Uterus septum (rahim içi perde) ameliyatı olanlar...!

7 hazirana göre 7 haftalık 29 hazirana bakarsan daha 4 haftalık bhcg değerin nasilki iki günde bir ol tur haftaya kadar bekleme iki günde bir iki katına kadar artiyosa şimdilik normaldir gerisini bilemeyiz zaten.
Pazartesi yaptırıcam tekrardan test cumartesiye kadar bekliyemicem içim bitti artık ya

Merhaba arkadaşlar, ben Bursa Uludağ Üniversitesinde tüp bebek yaptırıcam tam ilaçlara başlıycaktık ki rahmin kalp şeklinde olduğunu ve ortasında perde olduğunu gördüler doktorum Gürkan Uncu. Burda bu ameliyatı olan var mı ?

Merhba bende de perde yada cift rahm var. Doktor pelvik mr cekinmem gerektgni soyldi, eger cift rahmse amelyata gerek yokmuş. Pelvik mr cektren oldu mu detaylari anlatir misiniz. Eger perde ise laparoskopi ve histeroskopi olmam lazim mis

Merhba bende de perde yada cift rahm var. Doktor pelvik mr cekinmem gerektgni soyldi, eger cift rahmse amelyata gerek yokmuş. Pelvik mr cektren oldu mu detaylari anlatir misiniz. Eger perde ise laparoskopi ve histeroskopi olmam lazim mis
Canim ben yaptırdım bahçelievler hizmette ilaçlı çektiler kolumdan son 10 dk ilaç verdiler normal mr dan farkı yok ağrı yapacak hiç bir şey yok bence yaptır rahim filmine göre acısız bir yöntem bende ikisinin de olmadığı sonucu çıktı meğer rahmim tersmis öyle bir görüntü ortaya cikariyormus suan 4.5 aylık hamileyim 3 dr. Septum dedi mr yok dedi gerçekten de yokmuş Allaha Şükür geçmiş olsun sakin moralini bozma canim

Ay cok mutlu oldum senin adina. Insallah hayrlsyla bebisine de kavusursun Bende ya cift rahm ya perd dyorlar mr da belli olck

Ilac verince byilmadin di mi, narkoz gbi
Darısı başına inşallah canım öyle bir ilaç değil mr yardimci kanın rengini degistiriyormus böylece damarların geçtiği yerleri görüyorlar eğer perde varsa perde nin üzerindeki damarları görüp evet var diyebiliyorlar bana da dr. Ya çift rahim sin ya da septum dedi mr girdim ikisi de değilmis inşallah senin de öyle çıkar buradan yaz sonucunu muhakkak

Bende 4 5 dr gittm septum diyende oldu cift rahm diyende oldu ins. Bi sknti olmaz yazarm cok sagol canim

Merhaba arkadaşlar bende çift rahim ve çift vajina girişi var. Bana da ameliyat dediler bakalim yarın belli olacak herşey. Allah yar ve yardımcımız olsun.

3 4 doktora gittim herkes ameliyat diyor. Zeynep kamil de ki doktorlar kesin ameliyat dedi. Yarın belli olacak. Allah razı olsun canım.

Herkese merhaba. Bu konuyu acali cok uzun zaman olmuş... ben o surecte cok umutsuz ve mutsuzdum... yasadigim kayiplar, tedavimin uzun surmesi psikolojikmen yipratmisti beni...
Simdi bunlari benimle ayni seyleri yasayam arkadaslara umut olmak icin yaziyorum. Tedavimi oldum 2 ameliyat sayisiz histeroskopiler sonucu 7 aylik hamileyim. cok ama tatli bi kizim olacak. :)

