Ütünün kireci

Elasu

Minik mucizeme az kaldı insallah
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2017
1.289
890
123
32
Kızlar merhaba utüm kireçlendi limon tuzu yaptim ama geçmedi kıyafetler hep sarı leke oluyor bi önerisi olan var mı şimdiden teşekkür ederim

Normalde temizler, yanlış uygulama mı yaptın acaba ?

Bloglarda limon tuzu yazanın ütüsü bozulsun!
Onları okuyup, ben de tee 1.5 sene önce limon tuzunu seyreltip döktm ütüye.
Geçmedi diye bir daha yaptım.
Ev bir duman altı oldu boğuluyordum.
Ve hala limon tuzu kalıntıları geçmedi, neler yaptık temizlemek için.
Ütüyü mahvetti, kıyafetlerimizi mahvetti.
En iyisi böyle durumda ütü temizleyiciler var, ondan kullanmak.

Hadi ya benim de geçmiyor bi türlü en iyisi öyle yapmak

Geçmiş olsun o ütü daha düzelmez ben de yaptım maf ediyor çamaşırları yeni aldık

birde kireç çözücü deneyin. çok az içine döküp sonuna kadar buharlaştırın. ben faydasını gördüm.

Kızlar merhaba utüm kireçlendi limon tuzu yaptim ama geçmedi kıyafetler hep sarı leke oluyor bi önerisi olan var mı şimdiden teşekkür ederim
Canım ben geçenlerde migros'ta ütü temizleyiciler görmüştüm...
Ben hiç kullanmadım arıtma suyu kullandığım için...
Ama o ütü temizleyici al bi dene..

Canım ben geçenlerde migros'ta ütü temizleyiciler görmüştüm...
Ben hiç kullanmadım arıtma suyu kullandığım için...
Ama o ütü temizleyici al bi dene..
Sağol canım bende duydum nerde satıldığını bulamadım bi türlü migrosa bakayım

Limon tuzu daha once bende denedım kireci kaldırıyor ama gozeneklerden dısarıya sarı kalıntılar cıkıyor kuruyor onlarda ısı arttıkca çamasırları kırletebılır tekrar yaptıgımda buharla zor dısarı attım sureklı buhara bastım bir daha temızleyici kullanmak lazım yada çok az kireç çözücü

Ütünün suyunu doldurup içine 3-4 adet limon tuzu koyun. Sonra fişini takıp ısıtın. Eski birşeyleri ütüleyip limon tuzunun su içinde çözünmesini sağlayın ara sıra buhar butonuna basın delikler de çözünsün. En yüksek ısıda olmalı. Gayet işe yarıyor tek dezavantajı çözülen kireçleri deliklerden çıkıyor bu konuda yapacak bir şey yok hala ütümü kullanıyorum bozulma falan olmadı.

sirkeyi bende denedim geçmiyor birde üstüne koku kalıyor uzunca bir süre pekii ütünün altındaki yapışma izlerini nasıl temizleyebilirizz varmı bir fikriniz.. bazen kıyafetlere felan yapışıyorda leke kalıyor ya hani onları soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…