Uterus Bicornis olan arkadalar

BEYAZ MELEK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2007
10.372
12
206
42
Bursa
UTERUSU BİCORNİS OLAN ARKADAŞ VARMI ARANIZDA.DOKTORUM RAHİMİN HAFİF BİCORNİS ŞEKLİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ.GEBE KALMAK İÇİN HİÇ ENGEL OLMADIĞII SADECE GEBELİKTE İLK 3 AY BİRAZ KANAMAM OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.
AÇIKÇASI BİRAZ CANIM SIKILMADI DEĞİL.UTERUSU BİCORNİS OLUP HAMİLE KALAN,,DOĞUM YAPAN ARKADAŞLAR BURDA BU KONULARI PAYLAŞABİLİRMİYİZ:::
1-GEBE KALMADA PROBLEM YAŞAYAN OLDUMU
2-GEBELİĞİ SÜRDÜRMEDE PROBLEM YAŞANDIMI
3-ERKEN DOĞUM YAŞAYAN OLDUMU
4-DOĞUM ŞEKLİ NORMAL MI SEZERYAN MI OLDU:uhm:

canım geçmiş olsun allah büyük bak doktor önemli bişey değil demiş inşallah sağlıcakla bebişine kavuşursun canım

Benim rahmim tam bicornis ve geçen sene kasım ayında hamile kaldım hemde evlendiğimin 10. günü. Temmuz'da doğum yaptım ve şimdi canavar gibi bir oğlum var. Bilmiyorum sende durum şu an ne çünkü epey olmuş mesajı yazalı umarım hamilesindir ama görünce bi umut olur diye yazmak istedim. Ben hamileliğimde çok çektim, sürekli kanamam oluyodu, düşük tehdidi vardı ama düşmedi işte aşkım. Sonra erken doğum tehdidi başladı ama dikkat edersen hepsini atlatırsın. Tabi ailenin desteğide şart. Oğlum normal gününden sadece 4 gün erken doğdu. Şimdi maşallah canavar gibi. Hiç kendini üzme bebişini kucağına alırsın inşallah hayırlısıyla. Moralini çok yüksek tut. Cevap yazarsan sevinirim bebiş varmı diye. Öptüm canım.

Merhaba tarantula. Uterus ve bicomis ne acaba? Benim rahim şeklim için doktor T-uterus dedi yanlış anlamadıysam. Açıklamasını da "rahimin üçgen şeklide değil T şeklinde" diye yaptı. Dediğin gibi gebe kalmak için hiç bi engeli olmadığını sadece ilk aylarda düşük tehtidi yaratacağını söyledi. Ben 2.5 yıldır hamile kalmaya uğraşıyorum. Doktorlar bütün tahlilleri güzel buluyor. Rahminde Normal olduğunu söylüyor ama en çok da rahim filmine bakarken oyalanıyorlar nedense. Bu da beni endişelendiriyor...
T-Uterus hakkında bilgin varsa paylaşırmısın canım.

merhaba beyaz melek.ben 10 haftalık hamileyken bebeğimin kalbi durmuş ve kürtaj oldum.hamilelikte iki kere hafif kanamam ve lekenmeler oldu.yapılan vajinal ultrasonda bikornu tespit edildi.ondan kısa süre sonra zaten bebeği kaybettik :( işin ilginç yanı kürtajdan sonra yapılan vajinal usg de de bu sefer unikolli dendi.bana rahim filmi önerildi bende 4 gün önce çekildim.filmde rahim üçgen şekilde olması gerekirken V şekilde çıktı.ve perde olduğu söylendi vede laparoskopi yapılması söylendi.bende laparoskopi olcam.şimdilik benim durumum böyle.senle ilgili gelişmeler neler?

UTERUSU BİCORNİS ne demekmişki bu acaba ben tam olarak anlamını bılmıyorum CADIARZU
benımde rahmın tersmiş doktorum oyle demıstı aynı şey mı acaba bahsettıgımız?

selam benimde aynı sekilde uteruz bıcornis yanı ıste bı newı cıft rahım hem bıde ılerı derecede benımkısı ılk gebelıgımde dusuk olmustu5 haftalıkken ama benım doktorum buna baglamadı dusugu dıger bı doktorda dırek buna bagladı hayırlısı dıyorum amelıyat ıcınde ıkıncı dusuk sonrası dedıler ınsallah gerek kalmaz bu arada hamıle olma ıhtımalım de war gun sayıyorum test yapmak ıcın.BEYAZ MELEK umarım yardımcı olur bu sana karsılıloı paylasalımda yardımcı olalım bırbırımıze canımm öpüyorum

selam arkadaşlar,benimde rahim anarmoli bicornus uteruz evliliğimin ilk günleri hamile kaldım.ve bebeğim 5 buçuk aylık,ilk düşük tehlikesi dediler şimdide erken doğum rabbimden hayırlısı vermekte onden almakda sadece dua edebiliyoruz şimdilik...Yani Bunlar sadece sebebler bizim için bol bol dua edelim..

