Üstümüze yıkılan kredi borcu

İşin komik yani da o aslında, bir sokak ilerimizde oturuyor ve gram rahatsız değil borcun ödenip ödenmemesinden ya da ödeniş şeklinden. Eee ama x borcun ödenmiyor diyen anneme karşı ödenmesin abla diyebilen bir insan.
Kendi hikayemi hatirladim
Annemin de utanmaz enistesi aldigi borcu odemedi aynen benzer sekilde
Dayin da odemez muhtemelen canim
Odemedigi yetmezmis gibi hic rahatsizlik da duymaz
Yarin obur gun sen birsey diyecek olsan suclu olursun

Araya para girince işler böyle oluyor işte .yazık sıkıntıyı siz ,babanız çekiyorsunuz.
Belki ki sorumsuz biri.ışte sizin hataniz en başta eksik vs ödediğinde paranın tamamını almamak.nedeni,bu tıp insanlar arkasında biri olduğunu bildiği sürece gevşek davranır .yüz eksik ikiyüz eksik sonra böyle hiç ödemez biliyor ki bi şekilde abla anne ödeyecek kasmaz yani.
Tabi parayı vermeyince yapacak bişey yok adam akıllı konusun vermiyorsa mecburen bu şekilde odenecek çünkü yasal bi hak iddia edemiyorsunuz malesef kolayliklar dilerim
Bu şekilde ödenecek de Allah korusun anneannemin başına bir iş gelse senelerce bizi mağdur ettigiyle kalacağız. Çünkü hiç bir zaman düzlüğe çıkamayacak. 56 yaşında koca adam 75 yaşındaki annesi borcunu öderken utanmıyorsa ne yapılabilir ki? Tesekkur ederim

Kendi hikayemi hatirladim
Annemin de utanmaz enistesi aldigi borcu odemedi aynen benzer sekilde
Dayin da odemez muhtemelen canim
Odemedigi yetmezmis gibi hic rahatsizlik da duymaz
Yarin obur gun sen birsey diyecek olsan suclu olursun

Benim çok konuşasim var da annem susturuyor beni. Tamam ben küçüğüm saygısızlık olmasin abla olarak sen konuş o zaman diyorum, konuşsam da birşey mi fark ediyor sanki diyor. Hayır bir de ailecek de rahatlar yani. Kendisi için kredi çekilen kızı geçtiğimiz aylarda doğum yaptı, yengemiz olacak kadin da damadin tüm yakınları çeyrek taktı falan diye aklınca siz de yapın demeye getiriyor. Benim yanımda olsa böyle şeyler çok söyleyeceğim laf var da denk gelmiyor bana.
Size de gecmis olsun bu arada. Tesekkur ederim

Bence abinde kefil olsun baktın yamuk yaptı olan ona olsun , veya bu işe hiç bulaşma abinizde mi evleniyor anne baba varken sen niye kurban oluyorsun sen ml onu dünya'ya getirdin ki hesap sana kesilecek !
Allah yardımcınız olsun, yakın akrabanız olması durumu daha da zorlaştırmış belli ki. Bu konuyu abime göstereceğim, aynı şey başına gelmek üzere

Bu genişlikte olan dayınızın bu borcu ödeyecek olması hayal olur.
Birçok kişiye 3-5 te olsa yardımda bulundum.Sonuç hep eksik geldi.Aynı hatayı birçok kez yaptım.Tamamiyle iyi niyet.
Eşimin yakın çok yakın akrabasına ev alırken altın verdim.1 seneliğine .3 senede zor aldım ve eksik aldım.
Neymiş bişeye lazımsa hemen hazırlarmış.Yahu sanane bana lazım yada değil sen sözünü tut canım ye.
Kusura bakmayın çok doluyum da.

Ben kendi gördüklerimden dolayı sakin diyorum. Sakin bulaşmayin böyle işlere, kardeş bu yahu kardeş. Benim de abim var, yarın bir gün başı sıkışıp benden borç istese her daim aklımda dayım olacak. Biz bugüne dek elden borç verdiğimiz kimseden bu parayı geri alamadık. Geri alsaydık şuanda iki krediyi de kapatabilecek durumdayız siz düşünün gerisini. Tesekkur ederim.

Konuyu siz gibi idrak edemiyorum, ama şu anda korkusu bile yetti yani. Güvensiz bir toplum olmaya doğru gidiyoruz.

Bu genişlikte olan dayınızın bu borcu ödeyecek olması hayal olur.
Birçok kişiye 3-5 te olsa yardımda bulundum.Sonuç hep eksik geldi.Aynı hatayı birçok kez yaptım.Tamamiyle iyi niyet.
Eşimin yakın çok yakın akrabasına ev alırken altın verdim.1 seneliğine .3 senede zor aldım ve eksik aldım.
Neymiş bişeye lazımsa hemen hazırlarmış.Yahu sanane bana lazım yada değil sen sözünü tut canım ye.
Kusura bakmayın çok doluyum da.
Estağfurullah.
Ben verip de alamadığımız diğer borçlara girmedim aslında. Biz de elden verdiğimiz borçları bir kişi haricinde kimseden geri alamadık. 10 sene önce annem tarafından birine 5 bin tl borç verilmiş sözde 1 sene içerisinde ödeyecekti ondan da ses yok, babam ayda 50 lira verseydi 10 senede biterdi diyor. Sonra farklı zaman diliminde de yine annem tarafından birine şuanda 10 bin küsur meblağa denk düşen tutarda altın verilmiş artık ses çıkmayınca onca zaman ailem abimin evleneceği sırada haber yollamislardi. 3 sene gecti haber yollamalarının üzerinden hala ödeyecekler. Tutarlar az değil anlarım tek seferde ödenmez bari kredi taksidi gibi bir düzene bağla da azar azar ode ama yok. Bir de kalkıp helallik isterler sonra.
Hep borç alıp da vermeyenler annem tarafı olunca artık annem de babama mahcup olmaktan bir hal oldu.

Benim çok konuşasim var da annem susturuyor beni. Tamam ben küçüğüm saygısızlık olmasin abla olarak sen konuş o zaman diyorum, konuşsam da birşey mi fark ediyor sanki diyor. Hayır bir de ailecek de rahatlar yani. Kendisi için kredi çekilen kızı geçtiğimiz aylarda doğum yaptı, yengemiz olacak kadin da damadin tüm yakınları çeyrek taktı falan diye aklınca siz de yapın demeye getiriyor. Benim yanımda olsa böyle şeyler çok söyleyeceğim laf var da denk gelmiyor bana.
Size de gecmis olsun bu arada. Tesekkur ederim
Cok sagol canim
Bizimkiler de utanmadilar valla paranin ustune yatarken o derece rahatlar ben is bulayim calisayim borcu odeyeyim anneme sorun olmasin diye yirtinirken onlarin cocuklari tatillerde safarilerde gezdiler bir de dusun
Bu borclu milletinin hepsi boyle biz borclu olsak uyku uyuyamayiz ben hic lafimi esirgemedim ama agzima geleni de saydim buyuk falan dinlemeden iyi ki de soylemisim boyle insanlarla akraba olmaktan nefret ettiriyorlar insani

Cok sagol canim
Bizimkiler de utanmadilar valla paranin ustune yatarken o derece rahatlar ben is bulayim calisayim borcu odeyeyim anneme sorun olmasin diye yirtinirken onlarin cocuklari tatillerde safarilerde gezdiler bir de dusun
Bu borclu milletinin hepsi boyle biz borclu olsak uyku uyuyamayiz ben hic lafimi esirgemedim ama agzima geleni de saydim buyuk falan dinlemeden iyi ki de soylemisim boyle insanlarla akraba olmaktan nefret ettiriyorlar insani

Şu kısma ayrıca bir katılıyorum. 2 yıllık ilişkim var, cüzdanımı evde unutmuşum param çıkışmadı haliyle. İzniyle benim tatil günüm denk gelmedi de ben 30 LİRA parayı bir hafta boyunca veremedim diye karalar bağladım resmen. Hoş tüm diretmelerime rağmen hediyem olsun deyip almadı orası ayrı mesele ama ben gerçekten anlayamıyorum ya.
Ben ailemden böyle gördüm, babam maaşını aldığı gibi nereye kime borcu varsa gider elden verir, yatırır vs. Bu insanlar nasıl da böyle vurdumduymaz olabiliyorlar anlamıyorum.

