Uyaran eksikligi mi otizm mi 😢

Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi zaten hatamin farkındayım aynen dediğiniz gibi yok ev işi yok TV ile duruyo şunu da yapıyım zaman nasil elimizden akıp gitti inanın bende bilmiyorum

Buradaki en iyi anne benim yarışını başarabiliyorsanız kafaya takmayın. Evet, hata yapmışsınız, herkesin psikolojisi, durumu vs bir değil. Hata olduğunun farkındasınız. Telafi etme sürecine girmişsiniz. Normalden daha fazla ilgilenin. Normalden daha fazla zaman geçirin. Bol bol müzik dinleyin dans edin. Evde yapılabilecek etkinlikler çok fazla. Instagram'da böyle hesapları takip edin. Kısa sürede toparlarsınız. Gelişimsel bir sorun yoksa mutlaka her şey telafi edilir. TV otizm yapıyor olsaydı bizim nesil hepimiz otizmli olurduk. Kendinize yüklenmeyi bırakın. Çocuğunuzun sizin sağlam psikolojinize ihtiyacı var.

Çok teşekkür ederim bundan sonraki hayatımız onun için düzenlenecek inşallah

Kendinizi üzmeyin, 22 Aylık hiç bişey için geç değil. O aylarda da akranları atom parçalamıyorlar zaten. Ablasının olması büyük avantaj. Doktorun dediği gibi Tv açmayın, köy yeri de olsa varsa benzer yaşta akranının anneleriyle arkadaş olmaya çalışın. Siz onlara gidin onlar size gelsin. Aslında nasıl bi köy bilmiyorum ama köy doğa anlamında çocuklar için daha iyi. Bahar da geldi biraz doğaya çıkın. Oyuncak kısıtlıysa Taşlarla, yapraklarla da olsa karşılıklılık içeren oyunlar kurmaya çalışın. Bir kovaya yaprak toplayın. Parmak boyayla taş boyayın. ablanın da tam yaşı zaten o heyecanla katılacaktır oyunlarınıza. Leğene su doldurun içine oyuncakları atın , eğlenin. Ablayı da oturtun dizinize resimlerine bakıp sohbet edeceğiniz kitaplar okuyun ikisine. Kitaplardan gördüğünüz karakterleri Aa bak burda tavşancık şaşırmış, burda üzülmüş, ah yazııık çok korkmuş gibi duygu içeren kelimeleri boool bol ama gercekten çook kullanın. Günlük hayatta da "ay çok şaşırdım, offf çok korktum, şimdi çok mutluyum " veya evet biliyorum şimdi çok mutlusun veya çok üzüldün gibi kelimelerle onun duygularını aynalayın bu etkinlik inanılmaz önemli otizm havuzundan çıkarabilmek için.
Karşılıklı top yuvarlama, ce e oyunu, bul tak oyuncakları, el taklidi içeren sar sar makarayı, ceviz adam gibi şarkılar var ya onlardan açın ve yapın. Kuleler yapın bi güzel devirin (eğer deprem bölgesinde değilseniz ve depremi yaşamadıysa) oyun hamurundan gülen suratlar, ağlayan suratlar , tırtıllar, arabalar aklınıza ne gelirse. Bırakın mıncırsın dağıtsınlar ortalığı. Aklıma bunlar geldi . En önemlisi ise duygular ve karşılıklı iletişim. İlle çarşı pazar olcak diye bişey yok

Ha bir de göz teması için baloncuk üfleme de iyi oluyor, çok da eğleniyorlar. ayrıca gözünüzün çevresine yüz boyalarıyla kedi gözü, kelebek işte artık ne çizebilirseniz çizerseniz az da olsa gözünüze bakmasını da sağlarsınız. Biraz bakışları yakalayınca gerisi gelir. şu aşamada en iyi eğitimci annesi olarak sizsiniz zaten. Önce algılarını siz açıcaksınız ki dışarıyla da anlamlı ilişkiler başlasın. Annesiyle iletişim kurmayan kimseyle kurmaz zaten.

Çok çok teşekkür ederim soylediklerinizin hepsini uyguliycam inşallah evet köy doğa olarak çok güzel ama nüfus yok hiç çocuk yok o yüzden tayin almaya çalışıyoruz ve özel eğitime başladık TV kapandigindan beri göz teması başladı az da olsa inşallah daha da iyi olur diye umud ediyoruz

Rica ederim. Yaşları yakın iki çocuğuna sınırlı imkanlarla yetebilmeye çalışan çok güçlü bir annesiniz, dilerim herşey eskisinden de güzel olur.

Hiç bir anne çocuğunun kötülüğünü istemez, bir anneyi bunun için bu kadar üstüne giderek eleştirmeniz bence yanlış, kendisi de yaptığı yanlışın farkında zaten ve bu saatten sonra çocuğun iyi olması için yardımcı olsak daha pozitif sonuçlar elde edebiliriz o cocuk için, ayrıca aynı durumu yaşayan varsa yardım rica etmiş sadece, birebir aynı olmasa da benim çocuğumda aynı durumda idi ve hala konuşamıyor ama çok büyük ilerlemeler kaydettik, tam tanı konmadığı için kontrol altında ilerliyoruz, bana özelden ulaşabilirsiniz, elimden geldiğince size yardımcı olurum…

Çok teşekkür ederim

Cocugunuzla herseyi beraber yapmaya calisin. Camasirlari katlarken beraber katlayın, bazı yemekleri hazirlarken kucuk/kolay gorevler vermeye calisin. Elinizin altında internet gibi bilgi hazinesi var, aktiviteler icin pintereste bakabilirsiniz. Cok konusun, her yaptiginiz seyi anlatarak yapın.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun ya gün içinde sabahtan başlayarak neler yapıyorsunuz ? Tüm işleri yapayım desen hadi öğlene kadar sürer yani diyelim

Elimden geldiğince araştırıp yapmaya çalışıyorum yinede daha fazla yapabilcegim vardır diye çok teşekkür ederim

Merhaba öncelikle geçmiş olsun ya gün içinde sabahtan başlayarak neler yapıyorsunuz ? Tüm işleri yapayım desen hadi öğlene kadar sürer yani diyelim
Merhaba teşekkür ederim çoğu kış olan bı bölgenin köyünde bide lojman bide sürekli evde olup hizmet bekleyen bı eş olunca malesef keşke az isim olsa ama şu an hiç bı iş umrumda değil keşke tek bı iş bile yapmasaydim diyorum

Köyde yaşıyorum ben de. Daha fazla sosyal olmaya çalışın dışarı çıkıp ağaçları bile gösterseniz çocuklara yetecek 22 ay ve yeni babıldama çok kötü ama moralinizi bozmayın. Yanlış yapmışsınız şükür ki erken farketmişsiniz

Babildama olsada 22 aydan sonra konuşma imkanı olmaz mı yani

Merhaba mükemmel anne , kk ya renk kattınız... Öyle samimi içten öneriler... Böyle empati yeteneği göz kamaştırıcı...

Sevgili konu sahibi sakin olun geçecek bu zor günler, iletişim halinde olmaya devam edin ,nette okuduklarınız bazen olumlu olsada olumsuz yönde etkiliyor olabilir sizi duygusal açıdan ... Dikkat ederek acele etmeden ilerleyn ,zira her çocuk aynı olmayabilir...

Çok teşekkür ederim evet nette daha çok olumsuz şeyler çıkıyor karşıma ister istemez daha kötü oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…