Üstümdeki Ölü Toprağı

Merhaba zeytinagaci, sizin durumunuzda olan o kadar çok kişi var ki. Bir nevi tükenmişlik sendromu. Neyi yapman gerektiğini biliyorsun ama o şeyi yapmaya hiç enerjin yok. Atalet yada tdk'nın tanımıyla işlemezlik.

Belki de temel, gerçekten ihtiyaç duyduğumuz şeyler için kazanmamız gereken paranın kat be kat fazlasını kazanmak için kendi zamanımızı, emeğimizi ve enerjimizi sonuna kadar tükettiğimiz ve kalan zamanı da kendimize ayıramadığımız için bu durumdayız. Genç sayılabilecek bir yaşta, hem bedenen hem de ruhen çöken yorgunluk bütün hayatımızı ele geçiriyor.

İleride, geriye dönüp keşke dememek için bu zamanları iyi değerlendirmek lazım. Yada bugünü dünyadaki son gün, bu anı da dünyadaki son anımız gibi yaşamalıyız. Geleceği ve geçmişi düşünmeden, plan yapmadan, hesapsız/kitapsız bir şekilde yaşarsak şu ankinden daha mutlu oluruz gibi.

Bence bir tatile ihtiyacınız var, hepimizin var. Yaz sezonu da geldi, işe/güce biraz ara verebilirsiniz.

Sabahları kalktığınızda sevdiğiniz bir müziği açıp kendinize bir kahve/çay yaparak işlere koyulabilirsiniz. Her zaman yapmak istediğiniz bir şeyi yada hiç deneyimlemediğiniz bir uğraşı hobi edinebilirsiniz. Gün içinde mümkün olduğunca asansör/merdiven kullanmayarak kilonuzu kontrolünüz altında tutabilirsiniz. Sizi eğlendiren/mutlu eden şeyleri daha çok vakit ayırabilirsiniz. Bir süreliğine biraz hedonist takılabilirsiniz.

Uzattım bayâ. Umarım hayatınızda memnun olmadığınız alışkanlıkları atarsınız/atarız. Her şeyin gönlünce olması dileklerimle annenize çok geçmiş olsun. Sevgilerimle, iyi akşamlar.

Yahu bence sizinki fiziki degil psikolojik yorgunluk. Yaz kapida. Esinizi alip 3 4 gunlugune bir yerlere kacin orada hicbir sey yapmayin dinlenmekten beraber vakit gecirmekten baska. Gerekirse bavul bile hazirlamadan bir sirt çantasıyla gidin. Bakın o zaman cooook guzel rahatlayacaksınız

baktırdım arkadaşım demir ve kan sayımım normal
önceleri vitamin eksikliği vardı iğne oldum 6 tane multivitamin
sonra da D vitamini tedavisi 8 haftalık
değerlerim yine mi düştü, bıktım doktora gitmekten :KK61:

Bu yazdıklarına göre yine doktor yolu görünüyor.
Bir daha kontrole git belki değerlerde sıkıntı vardır.

Bir de 42 kg nedir ya :KK57:46 iyi olmuş hatta bunun 50 ye kadar yolu var bence.

Biraz siyah üzüm, fındık, badem, ceviz gibi atıştırmalıklar ekleyin öğünlere.
Yemek konusuna biraz özen gösterin, sürekli tost makarna ne vitamini olacak içinde. Ispanak, brokoli, balık tüketin ki vücudunuz sağlıklı besin alsın.
Pekmezde kansızlığa iyi geliyor diye doktorum önermişti, içinde biraz şeker var ama olsun.:eek:

Biraz da kaliteli zaman geçirin, yürüyüş, sinema, tiyatro, ufak bi haftasonu tatili iyi gelecektir.
Bu yaşta böyle olmaz hadi bakalım canlan biraz
:KK49:

