• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Usui Reiki Hakkında Sorular ...

irem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Reiki tıbbın yerini tutar mı ?

Hayır, Reiki tıbbın yerini tutmaz, sadece iyileşme sürecine yardımcı olur, tüm tedavi yöntemlerini destekler, güçlendirir ve hızlandırır. Tıbbi teşhislerde kullanılmaz.

Reiki Enerjisine kanal olabilmek için konsantrasyon gerekir mi?

Hayır, Reiki enerjisine kanal olabilmek için veya kanal olduktan sonra enerjiyi aktarırken konsantre olmanız gerekmez. Siz ellerinizi enerji vermek istediğiniz yere koyduğunuz andan itibaren Reiki akmaya başlar. Televizyon seyrederken, otururken, müzik dinlerken rahatlıkla Reiki enerjisini aktarabilirsiniz.

Reiki neyi iyileştirir ?

Reiki neyi iyileştirir veya neyi değiştirir sıklıkla öğrenciler tarafından sorulan bir sorudur. Bunun çok basit bir cevabı vardır: Reiki hastalıkları değil insanı iyileştirir, tedavi eder. Reikinin bir hastalığı tedavi etmesini istememiz Reiki’nin kısıtlı bir bilinçle ve anlayışla fiziki olarak enerjiyi hastalığa göndermemizdir. Yani hastalığa verdiğimiz ada Reiki göndermiş oluruz. Halbuki her fiziki hastalığın altında yatan bir duygusal neden vardır ve bizim için tedavi edilmesi gereken orda yatan duygusal nedendir. Kelimelerinizin altında yatan duyguyu Reiki bilemez. Örneğin, ben kendimi bitkin, sevimsiz hissediyorsam buna DEPRESYONDAYIM diyebilirim ve enerjiyi DEPRESYONuma yollarım ama benim depresyonda olamamı sağlayan aslında bitkin ve sevimsiz olma hissimdir. Reiki’yi bitkinliğime yollarsam daha kısa zamanda bir iyileşme süreci geçiririm. Sonuçta Reiki neyi iyileştiriyor sorusunun cevabı “Kendinizi , İnsanı” iyileştiriyor olmalı.

Neden uyumlama (inisiye) olmalıyım? Bütün Reiki ile ilgili kitapları ve bilgileri okudum.

Reiki’ye inisiye olmak demek (uyumlanmak) Reiki enerjine kanal olmak demektir ve Reiki enerjisine kanal olmadan Reiki enerjisini kullanamazsınız. Okuduğunuz kitaplardan öğrendiğiniz bilgiler size sadece teoride yardımcı olabilir ama kanal olmadan bu bilgileri pratiğe dökemezsiniz. Bu yüzden Reiki Eğitmeni olan bir kişinin sizi kanal görevi görebilmeniz için uyumlaması gerekir aksi taktirde Reiki enerjisini kullanamazsınız.

Kimler Reiki öğrenebilir?

Merakı olan, Enerjiyi kullanmak isteyen herkes Reiki öğrenebilir ve uygulayıcısı olabilir. Reiki öğrenmek için özel bir yeteneğe ihtiyacınız yoktur.

Reiki’nin zararı var mıdır, faydaları nelerdir?

Reiki enerjisi’nin bizlere çok fazla faydası olduğundan burada sadece birkaç tanesini örnek olarak verebilirim. Psikolojik rahatsızlıklarda, fobilerde ve depresyonda olumlu sonuçlar verir, enerji vererek sizi dinçleştirir ve daha sağlıklı olmanızı sağlar, kin, nefret,öfke, kıskançlık gibi zarar verici duygulardan sıyrılmanıza yardım eder, insanlarla ilişkilerinizde daha sakin ve daha yapıcı olmanıza yardım eder, Duygusal blokajları çözer ve duygusal sorunlarınızı çözmenize yardımcı olur, ağrı ve acılarınızı azaltır, kafanız karışık olduğunda düşüncelerinizi netleştirmenizi sağlar, stresli zamanlarınızda sizi rahatlatır ve sakinleştirir, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sizi hastalıklara karşı korur...

Diğer enerji çalışmalarından farkı nedir?

Öncelikle Reiki’nin evrensel yaşam enerjisinde bir tekeli yoktur, hatta bir çok ortak iyileştirme modeli vardır. Örneğin; Tai Chi, Shiatsu, Do-İn, Kiatsu, Shen Do vb. Bütün bu methodlar içlerinde enerji merkezlerini ve enerji kanallarını benimser. Reiki’nin bu methodlardan farkı, kişinin enerjiyi evrenden kanal olarak başka birinin müdahalesi olmadan direkt alabilmesidir. Reiki’nin eşsizliği diğer methodlara kıyasla daha çabuk ve daha kolay enerjinin bedenimize geçmesidir. Örneğin; Qi-Gong enerjiyi bedenimizde hissetmemiz için çok uzun çalışmalar yapmanızı ve başkasının yardımını alarak yapmanızı gerektirir. Reiki de ise siz ellerinizi enerji vermek istediğiniz bölgeye koyduğunuz andan itibaren REİKİ akmaya başlar.

Reiki sembolleri ne işe yarıyor ?

