocukanne
Bilmiyorum araştırmama göre 4 yaş altı doktora danışın diyo ama çoğu da kullanmış6 aylık bebek için o ilaç ağır gelmez mi?
Bu tarz takviyelerin arkasında genelde hep 4 yaş üstü yazar ama 1 yaş sonrası kullanırlar. Ancak 6 ay bana da biraz küçük geldi. Ayrıca neden direkt böyle bir şeye başvurmak istediniz? Mesela kalkıp ne yapıyor? Hemen uyumuyor mu?Bilmiyorum araştırmama göre 4 yaş altı doktora danışın diyo ama çoğu da kullanmış
Evet o konuda da haklısınız benim 2. anneliğim ama ilk çocuğumda hiç böyle şeyler yaşamadım o yüzden zorlanıyorum galiba6 aylık bebek uyanır yani süreçte uzun sürer hele emiyorsa hiç bitmez süreç o yüzden böyle şeyler kullanmayın bence uyuması için takviye verceksiniz sonra ilerde ya onsuz uyuyamazsa?
Hayır uyumaya devam ediyo ama hep böyle ağlayarak net olarak dalamıyo emmek istiyo emiyo ama tekrar 1 saat sonra yine uyanıyo anlamsız şekilde 2-3 saat kesintisiz uyumuyo yani ya da uyuyamıyoBu tarz takviyelerin arkasında genelde hep 4 yaş üstü yazar ama 1 yaş sonrası kullanırlar. Ancak 6 ay bana da biraz küçük geldi. Ayrıca neden direkt böyle bir şeye başvurmak istediniz? Mesela kalkıp ne yapıyor? Hemen uyumuyor mu?
Benim kızım da aynı. Hatta bir ara dis döneminde o kadar abartmisti ki dedim ne oluyoruz. Doktor bana da bay bay damla vermişti ama ben kutusunu açıp kullanamadim. Uykusuz kalayım ne yapayım demiştim. Bu arada lütfen beni yanlış anlamayın. Ben bu damlayi kullanan hiçbir anneye laf etmiyorum. Ama takip ettigim birçok doktor onermiyor. Bence yattığı yerdeki durumu inceleyin. Oda ısısı, yattığı yatağın rahatlığı, kıyafetlerinin rahatlığı ve açlık tokluk durumu. Mesela benim kızım yatağında rahat değilmiş. Bu durumu duzeltince çocuğun uykusu toparladiHayır uyumaya devam ediyo ama hep böyle ağlayarak net olarak dalamıyo emmek istiyo emiyo ama tekrar 1 saat sonra yine uyanıyo anlamsız şekilde 2-3 saat kesintisiz uyumuyo yani ya da uyuyamıyo
Max olabilecek yatakları denedim kendi yatağını bizim yatağı pusette uyutmayı bile ama değişen bişey olmuyoBenim kızım da aynı. Hatta bir ara dis döneminde o kadar abartmisti ki dedim ne oluyoruz. Doktor bana da bay bay damla vermişti ama ben kutusunu açıp kullanamadim. Uykusuz kalayım ne yapayım demiştim. Bu arada lütfen beni yanlış anlamayın. Ben bu damlayi kullanan hiçbir anneye laf etmiyorum. Ama takip ettigim birçok doktor onermiyor. Bence yattığı yerdeki durumu inceleyin. Oda ısısı, yattığı yatağın rahatlığı, kıyafetlerinin rahatlığı ve açlık tokluk durumu. Mesela benim kızım yatağında rahat değilmiş. Bu durumu duzeltince çocuğun uykusu toparladi
Nasıl uyuyor peki? Yani sallıyor musunuz, emerek mi uyuyor?Max olabilecek yatakları denedim kendi yatağını bizim yatağı pusette uyutmayı bile ama değişen bişey olmuyo
Bilmiyorum ki.Bilmiyorum araştırmama göre 4 yaş altı doktora danışın diyo ama çoğu da kullanmış
Bu normali aslında 6. Ayla beraber bebeklerin çoğunda zırt pırt uyanma başlar diş tetikleyicidir meme bağımlılık olur bu dönemde ya emzik falan veriyorsanız öyle yatıştırcaksınız yada gece beslenemesini kesene kadar böyle geçecek. Ben gece beslenmesini 10. Aya girince kesmeye başladım kademeli olarak ve uykular düzene girdi genel olarak dönemsel krizler oldu sadece.Evet o konuda da haklısınız benim 2. anneliğim ama ilk çocuğumda hiç böyle şeyler yaşamadım o yüzden zorlanıyorum galiba
Aslında o nasıl isterse hangisi hoşuna giderse emek hiç uyumadı ya ayakta ya kucakta ya da pusette uyuyoNasıl uyuyor peki? Yani sallıyor musunuz, emerek mi uyuyor?