Bende çalışırken öyleydim sürekli uyurdum.hafta sonu temizlik yapardım.yemek hep dışardan yerdik gelirdim işden uyurdum.ama işim çok yoğundu.her sabah kalk makyaj yap giyin süslen.birde yeni evlenmişdim adapte olamadım.anlıyorum çok kötü bir his.sonra bi dur dedim kendime yeni evlisin.hafta sonları liste yaptım yemeklerimi akşamdan hazırladım.işden gelir gelmez masayı hazırlayıp öyle üzerimi değişdim.eşimle vakit geçirdim yemekden sonra çay kahve meyve hazırladım Uykumu kaçırdım.Alıştım sonra.sende kendine gel silkelen, hiç bir erkek sevmez hareketsiz halsiz bitkin bir eşi.ben düzene girdim şükür, birde bi ölçüm yaptır kilon iyi olabilir ama bi değerin düşük olabilir halsizlik yapar.

ben de :/
gece kremi diye bi şey var ama belki de gereklidir adeninannesi. :)
ben gündüz sürmeye üşenmeyeyim gecesi kusur kalsın

:) çok şekersın ya,yüzüm kuru,krem sürmesem makyajda olmuyor,fontoten falan,pul pul yüzüm oluyor
Akşam çıkarken makyaj yapıyım dedim. Sonra vazgeçtim krem süreyim bari diye düşündüm. Eşim aradı "hadi in aşağıdayım"
Kremi de sakince bıraktım yerine :p

Beslenme seklini degistirseniz?
Makarna ve tostla iflas eder vucut :KK57:
Cumartesi pazar sicak yemek yapip hafta ici isitip yersiniz. :)
Bide mesela tatillerde istediginiz kadar uyuyun, kalktiktan sonra guzel hareketli bir sarki acip cay koyun. Cay olurken etrafi toplayin. Cay oluncada kahvalti hazirlayin. Kahvalti masasini toplarkende sarki acik olsun. Zaten oyle olunca insan gayret ediyor evi tenizlemeye.
Haftasonu temizlerseniz en azindan haftaici temizlik derdi kalmaz sadece toplarsiniz.
İlk adimi attiktan sonra gerisi corap sokugu gibi geliyor aslinda ama onemli olan da o ilk adim zaten :)

Bence coktan girmissiniz ama insan farkina varmiyor.bence bir psikiyatristle gorusun. Diger fizyolojik rahatsizliklarinizda buna bagli muhtemelen.

geçen yıl ailemle ilgili çok bunalmıştım ayrıca anksiyete yaşamaya başlamıştım bi süre psikiyatr önerisiyle hafif bir antidepresan kullandım aslında. sonrasında azaltarak bıraktım ve o zaman da bu halim vardı şimdi de var pek fark olmadı. eğer böyle devam edersem psikolog desteği düşünüyorum aslında, acaba gerek kalmadan kendimi düzeltebilir miyim diye son bi çırpınışlardayım teşekkürler..

Z zeytinagaci Anneannemi gördüm sizde :KK17:
Anneannemle beraber ya$iyorum sorun $u ki bizdede evi 3+1 yerine 2+1 seklinde kullaniyor kendi odasini depo haline getirdi fazla gelen e$yalari elden cikarmasi lazim lüzumsuz o kadar cok sey var ki evde (bana diyecekler sen yap diye ufak tefek yapmaya calisiyorum kendiminkililer düzenli elden cikariyorum ama o evden bisi cikardigimi görürse evde kavga kiyamet kopuyor onun giysilerine asla dokunmuyorum)AIlecek muzdarip oldugumuz bi konu bu evi ardiye haline getirmek düzensiz olmaz.Aslinda cok güzel düzenleme yapar ama fazla esyalari atmama hastaligi var iste ona cok sinir oluyorum oy üzden
Magnesyum eksikligi olabilir sizde ayrica
Spor yapmanizi tavsiye ederim siddetle sporsuz asla olmuyor enerjik olmazsiniz
Diger yönlerden her sey size bagli sizi depresif yapan nedir neden ev islerine karsi bu kadar isteksizsiniz bunlari sorgulayin . :stop:

çünkü ev işlerinden iki kelimeyle "nefret ediyorum" :) aşırı sıkılıyorum yaparken. tek sevdiğim iş çamaşır yıkayıp sermek :)
anneanne de benim yöntemi bulmuş ama aslında tek bi fark var ben de fazlalık eşyayı hemen elden çıkarırım. o odaya ayırdıklarım da verilecek kıyafetler satılacak ya da atılacak bi kaç mobilya ve depoya indirilecek ıvır zıvır
kutulamam lazım işte ona güç bulamıyorum, spor bence de bana çok iyi gelecek ama havalar bi düzelse her gün çıkıcam yürüyüşe koşmaya ve kışın da spor salonuna devam edicem.