uterus bicornis bende iler derecede yanı tarantula gıbı,
su an 10 haftalık hamıleyımm
kanamalrım oluyor
yatıyorum
cok gezemıyorum
hastanede yatıyorum bazende
kısmet ınsallah hersy ıyı olur

benim rahmimde tersmiş. Normalde çoğu kişinin öne doğru iken benimki arkaya doğru ama bana da hamilelik için bir sorun olmayacağını söyledi doktor. Hamileliği karar verdiğim zaman herhade dikkat etmem gereken birşey varsa söylerler ama o zaman çok kafa takmıştım şimdi oluruna bıraktım..

selam bendede uterus bicornis var.8 haftalıkken düşük yaptım :((( tek rahim yolu varmış bende.ben korunmasız ilk denememde hamile kaldim.düşük nedenim bicornis mi bilmiyorum.ama tekrar düşük yapmaktan çok korkuyorum.fiziksel acıdan çok psikolojik olarak yıkıldım.önümüzdeki ay dr. randevum var.bi operasyon geçirip geçirmemem gerektiğine karar verilir diye umuyorum.allah hepimizin yardımcısı olsun.
bu arada bu durumda olup sağlıklı doğum yapan yada aynı sorunları yaşayan arkadaşlar varsa lütfen mail atın yada cevap yazın teşekkürler....

merhaba sier aynı durum bendede var arkadaşım.baya olmuş sen yazalı ama operasyon geçirdinmi rahmin için durumun nasıl geçirdiysen bilgi verebilirmisin teşekkürler

merhaba sier aynı durum bendede var arkadaşım.baya olmuş sen yazalı ama operasyon geçirdinmi rahmin için durumun nasıl geçirdiysen bilgi verebilirmisin teşekkürler

Merhaba serenity..evet arkadaşım bende dediğim gibi septum yani perde saptandı..bu yüzden iki kere histeroskopi ile birlikte laparoskopi ameliyatları oldum..bendeki septum derin yani aşağıya doğru çok olduğu için dr.iki aşamada almayı uygun görmüş..rahimde delinme veya başka bir risk oluşmaması için..bu operasyonlardan sonra rahimin son durumuna bakabilmek için yani kontrol amaçlı ofis histeroskopisi denilen yani anestezisiz rahime kameralı bir aletle bakılması işlemi yapıldı..o esnada geçirmiş olduğum ameliyatlardan dolayı rahimde ufak tefek yapışıklıklar oluşmuş onlarıda açtı dr um ve genel görünüm olarak artık rahimin boşluğu yeterli dedi..bu işlemden sonrada antibiyotik ile folik asit yazdı.birde adetimin 2.veya 3.günü gelerek ultrason muayenesi yapacak..şu an adetimi bekliyorum..sanırım birkaç güne olucam..yani durumum bu şekilde arkadaşım..senin hikayen nasıl sende anlatırsan sevinirim..burdan birbirimize destek oluruz böylece..ben bu arada tüp bebek kısmında rahim anomalileri topiği var.orda genelde yazışıyorum..istersen orayada gelebilirsin..sağlıcakla kal..vereliniortak

cevabın için tşekkürler sier ...ben bicornisim hakkında henüz bişey bilmiyorum bu ayın sonunda dr randevum war.sen geçirdiğin operasyonlar hakkında yazarmısın bana bana da senin teşhisini koyarlarsa diye hazırlıklı olmak istiyorum da :)) ne kadar süreyle geçirdin bu operasyonları canın çok yandı mı :kedi: açıkçası ben korkuyorum yani genel anestezi mi yaptılar saçma gelecek sana belki ama ameliyat masalarından hep ürkmüşümdür onun için bana ayrıntılı bilgiler yazarsan çok sevinirim arkadaşım lütfen beni aydınlat çok ihtiyacım war saol şimdiden...

merhaba arkadaşlar. bende de çift rahim var.. bikornu uterus yani... su anda 20 haftalık hamileyim.. kısaca hikayemi anlatayım. 2 yıl once evlendim hemen çocuk istedik ama ancak 3. ay hamile kaldım ve 2 aylık hamileyken bebeğin kalbi durdu. kürtajla alındı.. ama kime çift rahimli olduğumu göremedi... ne ultrasonda bebeğe bakan doktor ne de kürtajı yapan doktor.. 2 yıl çocuk istemediğim için korundum.(ben değil eşim korundu..) ama birgün bie kaza oldu ve hamile kaldım... 3 aylık gebeyken doktor rahminde perde var dedi.. başka uzman doktorlara gittim.. ayrıntılı ultrasona girdim..ankara da ultrasonda uzman bebekte ve rahimdeki bütün anormallikleri bilen bir uzman tavsiye etmişlerdi ona gittim..bana perdeli değil çift rahimli olduğumu eme tek rahim ağzı olduğunu söyledi, erken doğum riskin var iyi bir doktora düzenli takibe git, bebeğin normal dedi.. hatta 3 alıktım o zaman ve bebeğimin cinsiyetini %100 net söyledi.. ben de araştırdım.. hacettepeyi seçtim çünkü yeni doğan ünitesinin çok iyiy olduğunu duydum.. ve ordan bir hocaya gidiyorum...kanaman olmadı hiç tabi yinede dikkatliyim.. asıl risk 6. aydan sonra başlıyor.. ne kadar dikkatli olursam o kadar iyi olur tab..
bir de şunu söyleyim.. bir arkadaşım vardı.. o da çift rahimliydi...şimdi 2 çocuğu var ve gayet sağlıklı.. ilk bebeği 39. haftada doğdu ama düşük kiloluydu..2 yıl sonra 2. ye hamile kaldı.. 2. bebek daha kilolu doğdu.. bence iyi bir doktor , iyi takip, iyi bakım..