Reiki de öğreneceğiniz semboller enerjinizin daha güçlü akmasını sağlar. Her öğrendiğiniz sembolun kendine has özellikleri vardır. Örneğin; duygusal şifa çalışmalarında, korunmada, uzağa şifa göndermede, hafıza güçlendirmede, gücü artırma ve bedensel varlığınızla yüksek benliğiniz arasında güçlü bağ kurabilme de kullanabilirsiniz. Tabi ki bu sembolleri kullanabilmeniz için en az Reiki II derecesinde olmalısınız.

Reiki uygulayabilmek için araç gerece ihtiyacım var mı ?

Reiki uygulayabilmeniz için herhangi bir araca ihtiyacınız yoktur. Ama kendinize daha rahat bir ortamda enerji vermek isterseniz tütsü ve mumları kullanabilirsiniz. Onun dışında ihtiyacınız olan tek araç bedeniniz (elleriniz) olacaktır.

Reiki dereceleri var mı ? Varsa farkları nelerdir ?

Evet, Reiki enerjisinin dereceleri vardır. Geleneksel Reiki sisteminde 1.Başlangıç, 2. Uygulayıcı ve 3. Master (eğitmenlik) dereceleri vardır. Bu derecelere sonradan W.Rand adında bir Master’ın eklediği Ara derece olarak bilinen ART derecesi vardır. Bu derecelerin birbirlerinden farkı, birinci derecede enerjiyi bedeninize alıştırmanız ve elle temas edebileceğiniz kişilere, hayvanlara, bitkilere uygulayabilmenizdir. İkinci derecede artık enerjiyi uzağa gönderebilmeyi , kristallerle çalışmayı öğrenirsiniz, farkındalıklarınız gelişir ve geçmişte yaşadığınız olayları çözmenize yardımcı olabilirsiniz, şimdiki hayatınızı daha net anlamaya başlarsınız, geleceğe ışık tutabilirsiniz ve ilk dereceye göre enerji daha güçlü akar. Son derece, “Master”lık derecesinde ise eğitmen olabilmek için eğitimlerden geçersiniz ve artık Reiki’yle yaşamaya başlarsınız.

Yukarıdaki sorular bugüne kadar bana öğrencilerim tarafından çoğunlukla sorulan ve merak edilen sorulardı. Sizlerinde aklınızda bu tarz sorular olabilir düşüncesi ile paylaşmak istedim. Farklı sorularınız olursa seve seve yanıtlarım

Sevgiler

merhaba bende aslında reiki öğrenmek ve var olan enerjimi ortaya çıkarıp kullanmak istiyorum ama sanırım pahalı bir eğitim acaba ücretleri hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz?

Merhaba,
Genelde 150TL gibi bir ücretten bahsediliyor. Aslında ücretsiz olsa diye düşünüyor insan, böyle bir işi neden parayla yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyordum başta. Ama 1 günlük kişisel gelişim eğitimine 600TL paha biçen eğitmenler var. Etkili konuşma eğitimi veriyor, 600 TL mesela.
Size verilen reiki eğitimini de bu şekilde düşünmeniz lazım, hoca size deneyimlerinden bahsediyor, reikinin temellerini atıyor, bilgiler veriyor, size bir yetenek kazandırıyor. Bütün gün verdiği hizmetin karşılığı olarak da para almasını çok görmemek lazım diye düşünüyorum.
Ben uzun araştırmalarım sonunda 80TL'na çok başarılı bir hocadan 1. aşama uyumlamamı aldım.
Ancak bunun bir ölçütü yok, isteyen istediği fiyatı belirliyor ne yazık ki..

merhaba irem hanım bursada reiki ile ilgili ders alablileceğim ciddi eğitimli kişiler varmı?beni yönlendirirseniz sevinirim.çünkü içimde inanılmaz bir istek ve çaba var.

merhaba irem hanım bursada reiki ile ilgili ders alablileceğim ciddi eğitimli kişiler varmı?beni yönlendirirseniz sevinirim.çünkü içimde inanılmaz bir istek ve çaba var.

Merhabalar ,
Bursada guvenerek yonlendırebılecegım bır egıtmen yok ne yazıkkı ama aklımda bulunduruyorum. Eger Bursada egıtım veren bırınden bılgı alırsam sıze en yakın zamanda bılgı vermeye calısacagım
Sevgıler

Merhaba,
Genelde 150TL gibi bir ücretten bahsediliyor. Aslında ücretsiz olsa diye düşünüyor insan, böyle bir işi neden parayla yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyordum başta. Ama 1 günlük kişisel gelişim eğitimine 600TL paha biçen eğitmenler var. Etkili konuşma eğitimi veriyor, 600 TL mesela.
Size verilen reiki eğitimini de bu şekilde düşünmeniz lazım, hoca size deneyimlerinden bahsediyor, reikinin temellerini atıyor, bilgiler veriyor, size bir yetenek kazandırıyor. Bütün gün verdiği hizmetin karşılığı olarak da para almasını çok görmemek lazım diye düşünüyorum.
Ben uzun araştırmalarım sonunda 80TL'na çok başarılı bir hocadan 1. aşama uyumlamamı aldım.

hoca ismini özelden de olsa alabilri myim???

Merhaba,

saatine veriliyor özel derslerin o kadar para.. ve neredeyse tüm gün masterinizla beraber oluyorsunuz, onun zamanını bilgisini ve enerjisini alıyorsunuz.. reikiyi avuçlarınızda bir hissedin bu paraya değdiğini o zaman anlayacaksınız arkadaşlar
a.s.a.s.

Back
X