- Konu Sahibi BEYAZ MELEK
-
canım geçmiş olsun allah büyük bak doktor önemli bişey değil demiş inşallah sağlıcakla bebişine kavuşursun canım
merhaba sier aynı durum bendede var arkadaşım.baya olmuş sen yazalı ama operasyon geçirdinmi rahmin için durumun nasıl geçirdiysen bilgi verebilirmisin teşekkürler
cevabın için tşekkürler sier ...ben bicornisim hakkında henüz bişey bilmiyorum bu ayın sonunda dr randevum war.sen geçirdiğin operasyonlar hakkında yazarmısın bana bana da senin teşhisini koyarlarsa diye hazırlıklı olmak istiyorum da :)) ne kadar süreyle geçirdin bu operasyonları canın çok yandı mı :kedi: açıkçası ben korkuyorum yani genel anestezi mi yaptılar saçma gelecek sana belki ama ameliyat masalarından hep ürkmüşümdür onun için bana ayrıntılı bilgiler yazarsan çok sevinirim arkadaşım lütfen beni aydınlat çok ihtiyacım war saol şimdiden...
saol canım aydınlattın beni ..:)bende hsg çektirdim. bariz "v" şeklinde çıktı rahmimCanım öncelikle umarım ameliyatlık bi durumun çıkmaz.septum ameliyatı alttan yani vajinadan kameralı aletlerle girilerek yapılan bi operasyon.laparoskopi ise özellikle derin septumu olan vakalarda yardımcı olması için tercih edilen bi operasyon.yani bizde asıl operasyon histeroskopi ile yani alttan girilerek yapılan işlem.
Bicornu vakalarında dr ların pek ameliyatı tercih etmediklerini, böyle kişilere hamileliği denemelerini söylediklerini biliyorum.yani sizlerde hamile kaldığınızda bebeğin gelişimi ile birlikte yerini genişletebildiğini ve sağlıklı doğumlar yapılabildiğini de duymuştum.sadece risk erken doğum yapma da oluyor.bunun içinde zaten sıkı bir takip ve bol bol yatış veriyorlar..eğer bicornu vakalarında ameliyat şartsa bizdeki gibi alttan değilde karından ameliyatı yapılıyor diye biliyorum canım..
Ben ameliyatlarımı tabiikide genel anestezi altında oldum.histeroskopide hiç bişey yaşamıyosun kesik veya dikiş olmadığı içim çok rahat bi işlem.sadece laparoskopiden dolayı göbek deliğimin orda ve sol kasığımda minicik dikişlerim var.hatta kasığımdaki artık farkedilmiyo bile..kesinlikle çok sıkıntı yaratmayan çok fazla yatmayı gerektirmeyen rahat operasyonlar her ikiside..
Canım umarım seni aydınlatabilmişimdir.o yüzden biraz uzun oldu diğer arkadaşlarda kusuruma bakmasın artık..Dr una gittiğinde benide burdan aydınlat olurmu..şimdiden geçmiş olsun arkadaşım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?