Buharlı Ütüler Ütüyü fişte unutmak!

michie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
2.825
3.480
34
Merhabalar kızlar, bugun saat12gibi ütü yaptıktan sonra çektim sandığım fişi çekmemişim...gnelde böyle salaklıklar yaptığım için akıllı ütülerden aldım. auto shut down özellikli yani. philipsin azuru. şu an saat 20:30. eve geldiğimde ütü ılık bile değildi. Tabiki salaklığımı bildiğim için başta önlem almışım iyiki bir sıkıntı çıkmadı!.. ama kafama takılan şu: ütülerin çok fazla watt harcadığını biliyorum. bunun elektrik faturasına yansıması ne olur zaten çok ödüyoruz burda... ısınmadığı için fazla yakmaz gibime geliyor ama kafama bu takıldı.
NOT:Benim gibi avanak iseniz kesinlikle kendi kendine kapanan ütülerden alın
.(konu yanlış yerdeyse taşınabilir,nereye açacağımı bilemedim)

Sonuçta ütü fişte takılı yani bir nevi açık kalmış faturaya yansır.

ütünün kutusunda veya üzerinde kaç watt yazıyor?

ütü ılık bile değildi demişsiniz, ısınmadığı sürece fazla güç çekmez diye biliyorum.

ütünün kendisi 2600w ve bu çok fazla... tek tesellim sıcak olmamasından dolayı belki fazla enerji harcamamıştır diye...
evet düşününki bir ampulü 1 saat yaksanız 100 watt.saat enerji harcarsınız. ama bu ütüyü 1 saat kullandığınızda 2600watt.saat (2,6 kw.saate eşit oluyor elektrik faturasında bir kw kaç lira hesaplayabilirisniz.) yani 26 katı.. ütü kaç saat kullanılmazsa kapatmaya ayarlı yazıyordur kılavuzunda ona göre kaç saat açık kaldığından ne kadar enerji kullandığını hesaplarsınız. ama kızgın değilken 2600 watt güçte çalışmaz. yani ne kadar ılıksa o kadar az enerji tüketir. faturayı çok büyük oynatacağını sanmam.

maksimum yarım saattir diye düşünüyorum. bir kere daha ütüye kapı çaldığı için ara verdiğimde döndüğümde otomatik kapanma ışığının yanıp söndüğünü ve ütüyü son sıcaklıkta bırakmama rağmen ılıklaşmaya başladığını görmüştüm. ama kullanma klavuzunda vs. bulamadım net detaylı bilgi... kesinlikle etkiyecektir, bende sizinle aynı "ampül" hesabını yaptım... ama umarım bu rakam minimumda kalır
edit: internetten ürünün kullanma klavuzuyla şu bilgiyi buldum: Güvenli otomatik kapanma özelliği ile cihaz 5 dakika boyunca kullanılmadıysa enerji tasarrufu için otomatik olarak kapanır.
@cundagg

Son düzenleme:
elektrik faturasını değil de ya ev yansaydı diye düşün bence kapanmayabilirdi de o ütü allah korusun
Evet allaha sukur bi kaza olmadi.ama iste bu yuzden 280 tlye utu aldim 50 liraya da utu var.450 liraya patlamama garantili duduklu tencere aldim.50 liraya da var.. Orta sehpaya, fortmantoya ivira zivira degil de bunlara yatirim yaptim... Esegi saglam kaziga baglamak lazim. Dikkat eksikligi var bende.ne kadar ozenirsem ozeneyim Her isim yalap saplap oluyor. Bu da benim salakligim istehep arkami kontrol ediyorum....

Bisey olmaz benim ütü de seninki gibi kendi kendine kapanıyor ilk evlendigimde hep unutuyordum faturada fazla gelmiyordu zamanla alistim ev sorumluluguna sanirim unutmuyorum artık...

o pek paraya bakmıyo ya 3-5 bine telefonda alıosun 2 gün sonra bozulabiliyo kul yapısı sonuçta çok güvenmemek gerek

o pek paraya bakmıyo ya 3-5 bine telefonda alıosun 2 gün sonra bozulabiliyo kul yapısı sonuçta çok güvenmemek gerek
Telefon gbi isletim sistemli urunleri dedigim olaya zaten sokamayiz. Benim bahsettigim olay su mesela duduklu patlamasindan olen cok insan var ben korktugum icin gittim fissler aldim, alman mali. Uzerinde bin tane deney yapilmis, bilim adamlari oturmus nasil saglamlastirabilirz diye.patlamama garantisi verilmis. Bu da tabiki urunu pahalilastriyor. Bi de normal tencere var, parcasi yurt disindan gelmis, montaji baska yerde yapilmis. Ucuz ondan guvenlik ve stabil beklemeyiz iste.Bu yuzden parayla orantili guvenlik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…