Hocam Merhabalar
1 biyokimyasal gebelik 2 missed abortus olmak uzere toplamda 3 adet dusugum var. Missed abortus lar icin kurtaj olmak zorunda kaldim. 7. Hafta civari gelisimleri durdu 9. Haftada ise kurtaja alindim kalp atisini ise hic yakalayamadik. Genetik testlerim normal yada yapilan diger testlerimde herhangi bir anormallik gozlenmedi. 2. Dusugumden sonra histeroskopi gecirdim rahimde septum vardi. Ancak septum cok derin oldugu icin tamami acilamamisti doktorum yine de hamile kalabilecegimi baska operasyona gerek olmadigini soylemisti. Operasyonun 6. Ayinda hamile kaldim ve 2 gun once yine kurtaj olmak zorunda kaldim. Su anki doktorumun soyledigi operasyonun yeterli gelmedigi bu rahimde bebek gelisemeyecegi. Kendi uzmanlik alani olmadigi icin farkli bir doktora gitmemizi onerdi. Histeroskopi oncesi ve sonrasi hsg sonuclarimi ekte sunuyorum. Benim sorum gecirdigim dusuklerin sebebi bu rahim seklim midir? (Ilk gittiigim doktor kalp atisi alamamak bu sebeple olmaz demisti). Bu rahmin duzeltilme ihtimali var midir? Ya da benim cocuk sahibi olabilme sansim var midir? Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.