Utangaçlık,sosyal fobi,zeka geriliği

Happyyear34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2019
413
118
53
Kızlar aşamadigim bir konu hakkinda içimi buraya dökmeye karar verdim. Kucuklugumden beri icine kapanik bir cocuktum. Bazi konularda veya biriyle tanıştıktan belirli bir dönem sonra o kisiye karsi disa dönük oluyorum yani zaman gecmesi gerekiyor. Herkese karsi disa dönük biri olamiyorum. Ayrıca çok utangacim. Biriyle tanisacagim ve konusacagim zaman ellerim terliyor. Bazen konusurken salak gibi yuzune bakiyorum insanin ne diyecegimi bilemiyorum. Normalde konusmayi seven ve duzgun cumle kurmaya çalışan buna dikkat eden biriyim ama utangaçligim yüzünden insanlarin karsisinda kendimi slk gibi hissediyorum. Acaba diyorum ben de zeka geriligi mi var. Çünkü bu kadar donup kalmak ya da konustuktan sonra ben ne dedim ben şimdi ya deyip sorgulamak
Beni çok korkutuyor. Sizce ne yapmaliyim? Nasil yenebilirim bu durumu? Psikologa gitmeye çalıştım ama maddi durumum mukemmel değil. Devletteki psikologların randevulari da hep dolu oluyor ,alamiyorum. Napicam bilmiyorum

Zeka geriliğin olsaydı bunların farkında olmazdın.
Sosyal fobin vardır muhtemelen
Kurs vb etkinliklere katıl çevre edin
Çevre edindikçede sosyalleşir bu durumu üzerinden atarsın. Aşırı utangaçlık sosyal fobiyi getirir.

Aşağıdaki yazı ( Alıntıdır)
Sadece bir saniye için gözlerinizi kapatın ve bir odaya girdiğinizi ve orada bazı arkadaşlarınızı ve meslektaşlarınızı gördüğünüzü düşünün, birden yere doğru bakıyorsunuz ve üzerinizde hiçbir giysinin olmadığının farkına varıyorsunuz”. Sosyal fobisi olan kişilerin bir toplumsal durumla karşılaştıklarında neler hissettiklerini bu senaryo çok iyi anlatmaktadır. “Büyük bir utanç duyarsınız, odadan kaçıp gitmek istersiniz, sanki ölecekmiş gibi olduğunuzu hissederseniz, hiç kimseyi yeniden görmek istemezseniz”. SF bireyin başkaları tarafından yargılanabileceği kaygısını taşıdığı toplumsal ortamlarda mahcup ya da rezil olacağı konusunda belirgin ve sürekli korkusunun olduğu bir kaygı bozukluğudur. Kişiler başkalarıyla etkileşimde bulunmalarını gerektiren ya da bir eylemi başkalarının yanında yerine getirmeleri gereken durumlardan korkarlar ve bunlardan olabildiğince kaçınmaya çalışırlar. Başkalarının kendileriyle ilgili olarak anksiyeteli, zayıf, kaçık ya da aptal gibi yargılarda bulunacağını düşünürler. Ellerinin ya da seslerinin titrediğinin farkına varacaklarıyla ilgili kaygılarından ötürü toplum önünde konuşmaktan korkabilirler ya da düzgün bir biçimde konuşamıyor gibi görünmekten korktukları için başkalarıyla karşılıklı konuşurken aşırı kaygı duyabilirler. Diğer insanların ellerinin sallandığını görmesinden utanç duyacaklarından korktukları için başkalarının yanında yemekten, içmekten ya da yazı yazmaktan kaçınabilirler.

İçedönük veya dışadönüklük büyük ölçüde kişilik özelliğidir. Ancak ellerin titremesi terleme bunlat fobi işaretleri.. Sosyal fobi olarak bakıp internette bulduğun bilgilerle ve özgüven kazanmana yardımcı olacak kitaplarla kendi kendine büyük ölçüde aşabilrsin

Zekâ geriliği çok farklı bir durum bu anlattiklarinizdan yukarıda da yazılmış , zekâ geriliğiniz olmuş olsa bu durumun farkında olmazdınız yani çok şükür gayet akillisiniz ama içe kapanıklık,sosyal fobi de genel itibariyle psikiyatriyle ilgili ,bir psikiyatri eşliğinde zamanla bu durumları aşabilirsiniz .

Çok teşekkür ederim. Evet en kısa sürede düşünüyorum psikiyatri bölümüne gitmeyi. İyilesirim inşallah

Çok teşekkür ederim.

Bu alıntı da ki yazilanlar resmen beni anlatıyor. Tek tek yaşıyorum hepsini. Sosyal fobim bariz var demek ki Bu durumu atlatmak çok istiyorum. Tüm insanlarla rahatca konusmak kalabalik ortamlarda rahatca hareket etmek çok istiyorum En önemlisi kendimi ifade edebilmek. İnşallah atlatirim

Alıntı seni anlatıyor olabilir ama Üzülme böyle, kendine inan ve güven atlatacağını düşün odacaklanacağın şey sosyal fobi durumun olmasın.Bu durumu aşan nice insanlar var sende onlardan biri olabilirsin

Canim muhtemelen ailende babanda veya annende olan bi durumdur genlerden o da geciyor maaleesef ben de cok cekdim bu durumdan sonradan oldu bana ilac kullandim ama 2 3 sene idare ettim ocdigim surece cok disa donuk oldum ama ilac cok kilo yapti birakdim kendin aşman lazim Allah kimsenin başina vermesin yaşamayan bilemez

Çook teşekkür ederim İnşallah

Evet kuzum kesinlikle yaşamayan bilmez. Katılıyorum fakat psikolojik olan bu durumun ne kadar rahatsız edici olsa da kalici olmadığına inanıyorum. Aslinda dua ve gayret ile atlatabiliriz. Birçok kişi ustesinden geliyor, düşünüyorum da biz neden gelemeyelim? Bu konuda elimizden geleni yapalim. İlac kilo yapti demiştiniz belki doktor degiserek durumunuzdan bahsederek ilaclarda değişiklik yapılabilir. Tavsiyem tedavinizi aksatmayin. bu sosyal fobi durumunu en kisa sürede atlatmamiz dileğiyle, inşallah Yorumunuz için teşekkür ediyorum

Canim antidepresanlar metabolizmayi zayiflatigi icin kilo yapiyo cok nadir insanlarda iştahsizlik yapiyor ,cok sukur insan yas aldikca biraz daha rahat oluyo eskisi kadar olmuyo ,Allah büyük canim aynen Allahim sifa versin herkeze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…