Uterus orta hatta ve kontrast sütunu doğal, sağ tubada hidrosalpenks gelişimi ...

culii

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2009
260
77
merhaba sayın hocam banada 3 sene önce çikolata kisti teşhisi kondu ve sağ tarafta 4 cm soldada küçük çapta kistlerimin olduğu söylendi ve 3 yıl önce laporoskopi oldum şu andada 1.5 yıllık evliyim hamile kalamıyorum rahim filmim sonucundada bunlar yazıyor;uterus orta hatta ve kontrast sütunu doğaldır.sağ tubada hidrosalpenks gelişimi görülmektedir.bu lokalizasyonda pasaja kısmen izin veren sineşibulgusu izlenmektedir.solda tuba uterinada kontrast geçişi konturları doğaldır.peritoneal yayılım homojendir.spot geç grafide kontrast madde peritoneal mesafeye homojen yayılmıştır.sonuç;sağ hidrosalpenks ve bu lokalizasyonda andensiyal sineşiye akla getiren kısıtlı pasaj.ve ben 3 ay önce kistlerle beraber ilk tüp bebek tedavisine başladım tedavim iğnelerimin 5 ci günü iptal edildi dr yumurtalarımın gelişmediğini söyledi ilk önceleri ameliyat istemediğini söylemişti ama şimdi açık ameliyat olmam gerektiğini söyledi ve şuan ameliyat edecek dr um 3 aylığına ginera hapını verdi kistlerim 7 cm olmuştu şimdi 5 olmuş ve büyük ihtimal bir dahaki kontrolümde ameliyata karar verecek benim şu durumda hangi yolu izlemem doğru olur ve tüplerimin durumu nedir sol tarafımın biraz açık olduğu söylendi şimdiden size çok teşekkür ediyorum.sevgiler.......

merhaba
tüpün tıkalı olması ve içinde sıvı birikmesi(hidrosalfenks)gebeliğinizi engeller.Tüp içindeki bu sıvının embryo üzerine toksik etkisi gösterilmiştir bu nedenle tedavi öncesi bu hasarlı tüpün alınmasını öneririm.Daha öncedende ameliyat olmuşsunuz eğer kistler açısından ameliyat önerilmişse bunu iyi değerlendirmek lazım yumurtalık rezerviniz iyice azalabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…