Merhaba zeytinagaci, sizin durumunuzda olan o kadar çok kişi var ki. Bir nevi tükenmişlik sendromu. Neyi yapman gerektiğini biliyorsun ama o şeyi yapmaya hiç enerjin yok. Atalet yada tdk'nın tanımıyla işlemezlik.

Belki de temel, gerçekten ihtiyaç duyduğumuz şeyler için kazanmamız gereken paranın kat be kat fazlasını kazanmak için kendi zamanımızı, emeğimizi ve enerjimizi sonuna kadar tükettiğimiz ve kalan zamanı da kendimize ayıramadığımız için bu durumdayız. Genç sayılabilecek bir yaşta, hem bedenen hem de ruhen çöken yorgunluk bütün hayatımızı ele geçiriyor.

İleride, geriye dönüp keşke dememek için bu zamanları iyi değerlendirmek lazım. Yada bugünü dünyadaki son gün, bu anı da dünyadaki son anımız gibi yaşamalıyız. Geleceği ve geçmişi düşünmeden, plan yapmadan, hesapsız/kitapsız bir şekilde yaşarsak şu ankinden daha mutlu oluruz gibi.

Bence bir tatile ihtiyacınız var, hepimizin var. Yaz sezonu da geldi, işe/güce biraz ara verebilirsiniz.

Sabahları kalktığınızda sevdiğiniz bir müziği açıp kendinize bir kahve/çay yaparak işlere koyulabilirsiniz. Her zaman yapmak istediğiniz bir şeyi yada hiç deneyimlemediğiniz bir uğraşı hobi edinebilirsiniz. Gün içinde mümkün olduğunca asansör/merdiven kullanmayarak kilonuzu kontrolünüz altında tutabilirsiniz. Sizi eğlendiren/mutlu eden şeyleri daha çok vakit ayırabilirsiniz. Bir süreliğine biraz hedonist takılabilirsiniz.

Uzattım bayâ. Umarım hayatınızda memnun olmadığınız alışkanlıkları atarsınız/atarız. Her şeyin gönlünce olması dileklerimle annenize çok geçmiş olsun. Sevgilerimle, iyi akşamlar.

çok teşekkürler bu güzel yorum için. evet ben ne yapacağımı çok iyi biliyorum iyi plan yaparım teoride çok iyiyim ama pratiğe dökemiyorum. ben 4 senedir çalışıyorum ve hiç tatil yapmadım. evet işe gitmediğim zamanlar oldu ama bu günleri ailemin dizinin dibinde oturarak ve onlara yardımcı olarak geçirdim (çünkü bana ev işlerinde ve annemin hastalığı nedeniyle ihtiyaçları var) izinli olduğum günler hep öyle geçti ve tekrar işe döndüm daha yorgun daha tatminsiz olarak. geçen yıl 1,5 gün deniz kenarına gittik onda da tam oh diyecekken eşimin babası rahatsızlandı apar topar döndük. haklısınız yani çalışmaya başladığım 21 yaşından beri ben kendimi tükeniyor hissediyorum giderek artan bi yorgunluğum var sanki. eşim askerlik ve iş bulma sürecinde yaklaşık 2 sene çalışamadı ve ben haftasonları bile çalıştım maddi durumlar yüzünden. bu da beni yıprattı. aylardır haftasonları ya çalışıyorum ya da yolculuk yapıp ailemin yanında onların ev işlerinde ve annemin bakımında yardımcı oluyorum sonra dönüp işe gidiyorum. anı yaşayabilmek çok tatlı bir hayal gibi :) ama deneyeceğim...