T

Tebrik ederim canım. Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Merhabalar; gebelik öncesi ultrason kontrolünde dr.um rahimimde perde gördüğünü söyledi. ( korunmayı bıraktıktan sonra 3 ay içinde doğal olarak gebe kaldım.) Rahim filmi çektirecek olduğum ay hamile olduğumu öğrendim. Hamileliğim ile birlikte rahimde ki perde kesinleşti biraz derince bir perdeymiş. Bebek düşer kanamaların olur dediler. Hiç bir sorun yaşamadım ne kanamam oldu ne başka bir sorun. Erken doğabilir dediler. Beklemeye başladık. Bebeğime dandy walker , tek ven tek arter ve gelişim geriliği teşhisi kondu. Gebeliğin sonlandırılması önerildi kabul etmedim. Sonuç olarak 28.haftada bebek doğum poziyonuna geldi rahim de yumuşama başladı. Ama 30.haftada kalbi durdu. Normal doğumla bebeğimi aldılar. Doğum sonrası içimi temzilerken doktorum perdenin derin olduğunu ameliyat olmadan bir daha bebek denememem gerektiğini söyledi. Tam olarak 20 gün oldu doğum yapalı bir an önce ameliyat olmak istiyorum. Ama nerden başlıycam bilmiyorum. Doktorum 2-3 ay bekleyelim rahim toparlansın öyle bakarız diyor. Ama ben bir an önce o da olsun bitsin üstümde ki stresi gitsin artık istiyorum. Lohusa kanamalarım bitti rahim filmimi ilk adetimde çektirsem doğru sonuç verir mi? Olanlardan yardım istiyorum.

Merhaba. Oncelikle basiniz saolsun. Yasadiklariniz kolay şeyler değil. Benimde 3 kaybim oldu
Bir oğlan bir kiz birde cinsiyetini bilmedigim bebeğimi kaybettim. Oğlum erken dünyaya geldi 1 ay yaşayabildi.
Sebebi ise rahimimdeki perdeydi.
Perde erken dogum, dusuklere neden olabiliyor.
Sizde pihtilasmada olabilir. Mutlaka genetik test yaptirmanizi oneririm pihtilasma kalp durmasina neden oluyor. Rahim filmine gelince evet 3 ay beklemenizde fayda var. Rahiminiz biraz dinlenmeli.
Ameliyattan da korkmayin. Ben 2 kere oldum histeroskopi ameliyatini ve şuan 7 aylik kizima gebeyim.

arkadaşlar merhaba ben erzurumda yasıyorum.2 yıllık evliyim yaklaşık 1 senedir bebek düşünüyoruz fakat olmuyor.bi kac defa doktora gittim alttan mauyene oldum ve dr lar hiç bir sıkıntı yok gebe kalırsın dediler bi süre bekledim fakat yine olmadı en son üniveriste hastanesine gittim prof.dr bünyamin börekçi ye muayene oldum ve rahmimde geniş bir uterus septum yani perde olduğunu öğrendim ve bana bunu aldırmamı söyledi yoksa düşükler yapabileceğimi yada erken doğum olabileceğini söyledi.adet bitiminden hemen sonraki bi kaç gün içerisinde ameliyat olmamı söyledi bende martın 10 da hem laparaskopi hem de histereskopi oldum.bu gün 8. gün.çift rahim ya da rahmin kalp şeklinde olmasından şüphelenmişti fakat çok şükür ikisi de dğilmiş.rahmim düzgün sadece perde varmış ve onuda almış doktorum cok güzel gectiğini söyledi.tüplerimde açıkmış.ameliyattan sonra ilk gün biraz kötiydüm fakat 2. gün kendime geldim suan evimdeyim dinleniyorum işlerimi yapıyorum karnımda dikişler olmasına ragmen cok şükür iyiyim.böyle durumda olan arkadaşlar hiç korkmayın ameliyattan allah yardımcı oluyor.baya yazdım sanırım :) neyse dediğim gibi 8. günüm bu gün 2 ay koruncam 20 g,n sonra kontrole gidicem inş bi aksilik olmaz ve gebe kalırım.Rabbim hepimize yardımcı olsun inşallah.

Bana moral oldu yazını bende pazartesi ameliyat günü alacağım korkuyordum doktor perde mi çift rahim mi olduğunu anlamak icin histeroskopi yapılacak gecmiş olsun size

Bana moral oldu yazını bende pazartesi ameliyat günü alacağım korkuyordum doktor perde mi çift rahim mi olduğunu anlamak icin histeroskopi yapılacak gecmiş olsun size

hiç korkmayın inşallah perdedir bende çok korkuyordum korktuğum gibi olmadı inşallah sonrası iyi olur, siz hiç hamile kaldınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…