herkese meraba.kizlar bi konuyu sizle paylasmak istiyorum.benim 33 aylik bir oglum var.8 ay once krese verdim ve bir hafta sonra kulak doktoruna gitmemiz soylendi hocalari.kulak doktoruna goturdugumuzde 1 kulagi tikali cikti ve 1 haftalik tedaviden sonra acildi.aradan iki uc gun gecti bu sefer ir pisikologa gitmemiz gerektigini soylediler.kesinlikle goz temasi,cagirildigi zaman bakmama,kesinlikle oynamama,yemeklerde secicilik ve bussu garip garip davranislari vardi.bu arada televizyon bagimlisi kesinlikle tv.nin onunden kalkmazdi.5 aydir goturmedigim pisikolog.uzman.pedagog kalmadi.her goturdugum bunda otizm yok ama biryerde bi eksiklik var deniliyordu.en son bi doktora goturdugumde 5.dakkada a tipik otizm teshisi koydu.bizi dinlemeden,yaptigi iyi yanlarini anlatmadan.(cok kizginim o doktora).nisanda bir proftan randevu aldim eve gelir gelmez.bu teshis 5.dakkada verilecek bir rahatsizlik degildir cunku.eve gelir gelmez intenette arastirmalar yaptim ve direk evdeki televizyonlarin fisleri cektim.e olduysa ondan sonra oldu.oglum hic konusmayan oglum 1 hafta icerisinde 30 a yakin kelime kullanmaya.net bir sekilde goz temasi kurmaya,yemek yemeye,ve oyuncaklarla oynamaya basladi.
Otizm olmasi icin bi kere oyuncak araba tekeri dondurmesi,kalabaliktan korkmasi,isafir sevmememesi ve insanlardan uzak durmasi gerekir diye dusunuyorum.
Babasi birgun ben isteyken oglumda kresteyken evdekim halilari degistirdi,koltuk minderlerinin yerine baska kullanmadigimiz mindrleri koydu.eve gittigimizde hic rahatsizlik duymadi,basketbol macina goturdum orda kalabaliktan sesten hic rahatsizlik duymadi aksine macin ortasinda sahaya inmek istedi cok mutluydu.
Tv.kapattiktan sonra kasikla makarna,corba yemeye basladi.arkasindan askim diye seslendigimde direk gozlerime bakiyor.resim ciziyor,top oynuyor,ip oynuyor benle.yuz ifadelerimin hepsini vapiyor,istemedigi bisey olunca hayir diyor.
Sizce benim oglumda uyaran eksikligi olabilirmi? Birde kulagi kapali oldugundan konusmasinda gecikme soz konusu olabilirmi?
Otizm olmasi icin bi kere oyuncak araba tekeri dondurmesi,kalabaliktan korkmasi,isafir sevmememesi ve insanlardan uzak durmasi gerekir diye dusunuyorum.
Babasi birgun ben isteyken oglumda kresteyken evdekim halilari degistirdi,koltuk minderlerinin yerine baska kullanmadigimiz mindrleri koydu.eve gittigimizde hic rahatsizlik duymadi,basketbol macina goturdum orda kalabaliktan sesten hic rahatsizlik duymadi aksine macin ortasinda sahaya inmek istedi cok mutluydu.
Tv.kapattiktan sonra kasikla makarna,corba yemeye basladi.arkasindan askim diye seslendigimde direk gozlerime bakiyor.resim ciziyor,top oynuyor,ip oynuyor benle.yuz ifadelerimin hepsini vapiyor,istemedigi bisey olunca hayir diyor.
Sizce benim oglumda uyaran eksikligi olabilirmi? Birde kulagi kapali oldugundan konusmasinda gecikme soz konusu olabilirmi?
Son düzenleme: