Merhabalar anneler ve anne adayları ve tabi aday adayları :)
Şöyle bir sorum olacak sizlere.
Adet döngüm başlayan adet günümün üzerinden 25 gün geçer ve 26. yenisi başlar. Herhangi bir ilaç kullanmadığımda bu süreç sabittir değişmez. Başlamadan önce hafif bel ağrım olur ve göğüslerim farkedilir bir şekilde irileşir. Ama bacaklarda ve karnımda ağrım ilk kanı gördüğümde başlar. Bu ay biraz farklı bir süreç geçiriyorum. Adetimin başlamadan bir gün önce sırtımda böbreklerimin olduğu kısmın biraz üst ve orta kısmında hayli ağrı hissettim. Kalçalarımda da hissedilir bir ağrı vardı. Göğüslerim yine irileşti ama uçları hafif hassaslaştı bu defa. Kanamam ilk gün için normal daha az olmakla birlikte tamamen koyu kahverengi. İkinci günümde yoğunluk leke şeklinde ama yine koyu kahverengi. Ve kasıklarımda ara ara hafif ağrılar oluyor. 1 haftadır hissedilir bir şekilde üşüyorum ve 3 gündür de halsizim. Uzun uzun yazıyorum üzgünüm vaktinizi de alıyorum ama şu an Cape Town dayım. Kanamamın seyrine göre 2 3 güne bir sağlık kurumu bulup kan testi yaptırmayı düşünüyorum ama kendimi neye hazırlanmalıyım? Bu söylediğim belirtileri yaşayanlar var mı? Bana hamile olup olmadığım konusunda kesin olmasada yardımcı olur musunuz? Teşekkür ediyorum şimdiden.
Uzun uzun yazmışsın cnm gerçekten :) hamilelik düşünüyor musun o da önemli tabi ya da olma ihtimalin olup olmadığını düşünüyor musun. Çünkü bizler bazen düşüncelerimiz doğrultusunda hissediyoruz bazı şeyleri, beklentiye girebiliyoruz. Anlattıkların dolayısıyla eğer korunmasız bir ilişkin olduysa hamilelik belirtisi olabilir. fakat mevsimsel olarak bu geçiş zamanlarında ya da en ufak bir üşütme durumunda belirtileri değiştirebilir. en iyisi adet gününe kadar bekleyip eğer geçerse test yapmaktır. umarım yardımcı olabilmişimdir.
Canım durumum çok karışık benim ama evet bir bebeğim olsun istiyorum. İlk Bebeğimi düşündüm ve eğer yaşasaydı şu sıralar anne olabilirdim. Sonrasında eşimle boşandık fakat 3 hafta öncesine yani ben buraya gelene kadar 2 ay birlikte yaşadık. Bel ve hafif karın ağrıları ve bacak kasılmalarım bu gün de devam ediyor. Pedimi başlığı açtıktan sonra değiştirmiştim şu an hiç bir şey görünmüyor. Lavaboda idrarla birlikte yine koyu renkte bi akıntım oldu. Ama şu ana kadar gördüklerim adet kanı gibi kırmızı değil. Yani ilk defa böyle bir şey geliyor başıma. Düşük desem değil onu biliyorum. Meraktayım ):canım senin adetin başlamış, kafam karıştı biraz, tekrar okuyunca fark ettim. Eğerr kanama kahrevengi şekilde ve 2-3 kadar devam ederse yerleşme kanaması olabiliyor. fakat böyle kanamaların arkasında başka sebeplerde bulunabilir.
Birde normalde ilk adet günüm kan sökülene kadar ağrıdan iki büklüm olurum. Bacaklarım beni titretecek bir biçimde kasılma yapar. Bu defa ağrılarım bu denli şiddetli değildi. 2. Gün bir ağrım olmaz normalde. Ama bu gün üçüncü gün karın ve bel bölgemde sıcak sıcak bi ağrı var ve bacaklarım hafif kasıyor. Midemde dünden beri bi gurultu var. Gaz da çıkarıyorum normalden normalden fazla hissedilebilir bir biçimde. Olabilir miyim? Allah aldığını geri vermiş olabilir mi?
Canım bu gün çıktım kan tahlili için bi özel hastane buldum tuhaf ama kan tahlili yapıyorlardı. Başka bir yere yönlendirdiler orası da doktor idrar testi istemeden yapamayız dedi. Doktorları yokmuş yarın sabah gelin dediler. Ben de idrar testi aldım eczaneden. Ben bu testi ne zaman yapmalıyım. Yani kesin sonuç için kaç gün geçmeli tam olarak. Kimi yerde adetimin gecikmesiyle sonuç aldım yazıyor. Kimi yerde 3 gün diyor. Kimi yerde 1 hafta kimi yerdede 10 gün. Kafam karıştı. Türkiye'de olsam bu kadar uğraşmazdım ama burada fazla sağlık kurumu yokhmm dediklerine göre olabilirsin, bence imkanın varsa çubuk test al ya da kan tahlili yaptır hemen, adet dönemin geçiyor nihayetinde, Allah takdir ettikten sonra niye olmasın, inşallah gönlüne göre olur cnm
Merhaba idrar testini yaptiniz mi? Sonucu alabildiniz mi?Canım bu gün çıktım kan tahlili için bi özel hastane buldum tuhaf ama kan tahlili yapıyorlardı. Başka bir yere yönlendirdiler orası da doktor idrar testi istemeden yapamayız dedi. Doktorları yokmuş yarın sabah gelin dediler. Ben de idrar testi aldım eczaneden. Ben bu testi ne zaman yapmalıyım. Yani kesin sonuç için kaç gün geçmeli tam olarak. Kimi yerde adetimin gecikmesiyle sonuç aldım yazıyor. Kimi yerde 3 gün diyor. Kimi yerde 1 hafta kimi yerdede 10 gün. Kafam karıştı. Türkiye'de olsam bu kadar uğraşmazdım ama burada fazla sağlık kurumu yok
Canım Merhaba yapmadım henüz. 3. Günüm bu gün benim. karnımda sıcak bi ağrı ve guruldama ve bacaklarımda kasılmalar var ve üşüyorum. Kanamam ilk güne ve düne göre yok denecek kadar az ve yine koyu kahve renk ama sabah ilk idrar beklemek istiyorum. Yaşadığım bölgeyi fazla bilmiyorum sağlık kurumu ve eczane Türkiye gibi her yerde bulunmuyorMerhaba idrar testini yaptiniz mi? Sonucu alabildiniz mi?
Tabiki de veririm canım. Allah bu hayırlı günde duyar inşallah dualarımızı :)anladim canim cok tesekkurler ya benim de ayni bahsettigin gibi koyu kahve. Normalde bugun gumbur gumbur gelmesi gerekirdi. Ben de test alip bir yarini beklim o zaman. Tahmin etmiyorum olacagini ama supheye dusmedim desem de yalan olur. Sana da cok kolay gelsin. Insan alismadigi sisteme gidince zorlaniyor helede saglikta cok iyi anliyorum seni. Bol sans canim. Hakkimizda hayirlisi ama haber verirsen sevinirim
canim ben test yaptim negatif cikti herhalde hava degisiminden adetim boyle oldu. Hayirlisi artik. Sana bol sans haber verirsin :)Tabiki de veririm canım. Allah bu hayırlı günde duyar inşallah dualarımızı :)
Tatlım adet gününden 3 gün sonra sabah ilk idrarla yapman gerek idrar testini en erken. Kan testi gibi net değil idrar testinin sonuçları. Bence kanama çikolata renkli devam ederse 3. Sabah tekrarla. Psikolojik mi bilmiyorum ama benim göğüslerim bu ay fazla irileşti ve tuhaf bi şeyler hissediyorum. Gıdıklanma ve ısı artışı gibi. Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah.canim ben test yaptim negatif cikti herhalde hava degisiminden adetim boyle oldu. Hayirlisi artik. Sana bol sans haber verirsin :)
Yaptım ben testi sonuç negatiftamam canim cok sagol test paketinde iki tane vardi birini artik 3 gun sonra tekrar denerim. TEsekkurler. Bol sans sanada. Allah isteyen herkese en kisa zamanda nasip etsin insallah
benim bu gün 4. günüm kanamam yok. Normal adetim 5 gün sürer. Ben bu ay kanımı hiç kırmızı görmedim kızlar. Hep çikolata rengindeydi. İlk gün az bi geldi. İkinci gün daha az. Üçüncü Gün pedimde minicik bi leke vardı. Bu gün hiç birşey yok. Ama dediğim gibi 3 gün boyunca gelen kanamam hep çikolata rengindeydi. Kafam karıştı.Cnm bendede aynı sende oldugu gibi oldu. Ilk iki gün kahverengi adet gördüm bugün 3üncü günüm ve kanamam olmaya başladı testlerimde zaten negatif cıktı.
İnşallah hamiledirsin cnm belirtilerin üstüne görmeyi gösteriyo. Ama bi test daha yapmanı tavsiye ederim, ben merakımdan bi günde iki test uyguladım sonuc negatifdi en azından emin olmuş oldum, bugünde kanamam başladı. Benim ablam 2ayüstüne görmüş hamileligini ögrendiginde 3aylik hamileymişbenim bu gün 4. günüm kanamam yok. Normal adetim 5 gün sürer. Ben bu ay kanımı hiç kırmızı görmedim kızlar. Hep çikolata rengindeydi. İlk gün az bi geldi. İkinci gün daha az. Üçüncü Gün pedimde minicik bi leke vardı. Bu gün hiç birşey yok. Ama dediğim gibi 3 gün boyunca gelen kanamam hep çikolata rengindeydi. Kafam karıştı.
3 4 gün sonra tekrarlamayı düşünüyorum bende. Keşke Türkiye'de olsaydı şu an. Bu kadar strese girmez bi kan testi yaptırırdım hemen.İnşallah hamiledirsin cnm belirtilerin üstüne görmeyi gösteriyo. Ama bi test daha yapmanı tavsiye ederim, ben merakımdan bi günde iki test uyguladım sonuc negatifdi en azından emin olmuş oldum, bugünde kanamam başladı. Benim ablam 2ayüstüne görmüş hamileligini ögrendiginde 3aylik hamileymiş
Hangi ülkedesin cnm suanda?3 4 gün sonra tekrarlamayı düşünüyorum bende. Keşke Türkiye'de olsaydı şu an. Bu kadar strese girmez bi kan testi yaptırırdım hemen.