• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları "uyku" çıldırmak üzereyim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

melek82

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
146
2
318
42
Adana
merhaba bayanlar...Oğlum 14 aylık ve hala gece uyku problemi yaşıyoruz. 1 gece 3 saat aralıksız uyudu ise sonraki 6 gece zulüm...Oğlum anne sütü almıyor, amzik de emmiyor. Karnını doyuruyorum, altını da temizliyorum o halde neden uyumaz bu çocuk çıldırıcam artık. gün içinde de 2 saatten fazla uyutmamaya çalışıyorum. Gece 11 gibi uyuyor ve her 2 saatte bir kalkıyor.
İlk doğduğunda gazlı dedik, sonra diş dedik peki niye uyumuyor. Sırf bunun için doktora götürdüm. Gün içinde Bir problemi olmayınca dr da bişe demedi.
Çıldırıcam bana yardım edin. Dün gece artık kafamı duvarlara vurdum ve ilk defa işe hemen gitmek için can attım...bana yardım bir fikir verin nolurrrr. İlk bebeğim bir yerlerde bişey atlıyorum ama neee:a015:

melekcim benim oğlan da öyleydi,artık çıldırıyordum,dr'a götürdük,bir şey de çıkmadı.Küçükken de çok gazlıydı.Şuan 20.5 aylık ve son 1-2 haftadır uykusu düzeldi,zamanla senin oğluşun uykusu da düzelir,merak etme

benimde bir oğlum var .doğduğu zaman günde 1 saat uyku uyurdu.23 saat ayaktaydı.şimdi 8.5 aylık dişler sebebi ile mırınkırın.anladığım kadarıyla 2 yaşına kadar rahatlık yok.bu oğlan çocukları çok fena oluyor hepsi mi böyle bilmiyorum

Büyük ihtimal sizin stresiniz bebeğinize yansıyor.
Çünkü onlar çok çabuk hissediyor negatifliği.
Kabullenin.
Evet şu an başka çareniz yok.
Sakin olmaya çalışın ve uyku öncesi rutini oluşturun.
Her akşam aynı saatte aynı işlemler olsun bunlar.
Odasında onu rahatsız eden bişiy varmı yokmu bunu gözlemleyin.
Varsa ortadan kaldırın.
Gündüz uyku süresi de çok uzun olmasın ve sabah geç kalkmasını engelleyin.

ya ben bu işi anlamadım. Demek 2 yaşına kadar...Belki kebellenmek lazım haklısınız am çok zor...Gece olsun istemiyorum yaaa...Gündüz zaten 7 gibi kalkıyor. Öğle 13.30-14.00 gibib uyuyo. 1-1,5 saat falan uyuyo. Gece 23 de yatış. Büyük insanlar bile daha çok uyuyo yaaa... Çok Zorlanmaya başladım artık sabrım da tahammülüm de sınır da...

merhaba bayanlar...Oğlum 14 aylık ve hala gece uyku problemi yaşıyoruz. 1 gece 3 saat aralıksız uyudu ise sonraki 6 gece zulüm...Oğlum anne sütü almıyor, amzik de emmiyor. Karnını doyuruyorum, altını da temizliyorum o halde neden uyumaz bu çocuk çıldırıcam artık. gün içinde de 2 saatten fazla uyutmamaya çalışıyorum. Gece 11 gibi uyuyor ve her 2 saatte bir kalkıyor.
İlk doğduğunda gazlı dedik, sonra diş dedik peki niye uyumuyor. Sırf bunun için doktora götürdüm. Gün içinde Bir problemi olmayınca dr da bişe demedi.
Çıldırıcam bana yardım edin. Dün gece artık kafamı duvarlara vurdum ve ilk defa işe hemen gitmek için can attım...bana yardım bir fikir verin nolurrrr. İlk bebeğim bir yerlerde bişey atlıyorum ama neee:a015:

amanın aynı biz 8.5 aylığız ve hala uyku nedir bilmiyoruz..bir gece iyimi uyudu 3-4 gün acısını çıkartır saat başı kalkarız..40 çıkınca düzelir dediler kaçıncı kırk çıktı hala aynı..sanırım fazla umutlanmayayım..kafamçokkarıştı:1shok:
..

Arkadaşlar ben tam 16 ay öyle yaşadım. Valla tahammül etmekten başka çareniz yok. O yüzden daha sakin olmaya çalışın kızlar.
Gündüz 15 dakika uyurdu kızım. Bi ara 45 dakika uyumaya başladı. Kurulmuş saat gibi düşünün. Geceleri her yarım saatte bir uyanmalar vs. Ve ben vardiyalı çalışan bir bayandım.
Gece 1 de eve gelmişim. Her yarım saatte bir uyanan bir bebek. Sabah 7 de tamamen uyanırdı birde.
Ama geçti şükür. Sabırlı olun. Başka çareniz yok.

canım bence her akşam banyo yaptır rahatlasın geç bir satte yaptır banyosunu msaj yap iyi geceelr çayı içir yataının başına dönence kur müzik dinlsin bu onu rahatlatıcaktır bide böyle dene bakalım

11 aylık kızım var ve aynen dediğiniz gibi doğdu doğalı her saat başı kalkar.ben kalkmasına alıştım ama ağlama nöbetleri var ya işta onlar dayanılmaz.gündüz de çok uyumaz.kaçta yatarsa yatsın en geç 6 buçukta ayakta.bence de yapacak hiçbişey yok.daynacaz sabredeceğiz.birbirimizi düşünüp moral bulacağız.
uyku yüzünden daha dün doktora gittik.hiçbişeyi yok huyu bu dedi.passiflora şurup verdi ama ben vermeyi düşünmüyorum.