Yahu bence sizinki fiziki degil psikolojik yorgunluk. Yaz kapida. Esinizi alip 3 4 gunlugune bir yerlere kacin orada hicbir sey yapmayin dinlenmekten beraber vakit gecirmekten baska. Gerekirse bavul bile hazirlamadan bir sirt çantasıyla gidin. Bakın o zaman cooook guzel rahatlayacaksınız

eşim izin alamıyor malesef bu yıl tek zamanımız resmi tatiller yani bayramlar. o zaman da aileler görmek bir arada olmak istiyorlar. belki bu dediğinizi bir pazar günü gerçekleştirebiliriz. nasıl isterim biliyor musunuz bi gün teli kapatıp uzaklaşmayı ve hiçbir sorunum yokmuş gibi gülüp eğlenip enerji toplamayı yenilenmeyi :)

Bu yazdıklarına göre yine doktor yolu görünüyor.
Bir daha kontrole git belki değerlerde sıkıntı vardır.

Bir de 42 kg nedir ya :KK57:46 iyi olmuş hatta bunun 50 ye kadar yolu var bence.

Biraz siyah üzüm, fındık, badem, ceviz gibi atıştırmalıklar ekleyin öğünlere.
Yemek konusuna biraz özen gösterin, sürekli tost makarna ne vitamini olacak içinde. Ispanak, brokoli, balık tüketin ki vücudunuz sağlıklı besin alsın.
Pekmezde kansızlığa iyi geliyor diye doktorum önermişti, içinde biraz şeker var ama olsun.:eek:

Biraz da kaliteli zaman geçirin, yürüyüş, sinema, tiyatro, ufak bi haftasonu tatili iyi gelecektir.
Bu yaşta böyle olmaz hadi bakalım canlan biraz
:KK49:

ay bana bi enerji geldi :)))))
bugün fındık fıstık kaju falan aldım ben kendime bi kaç ara öğün koyayım
beslenme düzenim yine düzensiz olduğundan güçsüz kalıyorum evet. karbonhidratı yiyip yiyip oturunca insan bi hantal oluyomuş :)
bi de evet ya 42 çok az idi. zayıftım 34 bedendim, ama boyum da 154 zaten. 46 bence ideal oldu bana, yıllar sonra birden kilo alıp hiç bi kıyafetime giremeyince ben de bi noluyo dedim ama şimdi alışıyorum yavaş yavaş. en azından daha sağlıklı göründüğümü söylüyorlar

Bende çalışırken öyleydim sürekli uyurdum.hafta sonu temizlik yapardım.yemek hep dışardan yerdik gelirdim işden uyurdum.ama işim çok yoğundu.her sabah kalk makyaj yap giyin süslen.birde yeni evlenmişdim adapte olamadım.anlıyorum çok kötü bir his.sonra bi dur dedim kendime yeni evlisin.hafta sonları liste yaptım yemeklerimi akşamdan hazırladım.işden gelir gelmez masayı hazırlayıp öyle üzerimi değişdim.eşimle vakit geçirdim yemekden sonra çay kahve meyve hazırladım Uykumu kaçırdım.Alıştım sonra.sende kendine gel silkelen, hiç bir erkek sevmez hareketsiz halsiz bitkin bir eşi.ben düzene girdim şükür, birde bi ölçüm yaptır kilon iyi olabilir ama bi değerin düşük olabilir halsizlik yapar.

hikayemizin başı aynı :) sonu da benzeşir inşallah sizinkiyle. :KK66:
ben de uyku saatlerimi kademeli olarak azaltıcam ya yoksa 1 saat sonra uyumuş olurum yani normalde. tavuk misali.

Beslenme seklini degistirseniz?
Makarna ve tostla iflas eder vucut :KK57:
Cumartesi pazar sicak yemek yapip hafta ici isitip yersiniz. :)
Bide mesela tatillerde istediginiz kadar uyuyun, kalktiktan sonra guzel hareketli bir sarki acip cay koyun. Cay olurken etrafi toplayin. Cay oluncada kahvalti hazirlayin. Kahvalti masasini toplarkende sarki acik olsun. Zaten oyle olunca insan gayret ediyor evi tenizlemeye.
Haftasonu temizlerseniz en azindan haftaici temizlik derdi kalmaz sadece toplarsiniz.
İlk adimi attiktan sonra gerisi corap sokugu gibi geliyor aslinda ama onemli olan da o ilk adim zaten :)

