uyaran problemi.

butka1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2013
100
42
98
Zonguldak
herkese meraba.kizlar bi konuyu sizle paylasmak istiyorum.benim 33 aylik bir oglum var.8 ay once krese verdim ve bir hafta sonra kulak doktoruna gitmemiz soylendi hocalari.kulak doktoruna goturdugumuzde 1 kulagi tikali cikti ve 1 haftalik tedaviden sonra acildi.aradan iki uc gun gecti bu sefer ir pisikologa gitmemiz gerektigini soylediler.kesinlikle goz temasi,cagirildigi zaman bakmama,kesinlikle oynamama,yemeklerde secicilik ve bussu garip garip davranislari vardi.bu arada televizyon bagimlisi kesinlikle tv.nin onunden kalkmazdi.5 aydir goturmedigim pisikolog.uzman.pedagog kalmadi.her goturdugum bunda otizm yok ama biryerde bi eksiklik var deniliyordu.en son bi doktora goturdugumde 5.dakkada a tipik otizm teshisi koydu.bizi dinlemeden,yaptigi iyi yanlarini anlatmadan.(cok kizginim o doktora).nisanda bir proftan randevu aldim eve gelir gelmez.bu teshis 5.dakkada verilecek bir rahatsizlik degildir cunku.eve gelir gelmez intenette arastirmalar yaptim ve direk evdeki televizyonlarin fisleri cektim.e olduysa ondan sonra oldu.oglum hic konusmayan oglum 1 hafta icerisinde 30 a yakin kelime kullanmaya.net bir sekilde goz temasi kurmaya,yemek yemeye,ve oyuncaklarla oynamaya basladi.

Otizm olmasi icin bi kere oyuncak araba tekeri dondurmesi,kalabaliktan korkmasi,isafir sevmememesi ve insanlardan uzak durmasi gerekir diye dusunuyorum.

Babasi birgun ben isteyken oglumda kresteyken evdekim halilari degistirdi,koltuk minderlerinin yerine baska kullanmadigimiz mindrleri koydu.eve gittigimizde hic rahatsizlik duymadi,basketbol macina goturdum orda kalabaliktan sesten hic rahatsizlik duymadi aksine macin ortasinda sahaya inmek istedi cok mutluydu.

Tv.kapattiktan sonra kasikla makarna,corba yemeye basladi.arkasindan askim diye seslendigimde direk gozlerime bakiyor.resim ciziyor,top oynuyor,ip oynuyor benle.yuz ifadelerimin hepsini vapiyor,istemedigi bisey olunca hayir diyor.

Sizce benim oglumda uyaran eksikligi olabilirmi? Birde kulagi kapali oldugundan konusmasinda gecikme soz konusu olabilirmi?

Son düzenleme:
Tv bagimliligi yuzunden uyaran eksikligi oldugunu dusunuyorum.cunku benim oglum krese baslamadan once surekli tv.seyreden bir cocuktu.bu arada ince ve kalim motoru cok iyi.ayak refleksleri cok iyi,bilgisayarda oyun oynuyor ama hep bir suphe var icimde aca ba?

Valla canım uyaran problemi ile ilgili bir bilgim yok ama şunu söyleyebilirim. Tv. Gerçekten çok zararlı çoçuklar için. Sadece çoçuklar değil biz yetişkinler bile Tv'ye bi takıldıkmı, evin içindeki herkesle herşeyler tüm bağları koparıyoruz. Kızımı çok az tv izletiyoruz. Bence çoçuk sosyalleştikde daha çok değişecektir. Sık sık konuşun, kitap okuyun,söyledikleriniz tekrarlatın, açık hava parka götürün vs...
Ayrıca 5 dk. Teşhiş koyan doktorlarada yuuh diyor yani.

Kesin sonucu nisanda ogrenecez,ama uyaran problemi oluyormus bu yastaki cocuklarda.inana biliyormusun adam bizim devletin verdigi para icin gittimizi dusundu.inan su cocugumda uyaran problemi ciksin,saglik bakanligina sikayet edecem onu 5 dk ta ne gordude boyle karar aldi,hadi benim cocugum a tipik otizm olabilir diyelim,be adam be musluman bununda bi adabi olmali aileye soylerken dimi.okumussun ama insan olamamis bence....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…