bende doktora götürdüm. Bir tane allerji şurubu verdi, yan etkisi uyku yaparmış. ilk gece süper uyudu 1 kere uyandı. ama bu gece sanki benden intikam aldı. kabus yaşıyorum.
Ola ki 2. çocuk düşünecek olursam bunu bana hatırlatın tamam mı? hatırlatın ki hemen vazgeçeyim...

bende doktora götürdüm. Bir tane allerji şurubu verdi, yan etkisi uyku yaparmış. ilk gece süper uyudu 1 kere uyandı. ama bu gece sanki benden intikam aldı. kabus yaşıyorum.
Ola ki 2. çocuk düşünecek olursam bunu bana hatırlatın tamam mı? hatırlatın ki hemen vazgeçeyim...
ikimzide hala bu forumda zaman geçiriyor olursak ben hatırlatırım merak etme. benim bu konu hiç aklımdan çıkmıyor ki :))

canim muhakkak bir sorunu vardir. Birseyi yok diyen dr ada sastim yani
keyfinden niye aglasin cocuk. idrar kulturu yaptirdin mi? belki enfeksiyon vardir. yada
harhangi bir yeri agriyordur, kulagi ne biliyim bogazi.
hem suanda dis cikarmaya devam da ediyorlar canim benimde ayni 14 aylik kizim var
oda dis cikariyor. bundan olabilir. ben dentinox dis jeli kullaniyorum.
yani mutlaka birseyi vardri. yoksa 14 aylik bebekte uyku uyumak ister gazi yok nasilsa.
Allah sifa versin canim. ama bence bir dr goster derim.

canim ya bebegim ilk dogdugu zamanlarda inanki ben ne yaptim Allahim dedim.
Ayni senin gibi 2. yi dusunmek bile istemiyordum. cevreme hatirlatin diyordum
demekki annelerin yasadigi sknti hep ayni
ama benim dedigim gibi baska seyler olabilir. Sen bence tahlillerini filan yaptir iyicene
emin al sonra huyu diye dusunursun
ama ben hala huyu olucagini kabullenemiyorum, saglikli bir cocuk uykuya ihtiyac duyar,
bu arada emziriyormusun?

benim oglumunda var uyku proplemi gunduz yarim saat yada 15 dk uyuyor sonra aksam oldumu feryat figan yakiyor oyle agliyor ki saatlerce ne yapacagimi sasiriyorum ALLAH kolaylik versin ne diyim

ayyyy sizlerde kendimi görüyorum sanki benim oğlum da uykuyu pek
sevmeyenlerden gece hala 3 yada 4 kez uyanır iştahı açıktır emer gazını çıkart uyut derken
yaklaşık 1 saat hadi neyyyyse buna alıştık diyelim fkat gündüz 1 saat yarım saat kadar
uyur hiçb,ir iş aş yapamam uyanıkken de hep ilgi hep sevgi bekler yanlız kalmak
istemez 5 aya yakındır uyku nedir bilemiyorum haftada 3 yardımcı alıyorum o da yetmiyor
ne yapacağız böyle??? birisi bana da 2. çocuk konusunda hatırlatma yapsın
napalım küçük beyimiz kardeşsiz olacak çoook zor valla

ayyyy sizlerde kendimi görüyorum sanki benim oğlum da uykuyu pek
sevmeyenlerden gece hala 3 yada 4 kez uyanır iştahı açıktır emer gazını çıkart uyut derken
yaklaşık 1 saat hadi neyyyyse buna alıştık diyelim fkat gündüz 1 saat yarım saat kadar
uyur hiçb,ir iş aş yapamam uyanıkken de hep ilgi hep sevgi bekler yanlız kalmak
istemez 5 aya yakındır uyku nedir bilemiyorum haftada 3 yardımcı alıyorum o da yetmiyor
ne yapacağız böyle??? birisi bana da 2. çocuk konusunda hatırlatma yapsın
napalım küçük beyimiz kardeşsiz olacak çoook zor valla
sana da ben hatırlatırım hayatım merak etme :)

canım uyandığı zaman tekrar uyumak istemiyormu.
benim tavsiyelerim şunlar olacak
gece kalktığında konuşma ışığı açma tekrar nasıl uyutuyorsan uyutmaya çalış
gece lambası kullanıyorsan kulanmamanı öneririm.

uyandığı zaman yanınamı gelmek istiyor. yani seninlemi yatmak istiyor.
bizim uyku problemimiz yok ama benimle yatmak istiyordu ayrı yatmıyordu
uyuyunca yatağına yatırsam kalkıp yanıma gelmek istiyordu.
yavaş yavaş alıştırarak şimdi ayrı odalarda yatmaya başladık.

canını sıkma düzelir umarım

benim oğlumda 4ayına girdi doğduğundan beri uyku problemimiz olmadı ilk doğduğunda bile karnını doyururdum uyurdu 2.aydan itibaren bende farkında olmadan bi uyku düzeni oluşturduk gece 10:30 uyur gece 4 5gibi uyanmaya çalışr ağlamadan hemen emziririm sonra 7 .30 kalkar emer uyur 9 10 a kadar sonra gün içinde uyur mesela bazen 2 bazen 1saat ama uyandıktan sonra 1 sat geçince mızıklamaya huysuzlanmaya başlar hemen uyutmaya çalışırım ve gerçekten eğer uykusu geldiyse uyur size tavsiyem rahat olun stres yapmayın bebek heme hissediyo ve oda huzursuzlaşıyo uyku saatlerini kaçırmamaya çalışın

Gece çayı içirsen nasıl olur acaba? Biz de bir aralar sabahlara kadar uyumuyorduk sonra doktorumuzun önerisiyle Milupa'nın Gece çayını kullanmıştım,birkaç gün içinde etkisini göstermişti..Anasonlu olduğundan gece rahat uyumasını sağlıyor...

Back