daha fenasını söyliyim :)
sabah poğaça
öğlen tost
akşam makarna ya da pilav schnitzel falan :KK70: bi süredir bunları yemekteyim

ama bu gidişe bir dur demek için bugün akşam eve geldiği gibi yemek yaptım
yemek olurken çamaşırları astım
sonra yemek yiyp bulaşıkları makineye attım yıkadım
onlar yıkanırken kurumuş çamaşırları bi gayret ütüledim :) ki bu beni çok sıkmasın diye kulaklık takıp müzik falan dinledim dizi açtım izledim o sırada
şimdi de çok yorgun ama biraz daha içim rahat şekilde oturdum

:) o kadar da zor değilmiş ama bi başlamak lazım işte. birazdan bulaşık makinesini boşaltmaya gidicem

çok teşekkürler bu güzel yorum için. evet ben ne yapacağımı çok iyi biliyorum iyi plan yaparım teoride çok iyiyim ama pratiğe dökemiyorum. ben 4 senedir çalışıyorum ve hiç tatil yapmadım. evet işe gitmediğim zamanlar oldu ama bu günleri ailemin dizinin dibinde oturarak ve onlara yardımcı olarak geçirdim (çünkü bana ev işlerinde ve annemin hastalığı nedeniyle ihtiyaçları var) izinli olduğum günler hep öyle geçti ve tekrar işe döndüm daha yorgun daha tatminsiz olarak. geçen yıl 1,5 gün deniz kenarına gittik onda da tam oh diyecekken eşimin babası rahatsızlandı apar topar döndük. haklısınız yani çalışmaya başladığım 21 yaşından beri ben kendimi tükeniyor hissediyorum giderek artan bi yorgunluğum var sanki. eşim askerlik ve iş bulma sürecinde yaklaşık 2 sene çalışamadı ve ben haftasonları bile çalıştım maddi durumlar yüzünden. bu da beni yıprattı. aylardır haftasonları ya çalışıyorum ya da yolculuk yapıp ailemin yanında onların ev işlerinde ve annemin bakımında yardımcı oluyorum sonra dönüp işe gidiyorum. anı yaşayabilmek çok tatlı bir hayal gibi :) ama deneyeceğim...

Ben okurken yoruldum :) Gerçekten de çok yoğun ve yorucu bir hayatınız olmuş, kesinlikle biraz dinlenmelisiniz. Sizin durumunuza tembellik diyemeyiz. Aksine çok emek vermişsiniz, fedakarlık yapmışsınız hem ailenize hem de eşinize karşı. Tebrik ederim azminizden dolayı. Mutlaka bu sene bitmeden tatil yapın, dinlenin. Eminim daha iyi hissedeceksiniz.

daha fenasını söyliyim :)
sabah poğaça
öğlen tost
akşam makarna ya da pilav schnitzel falan :KK70: bi süredir bunları yemekteyim

ama bu gidişe bir dur demek için bugün akşam eve geldiği gibi yemek yaptım
yemek olurken çamaşırları astım
sonra yemek yiyp bulaşıkları makineye attım yıkadım
onlar yıkanırken kurumuş çamaşırları bi gayret ütüledim :) ki bu beni çok sıkmasın diye kulaklık takıp müzik falan dinledim dizi açtım izledim o sırada
şimdi de çok yorgun ama biraz daha içim rahat şekilde oturdum

:) o kadar da zor değilmiş ama bi başlamak lazım işte. birazdan bulaşık makinesini boşaltmaya gidicem

Oo harika :KK48:
Bakın ne güzel hepsi oluyor :)
Bir iş yaparken müzik dinlemek gerçekten enerji verir.
Mesela ben şarkı dinlerken hep hayal kurarım ve bi bakmışım önümdeki iş bitmiş . :KK69:
Dedim ya zor değil aslında ama ilk adımı atmak çok önemli.
Bir de maddi durumunuz iyiyse haftasonları hiç görmediğiniz yerlere gidin, hiç yapmadığını şeyler yapın.
Farklılıklar her daim iyidir.
:KK28:

genelde kilolu insalarda görürdüm bunu 42 kilodan 46 kiloya çıkmışsınız orası dikkatimi çekti Allahtan kilo değiliniz daha tembel oluyor insan bende biraz kilo alınca sizin gibi oluyorum

Hatunlar,
Ben uyuşuk, tembel, eli ağır, patates çuvalı gibi bi kız oldum ya.
Nolur bana bi yardım edin.

