Ütüye yumuşatıcı koydum,leke yapıyor

AdasuU-

Şükür olsun seni görmeden sevdirene..
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
1.949
1.006
29
Kızlar kazanlı bi ütüm var az önce ütü yapim dedim içine suyunu falan koydum Nette araştırdım yumşatıcı koyarsanız mis gibi kokar çamaşırlarınız diye bir yazı okudum , bir damla koydum bende, ısınınca eşimin pantolonunu ütülerken kahverengi oldu heryeri sonra bi baktım buhara bastıkça ütüden kahverengi su akıyor bu neden acaba kireçlendi mi? Nasıl düzelticem bu durumu ? Pantolondan o leke geçer mi? Çaresiz içimdeki çocuk

Bende yaptım aynı hatayı. Buhar kazanlı değil ama benim ütüm. Bütün delikleri tıkandı kireçten. Eşimin atletini ütülüyordum bende heryeri leke olmuştu. Çıkmadı maalesef

lekeler için ariel leke çıkarıcı kullanıyorum ben acayip temizliyor...
ama ütünü bilemem canım.

Ayni hatayi bende yapmistim.ama o zaman kazanli degildi utum. buhar bastikca cikiyor bol.bol buhar basin

Ütüyü bitirdikten sonra içinde kalan suları hep boşalt içinde su bırakma.

Ütüde su bırakma hiç ve şebeke suyu kullanmak iyi değilmiş

Ayni hatayi bende yapmistim.ama o zaman kazanli degildi utum. buhar bastikca cikiyor bol.bol buhar basin
Kızlar nette sirke koyun kireci önler diyor acaba koysammı bilemedim iyice bozarım diye korkuyorum. Buhar bastım baya ama hala çıkıyor şimdi kapattım suyunu boşaltıcam soğumasını bekliyorım , ütüm yaşayacak mı

Yok canim kirec icin koyma bence.onuda denemistim ben bi sonuc alamadim o an.zamanla kullandikca gecti

Ayy o kireç nasıl geçer ki??​

kazanlı ütünüzün yanında düğmeye benzeyen bir kısım vardır. sıcaklık kontrolü yapılan düğmelere benzer. ütüdeki suyu boşaltın, ütü soğusun sonra düğmeyi çevirerek açın. içinde bir demir var muhtemelen tüm kireci sütüne toplamıştır. o demiri muslukta yıkayın varsa biraz kireç sökücü dökün durulayıp kurulayın ve yerine takın.
lekelenmiş çamaşırınız beyazsa kosla ya da aspirin öneririm.

bahsettiğim düğme fotoğrafta görünüyor.

Eklentiler

• 120170302-1-philips_gc_9246_buhar_kazanli_utu.jpg
    103,7 KB · Görüntüleme: 224
Hiçbir şey koyma zamanla kullandıkça geçer ama her ütü sonrası içini boşalt su bırakma ve içini kurut biraz dışarıda kalsın yani eğer ütü içinde su bırakırsan kireçlenmeye neden olur.

Ay evet demir var dediklerinizi yapıyorum hemen inşallah işe yarar , çok teşekkür ediyorum

Ya ben bunu bilmiyordum hep öyle bırakıyordum sulu sulu çünkü ütünün içindeki su görünmüyor bende bitip bitmediği anlaşılmıyor bide ufacık delikten boşalıyor sadece

Ay evet demir var dediklerinizi yapıyorum hemen inşallah işe yarar , çok teşekkür ediyorum

foto da ekledim bakın daha açıklayıcı olur içindeki suyu akıtın iyice yeni su koyduktan sonra buhar basın kanallar da temizlensin.
kesinlikle yarayacak :)

Kazanli ütülerden hangisini onerirsiniz? Ben philips kablosuz ütü almistim ama o kadar verimli olmadigini dusunuyorum. Sizlerin onerecegi bir marka var mi?

Konu sahibi arkadasim konunu sabote ettim ama yeri gelmişken sorayim dedim..

Ya ben bunu bilmiyordum hep öyle bırakıyordum sulu sulu çünkü ütünün içindeki su görünmüyor bende bitip bitmediği anlaşılmıyor bide ufacık delikten boşalıyor sadece
Çaydanlık,kettle ve ütü gibi ürünlerin içinde su bekletilmemeli kireçlenmeye neden olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…