üstüne görme olabilirmi?

eLya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2009
11
0
Adetim genelde 7-10 arası sürerdi..bu sefer ki 5, gunde adetim bitti ama rengi mıktarı her zamankı gibiydi hatta ılk gunler şakır şakırdı bi farklılık yoktu sadece 5 gun sürdü :=)

Yasım 21 adetim düzene giriyo o yuzden 5. günde bitti acep?üstüne görme olabilir mi arkadaşlar?

canım olabilir ama şayet yeni evliysen yeni bir düzende olabilir en iyisi bir kan testi yaptırmak bence

Bende merak ediyorum şakır şakır adet görür gibi kanama olursa yada pıhtılıda olup üsütüne gören varmıdır :uhm:
Yani hamilelik olabilirmikafamçokkarıştı

canım ümdini kırmak istemem fakat üstüne görmede böyle fazla kan gelmez diye biliyorum inşallah hamilesindir :Saruboceq:

“Üstüne görme” gebe olunmasına, hamile olunmasına rağmen adet kanaması görmek demektir. Bu yaklaşık olarak gebeliklerin 100’de yarımı, yani 200/1 görülen bir şeydir. Üstüne görme şudur mesela: diyelim ki bir kadın hamilelik planlıyor veya hamilelik planlamıyor, korumasız bir ilişkiye girdi. Ondan sonra 28. gününde adet kanaması gördü. Ya üzülecektir planladığı için yada sevinecektir işte adet gördüğü için. Halbuki gerçekte içerde olan nedir? ıçerde gebelik başlamıştır 200/1 oldu da; ama gebelik başlamasına rağmen rahim iç tabakasında bazı hormonal düzensizliklere bağlı olarak az miktarda yani normalde gördüğü adet miktarından daha az miktarda olan beraberinde çoğu zaman hiçbir belirti olmayan bir lekelenme görecektir. Kadın bunu yok mesajı olarak alacaktır; halbuki gerçekte gebelik vardır. Buna üstüne görme diyoruz. Üstüne görmede en önemli kurallardan bir tanesi şu: üstüne görme adet kanaması normal adet kanamasından genelde daha azdır ve beraberinde fazla belirti yoktur; ancak istisnalar tabi ki de kaideyi bozmaz. Adet kanaması normal miktarlarda, normal gün sayısında ve beraberinde de normal kadının alıştığı belirtilerle birlikte olsa bile, bu bile üstüne görme olabilir, üstüne görülen adet kanaması olabilir. Eğer çok kuvvetli şüphe varsa mutlaka doktora giderek bunun değerlendirilmesi lazım.

benim akrabamda normal adet görmüş iki ay sonra halsizlik var miğdem bulanıyor üşüttüm diye sağlık ocağına gidiyor test yapıyorlar kadın hamile şimdi 1 yaşında

ben her ay olduğu gibi bu ayda normal sürede adetim başladı ve bitti yalnız 1 aydır göğsümde sızlama ve halsizlik uykuda vardı sıcaklardan olabilir bu halsizlik diye düşündüm. adetimin ilk 2 günü yoğun geçti. şu anda hafif kahverengi lekelenmeler var bu sabah test yaptım pozitif çıktı. acaba hamilemiyim çünkü testim şimdiye dek hiç böyle çıkmamıştı. üstüne görmede hafif kanama olduğu söyleniyor.ilk 2 gün yoğundu hamilemiyim acaba

kan testi yaptırırsan doğru sonucu öğrenmiş olursun,inşalllah hamilesindiryerimseniben bizede haber vermeyi unutmakaydirigubbakcemile5

kan testi yaptırırsan doğru sonucu öğrenmiş olursun,inşalllah hamilesindiryerimseniben bizede haber vermeyi unutmakaydirigubbakcemile5

kan testi yaptıracağım yarın doktora gideceğim fakat muayene olmam gerekiyormu acaba ilk hamilelik olacak olursa ve o aletlerden korkuyorum.hatta bir kez çapaya gittim doktor bana çok kötü davrandı ve bağırdı.lanet oluyo kadın doğumcular.ve geçen yıl bir yakınım doktora gittiğinde alttan bakarken çocuğunu düşürdü. uzmanlar öyle olmaz diyor ama doğru kızın doktora gidene dek bişeyi yoktu.ve şunu sormak istiyorum bu kanama üstüne görmemi acaba tam adet zamanı başladı ve bitti.5 gün sürdü ilk 2 gün yoğun diğer 3 gün normaldi şu anda kahvarengi hafif lekelenmeler var.düşük nasıl oluyo hiç bilmiyorum jkorkuyorum ne olur cevap verin

bende senin dediğini yaşıyorum üstüne gördüm galiba iki kere test yaptım pozitif sende haamilesindir

sabah gene test yaptım gene pozitif çıktı göğüs ağrılarım uyku hallerim halsizliğim gene devam ediyor dahada arttı.bugün hastanede idrar testi yaptırdım negatif çıktı bu nedemek oluyo anlamadım

şimdi sen benide korkuttun iki kerwe testte pozitif çıktı kan testi yaptırmadım hiç ama uykusuzluk göğüs ağrıları çekiyorum ben kesin vardır diyodum senin nasıl çıkmadı kanda ya ultrasona neden girmedin

kizlar ben 1 ay önce adet oldum ve doktorum 5 haftalik hamis oldugumu söledi..gerci tam olarak haftaya inceliycek ama 5 haftalik olmus dedi..nasi oluyo doktora heycandan soramadim üstüne görmek bumu??

benimde günümde kan geldi ama damla şeklinde normal adet gibi olmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…