cevabın için tşekkürler sier ...ben bicornisim hakkında henüz bişey bilmiyorum bu ayın sonunda dr randevum war.sen geçirdiğin operasyonlar hakkında yazarmısın bana bana da senin teşhisini koyarlarsa diye hazırlıklı olmak istiyorum da :)) ne kadar süreyle geçirdin bu operasyonları canın çok yandı mı :kedi: açıkçası ben korkuyorum yani genel anestezi mi yaptılar saçma gelecek sana belki ama ameliyat masalarından hep ürkmüşümdür onun için bana ayrıntılı bilgiler yazarsan çok sevinirim arkadaşım lütfen beni aydınlat çok ihtiyacım war saol şimdiden...

Canım öncelikle umarım ameliyatlık bi durumun çıkmaz.septum ameliyatı alttan yani vajinadan kameralı aletlerle girilerek yapılan bi operasyon.laparoskopi ise özellikle derin septumu olan vakalarda yardımcı olması için tercih edilen bi operasyon.yani bizde asıl operasyon histeroskopi ile yani alttan girilerek yapılan işlem.
Bicornu vakalarında dr ların pek ameliyatı tercih etmediklerini, böyle kişilere hamileliği denemelerini söylediklerini biliyorum.yani sizlerde hamile kaldığınızda bebeğin gelişimi ile birlikte yerini genişletebildiğini ve sağlıklı doğumlar yapılabildiğini de duymuştum.sadece risk erken doğum yapma da oluyor.bunun içinde zaten sıkı bir takip ve bol bol yatış veriyorlar..eğer bicornu vakalarında ameliyat şartsa bizdeki gibi alttan değilde karından ameliyatı yapılıyor diye biliyorum canım..
Ben ameliyatlarımı tabiikide genel anestezi altında oldum.histeroskopide hiç bişey yaşamıyosun kesik veya dikiş olmadığı içim çok rahat bi işlem.sadece laparoskopiden dolayı göbek deliğimin orda ve sol kasığımda minicik dikişlerim var.hatta kasığımdaki artık farkedilmiyo bile..kesinlikle çok sıkıntı yaratmayan çok fazla yatmayı gerektirmeyen rahat operasyonlar her ikiside..
Canım umarım seni aydınlatabilmişimdir.o yüzden biraz uzun oldu diğer arkadaşlarda kusuruma bakmasın artık..Dr una gittiğinde benide burdan aydınlat olurmu..şimdiden geçmiş olsun arkadaşım..

Canım öncelikle umarım ameliyatlık bi durumun çıkmaz.septum ameliyatı alttan yani vajinadan kameralı aletlerle girilerek yapılan bi operasyon.laparoskopi ise özellikle derin septumu olan vakalarda yardımcı olması için tercih edilen bi operasyon.yani bizde asıl operasyon histeroskopi ile yani alttan girilerek yapılan işlem.
Bicornu vakalarında dr ların pek ameliyatı tercih etmediklerini, böyle kişilere hamileliği denemelerini söylediklerini biliyorum.yani sizlerde hamile kaldığınızda bebeğin gelişimi ile birlikte yerini genişletebildiğini ve sağlıklı doğumlar yapılabildiğini de duymuştum.sadece risk erken doğum yapma da oluyor.bunun içinde zaten sıkı bir takip ve bol bol yatış veriyorlar..eğer bicornu vakalarında ameliyat şartsa bizdeki gibi alttan değilde karından ameliyatı yapılıyor diye biliyorum canım..
Ben ameliyatlarımı tabiikide genel anestezi altında oldum.histeroskopide hiç bişey yaşamıyosun kesik veya dikiş olmadığı içim çok rahat bi işlem.sadece laparoskopiden dolayı göbek deliğimin orda ve sol kasığımda minicik dikişlerim var.hatta kasığımdaki artık farkedilmiyo bile..kesinlikle çok sıkıntı yaratmayan çok fazla yatmayı gerektirmeyen rahat operasyonlar her ikiside..
Canım umarım seni aydınlatabilmişimdir.o yüzden biraz uzun oldu diğer arkadaşlarda kusuruma bakmasın artık..Dr una gittiğinde benide burdan aydınlat olurmu..şimdiden geçmiş olsun arkadaşım..
saol canım aydınlattın beni ..:)bende hsg çektirdim. bariz "v" şeklinde çıktı rahmim :( doktor tekrar hamile kalmayı dene dedi. bende deniycem tekrar....tekrar düşük olursa o zaman müdahale ederiz dedi.bakalım inşallah olur.senin de mutlu haberlerini bekliyorum hoşçakal arkadaşım... :))))

Back