Uyandığında Çince konuşuyordu

D U R U

Elif Duru 🌼 Ayça 🌜
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2013
16.949
4.096
448
Yaklaşık iki sene önce yaşadığı trafik kazasından sonra komaya giren ve bir hafta komada kalan Avustralyalı Ben McMahon komadan çıktığında Çince’nin Mandarin lehçesini konuşuyordu. Üstelik anadili İngilizce’yi tamamen unutmuştu.

İlk uyandığı sırada İngilizce'yi tamamen unutmuş olan Ben McMahon 3 gün sonra anadilini hatırlamaya başladı.

McMahon, okul yıllarında Çince'nin bir lehçesi olan Mandarin'i öğrenmişti ancak hiçbir zaman akıcı olarak konuşamamıştı. Komadan çıktığında anadili gibi Mandarince konuşunca durumu fırsat bilen Ben McMahon, Şanghay'da ticaret okumaya başladı ve Çince tur rehberliği bile yaptı.

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/uyandiginda-cince-konusuyordu/dunya/detay/1934980/default.htm

vay be daha hiç bilmediğimiz duymadıgımız dünyanın bi köşesinde neler oluyor acaba

biz komaya girsek çıkamayız bırak çinceyi minceyi

Fişi çekerler hemen, bağlantı kopunca Türkçe imdat diyebilecek kadar nefesin olursa ne mutlu
Akşam eşime söylesem kafama döküm tavayla vursa Çince olmasa da olur ama bir dil olsa iyi olur.

İşin esprisi bu tabii, Allah göstermesin komada olmak ne demek

Ben gibi 2. dil diye yırtınanlar için güzel olurdu
Amin göstermesin tabiki

Boşuna denmemiş 2 lisan 2 insan diye diğeri ölünce o devreye geçmiş

Uff şu Galce'yi adam gibi ogreneydim keske bende cok iyi bir ticaret yapacaktim amaaaaa. Tabi komayla falan degil, Allah korusun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…