Utanma duygusuyla ilgili bir yazı.

BenOzgurce

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2007
2.870
11
50
Utanma duygusu:KK43:Alıntıdır)
Herhangi bir sınıfa özgü,onun inhisarında olan bir şey değildir"utanma duygusu".
Sadece eğitim yoluyla,okulda da verilemez insana.
Otomatik olarak gelir düzeyiyle de bağlı değildir insanın bu duyguya sahip olabilmesi.
Subjektif bir şeydir,sınıflar üstü,tarih ötesidir.
Nasıl edinilir bu his;tam mekanizmasını bilmiyorum ama galiba aile terbiyesiyle büyük alakası var.
.....................
Bu duygunuz varsa,örneğin,etrafınızda herkes hırsız olsa da siz olamazsınız.Kimse size dürüst ol demez,sizi kontrol etmez,hatta var olan yapılar sizi"şeytana uymaya" teşvik eder ama kalbinizde ki bu duygu, sizin ellerinizi kilitler.
Arkanızdan hançerlenirsiniz ama elinize fırsat geçince karşılık veremezsiniz.P.şt tarlasına düşseniz de p.şt olamazsınız.
Birçok şey olamazsınız,çok şey kaybedersiniz utanma duygunuz yüzünden,ama bir tek şey hep sizinle kalır.Gece yatağa girip de başınızı yastığa koyunca,kendinizden ,hayatta yapmış olduğunuz şeylerden utanmazsınız.
Hayatta en güçlü olduğunuz an o andır;çünkü sabah uyandığınızda utanma duygusunu çoktan kaybetmiş insanların at koşturduğu bir dünyaya uyanacaksınız.
..........
Arkadaşlar bu, benim çok hoşuma giden bir yazı ve sizinle paylaşmak istedim.:enbuyukkk:

evet özgürce bende çok şey kaybettim,utanma yüzünden,ama kaybettiğimin yanında kazandığım şey bana mutluluk ve huzur veriyor,yani
vijdanım rahat oda bana yeter.

emeğine sağlık.

evet özgürce bende çok şey kaybettim,utanma yüzünden,ama kaybettiğimin yanında kazandığım şey bana mutluluk ve huzur veriyor,yani
vijdanım rahat oda bana yeter.

emeğine sağlık.

:))aslında kaybetmiş olmuyoruz bence.ne güzel değilmi yazı?ne çok şey anlatıyor.bazen hayata o kadar kaptırıyor ki insan kendini, unutuveriyor tüm güzel değerleri,duyguları,vicdanının sesini dinlemeyi.ne mutlu bize vicdanenen rahat olmak harika bir duygu.a.sa.s

utanma duygusu bir insanın özelliklede bayanın sahip olabileceği en büyük meziyetlerden biri bence

kız özgürceee bende kapsamlı bi cevap yazdım işte daha ne istiyonuuzzz:Roflol:

Utanma duygusu:KK43:Alıntıdır)
Herhangi bir sınıfa özgü,onun inhisarında olan bir şey değildir"utanma duygusu".
Sadece eğitim yoluyla,okulda da verilemez insana.
Otomatik olarak gelir düzeyiyle de bağlı değildir insanın bu duyguya sahip olabilmesi.
Subjektif bir şeydir,sınıflar üstü,tarih ötesidir.
Nasıl edinilir bu his;tam mekanizmasını bilmiyorum ama galiba aile terbiyesiyle büyük alakası var.
.....................
Bu duygunuz varsa,örneğin,etrafınızda herkes hırsız olsa da siz olamazsınız.Kimse size dürüst ol demez,sizi kontrol etmez,hatta var olan yapılar sizi"şeytana uymaya" teşvik eder ama kalbinizde ki bu duygu, sizin ellerinizi kilitler.
Arkanızdan hançerlenirsiniz ama elinize fırsat geçince karşılık veremezsiniz.P.şt tarlasına düşseniz de p.şt olamazsınız.
Birçok şey olamazsınız,çok şey kaybedersiniz utanma duygunuz yüzünden,ama bir tek şey hep sizinle kalır.Gece yatağa girip de başınızı yastığa koyunca,kendinizden ,hayatta yapmış olduğunuz şeylerden utanmazsınız.
Hayatta en güçlü olduğunuz an o andır;çünkü sabah uyandığınızda utanma duygusunu çoktan kaybetmiş insanların at koşturduğu bir dünyaya uyanacaksınız.
..........
Arkadaşlar bu, benim çok hoşuma giden bir yazı ve sizinle paylaşmak istedim.:enbuyukkk:

çok ihtiyacımız var bu duyguya.mümkün olabildiğince çok kişi tarafından okunması iyi olur.a.sa.s

artık sadece bazı insanlarda olan bir duygu bence
etrafta o kadar utanmaz insanla karşılastım ki artık hala varmı diye düşünenlerdenim..
sizinde dedğiniz gibi gece yastığa başımızı koyduğumuz zaman huzurlu olmak önemli gerçekten....
hatılattığınız ve paylaştığınız için teşekkürler

artık sadece bazı insanlarda olan bir duygu bence
etrafta o kadar utanmaz insanla karşılastım ki artık hala varmı diye düşünenlerdenim..
sizinde dedğiniz gibi gece yastığa başımızı koyduğumuz zaman huzurlu olmak önemli gerçekten....
hatılattığınız ve paylaştığınız için teşekkürler

Ben teşekkür ederim canım.a.sa.s

UTANMA deyip geçmemek lazım ben çooook utanmaz gördüm hayatımda allah kimseyi karşılaştırmasın.....:1shok: :1no2:

çok güzel açıklanmış utanma duyğusu ama öyle bir nesil yetişiyoki bu duygudan habersiz çok üzgünüm ama doğrusu bu

X