Estağfurullah.
Ben verip de alamadığımız diğer borçlara girmedim aslında. Biz de elden verdiğimiz borçları bir kişi haricinde kimseden geri alamadık. 10 sene önce annem tarafından birine 5 bin tl borç verilmiş sözde 1 sene içerisinde ödeyecekti ondan da ses yok, babam ayda 50 lira verseydi 10 senede biterdi diyor. Sonra farklı zaman diliminde de yine annem tarafından birine şuanda 10 bin küsur meblağa denk düşen tutarda altın verilmiş artık ses çıkmayınca onca zaman ailem abimin evleneceği sırada haber yollamislardi. 3 sene gecti haber yollamalarının üzerinden hala ödeyecekler. Tutarlar az değil anlarım tek seferde ödenmez bari kredi taksidi gibi bir düzene bağla da azar azar ode ama yok. Bir de kalkıp helallik isterler sonra.
Hep borç alıp da vermeyenler annem tarafı olunca artık annem de babama mahcup olmaktan bir hal oldu.
Canım bende annen gibiyim sanırım.Ama ne kadar yapmayacağım desemde inan olmuyor.Yahu diyorumki tabiri caizse ''Eşşek çamura bir kere çöker'' ama bu bendeki 1 değil 2 değil 3 değil.Neyin kafasındayım acaba?

Çok geçmiş olsun.. Ne yazıkki insana en büyük zararı en yakını verir .. Dayının asla o parayı ödeyeceğini falan düşünmüyorum, annenizin kefili kim görünüyordu?

Canım bende annen gibiyim sanırım.Ama ne kadar yapmayacağım desemde inan olmuyor.Yahu diyorumki tabiri caizse ''Eşşek çamura bir kere çöker'' ama bu bendeki 1 değil 2 değil 3 değil.Neyin kafasındayım acaba?

Annem akıllandı aslında. Bu borçlar akıllanmadan önce seneler seneler önce verilmiş borçlar, diyorum ya rahat bir 10 senesi var. Size de tavsiyem lütfen önce kendinizi düşünün ve mümkün olduğunca kimseye elden, kanıtlanması güç borçlar vermeyin. İnsanlar çok acımasiz.

Çok geçmiş olsun.. Ne yazıkki insana en büyük zararı en yakını verir .. Dayının asla o parayı ödeyeceğini falan düşünmüyorum, annenizin kefili kim görünüyordu?

Teşekkür ederim. Ben de düşünmüyorum, çünkü hiç bir zaman düzlüge çıkamayacak. İşte onu bilmiyorum, bildiğim kadarıyla beraber gitmişlerdi bankaya ama her kredi için kefil şartı aranıyor mu? Ben bizimkilerden öyle birşey duymadım sanırım.

Dayına nedemeli bilmem ama korkma cıkar o haksızca sizden caldıgı para diycem cokmu kötü oldu bilmem canım yapabileceginiz kanunen bişey yok gibi allah vijdan versinde ödesin krediyi

Teşekkür ederim. Ben de düşünmüyorum, çünkü hiç bir zaman düzlüge çıkamayacak. İşte onu bilmiyorum, bildiğim kadarıyla beraber gitmişlerdi bankaya ama her kredi için kefil şartı aranıyor mu? Ben bizimkilerden öyle birşey duymadım sanırım.
Canım annene o kefil olayını bir sorarmısın? Eğer kefil istediyse banka ve dayın kefil olduysa annen kredi taksitlerini ödemezse banka kefilden tahsil etme yoluna gider. İnşallah kefil istemişlerdir, inşallahta dayın kefildir

Canım annene o kefil olayını bir sorarmısın? Eğer kefil istediyse banka ve dayın kefil olduysa annen kredi taksitlerini ödemezse banka kefilden tahsil etme yoluna gider. İnşallah kefil istemişlerdir, inşallahta dayın kefildir

Eve gider gitmez bunu soracağım. Fakat kredi direk maaşından kesiliyor, ödememesi nasıl mümkün olacak ki? Teşekkür ederim öneriniz için.

dayına bi şekilde ödetmeniz gerek.
işte kimseye güvenmeyeceksinin ispatı.

X