Uyku destekleyici

2 cocukanne

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2023
28
12
31
Merhaba hanımlar benim 6 aylık bebeğim var akşam uykuya yatırdıktan 1 saat geçmeden kalkıyobay bay night kullansam olur mu sizce kullanan var mı aranızda

Bence bu tarz şeyler hiç sağlıklı değil .öneren önermeyen doktorlar var . 10 kişi öneriyor 1 kişi onermiyorsa ben o 1 kişinin dedigiyle hareket ederim böyle bir şeylerde . Uyumasına engel başka bir durum vardır belki . Diş gibi sıcaklık gibi

Zaten bende öyle düşündüğüm için danışmak istedim ama gerçekten dayanamıyorum artık sağlıklı olamıyorum her yoku denedim ne yapmam lazım bilmiyorum psikolojik olarak şimdi uyanır 1 saat sonra uyanır diye hesap yapmaya başlıyorum

Bilmiyorum araştırmama göre 4 yaş altı doktora danışın diyo ama çoğu da kullanmış
Bu tarz takviyelerin arkasında genelde hep 4 yaş üstü yazar ama 1 yaş sonrası kullanırlar. Ancak 6 ay bana da biraz küçük geldi. Ayrıca neden direkt böyle bir şeye başvurmak istediniz? Mesela kalkıp ne yapıyor? Hemen uyumuyor mu?

6 aylık bebek uyanır yani süreçte uzun sürer hele emiyorsa hiç bitmez süreç o yüzden böyle şeyler kullanmayın bence uyuması için takviye verceksiniz sonra ilerde ya onsuz uyuyamazsa?
Evet o konuda da haklısınız benim 2. anneliğim ama ilk çocuğumda hiç böyle şeyler yaşamadım o yüzden zorlanıyorum galiba

Bu tarz takviyelerin arkasında genelde hep 4 yaş üstü yazar ama 1 yaş sonrası kullanırlar. Ancak 6 ay bana da biraz küçük geldi. Ayrıca neden direkt böyle bir şeye başvurmak istediniz? Mesela kalkıp ne yapıyor? Hemen uyumuyor mu?
Hayır uyumaya devam ediyo ama hep böyle ağlayarak net olarak dalamıyo emmek istiyo emiyo ama tekrar 1 saat sonra yine uyanıyo anlamsız şekilde 2-3 saat kesintisiz uyumuyo yani ya da uyuyamıyo

Hayır uyumaya devam ediyo ama hep böyle ağlayarak net olarak dalamıyo emmek istiyo emiyo ama tekrar 1 saat sonra yine uyanıyo anlamsız şekilde 2-3 saat kesintisiz uyumuyo yani ya da uyuyamıyo
Benim kızım da aynı. Hatta bir ara dis döneminde o kadar abartmisti ki dedim ne oluyoruz. Doktor bana da bay bay damla vermişti ama ben kutusunu açıp kullanamadim. Uykusuz kalayım ne yapayım demiştim. Bu arada lütfen beni yanlış anlamayın. Ben bu damlayi kullanan hiçbir anneye laf etmiyorum. Ama takip ettigim birçok doktor onermiyor. Bence yattığı yerdeki durumu inceleyin. Oda ısısı, yattığı yatağın rahatlığı, kıyafetlerinin rahatlığı ve açlık tokluk durumu. Mesela benim kızım yatağında rahat değilmiş. Bu durumu duzeltince çocuğun uykusu toparladi

Benim kızım da aynı. Hatta bir ara dis döneminde o kadar abartmisti ki dedim ne oluyoruz. Doktor bana da bay bay damla vermişti ama ben kutusunu açıp kullanamadim. Uykusuz kalayım ne yapayım demiştim. Bu arada lütfen beni yanlış anlamayın. Ben bu damlayi kullanan hiçbir anneye laf etmiyorum. Ama takip ettigim birçok doktor onermiyor. Bence yattığı yerdeki durumu inceleyin. Oda ısısı, yattığı yatağın rahatlığı, kıyafetlerinin rahatlığı ve açlık tokluk durumu. Mesela benim kızım yatağında rahat değilmiş. Bu durumu duzeltince çocuğun uykusu toparladi
Max olabilecek yatakları denedim kendi yatağını bizim yatağı pusette uyutmayı bile ama değişen bişey olmuyo

Evet o konuda da haklısınız benim 2. anneliğim ama ilk çocuğumda hiç böyle şeyler yaşamadım o yüzden zorlanıyorum galiba
Bu normali aslında 6. Ayla beraber bebeklerin çoğunda zırt pırt uyanma başlar diş tetikleyicidir meme bağımlılık olur bu dönemde ya emzik falan veriyorsanız öyle yatıştırcaksınız yada gece beslenemesini kesene kadar böyle geçecek. Ben gece beslenmesini 10. Aya girince kesmeye başladım kademeli olarak ve uykular düzene girdi genel olarak dönemsel krizler oldu sadece.

X