25 yaşındaki bi insan gibi kıpır kıpır, enerji dolu değilim.
Hep yorgun, hep uykulu, hep uyuşuk ve her yerim ağrıyor. eşim sen çok çürük çıktın diye şakayla karışık bişeyler söylüyor. haklı ama. sürekli bi saçma hastalıklar oluyor. kasığımda beze çıkmıştı 15 gün antibiyotik kullandım. geçmedi, üstüne 2 tane daha çıktı. (hala ne oldukları belli değil) neyse o bitti adet dönemim geldi, o bitti başka saçma sapan problemlerim oldu. vs. vs. bi gün de ağrımayan yerim yok yani.

Evimle ilgilenemiyorum. Evim temiz düzenli değil. çamaşırlar yıkansa, ütüler kalıyor, yemek zaten hak getire. her gün tost, makarna falan yapıyoruz. pardon onu da eşim yapıyor. sabah kahvaltısı da hazırlamıyorum. karnı aç gidiyor işe zavallı eşim :KK43: yoldan simit alıyomuş..

Kendimden de memnun değilim. kendimi çirkin hissediyorum bu aralar. saçımı, kıyafetlerimi sevmiyorum. 42 den 46 kiloya çıktım herkes çok iyi oldu diyor, ben kendimi hantal hissediyorum.

Hiç bir işimi yetiştiremiyorum.
Akşamları 22.30 gibi uyuyorum. sabah 8 de uyanıyorum.. ama o kadar yorgun oluyorum ki akşam 5.30 da eve gittiğimde koltuğa bi oturuyorum. daha da kalkamıyorum. işim de bazen çok yoğun bazen çok rahat.

her gün plan yapıyorum bugün şunları yapıcam diye, sonra hepsi yalan oluyor.
kısacası İMDATT.. 25 yaşında böyleysem 10 sene sonra yerimden bile kalkamam ben.
Bi dönem aynı şeyleri bende hissettim. Sonra bu böyle olmaz gidip kan değerlerini olcturuyum dedim meğer tsh yani troidim çok yükselmiş ilac kullanıyorum.. Tsh yüksekliği bu tup şeylere sebep oluyormuş.

bu ara bende öyleyim mevsimsel mi acaba? 3 gündür zorla bir yemek yapıp çıkarıverdim ortaya ütülencek bir dolu çamaşır var bekliyor benimde eşim akşam gel yürüyüş yapalım sahilde diyor kolumu kaldıramıyorum çok ilginç bir durum

bazen böyle şeyler psikolojik de oluyor ara ara gelir gider sıkma canını, mutsuzken biraz böyle oluyoruz kendini mutlu edecek şeyler yap boşveeerrr ev toplu olmasa ne olur.

Hatunlar,
Ben uyuşuk, tembel, eli ağır, patates çuvalı gibi bi kız oldum ya.
Nolur bana bi yardım edin.

25 yaşındaki bi insan gibi kıpır kıpır, enerji dolu değilim.
Hep yorgun, hep uykulu, hep uyuşuk ve her yerim ağrıyor. eşim sen çok çürük çıktın diye şakayla karışık bişeyler söylüyor. haklı ama. sürekli bi saçma hastalıklar oluyor. kasığımda beze çıkmıştı 15 gün antibiyotik kullandım. geçmedi, üstüne 2 tane daha çıktı. (hala ne oldukları belli değil) neyse o bitti adet dönemim geldi, o bitti başka saçma sapan problemlerim oldu. vs. vs. bi gün de ağrımayan yerim yok yani.

Evimle ilgilenemiyorum. Evim temiz düzenli değil. çamaşırlar yıkansa, ütüler kalıyor, yemek zaten hak getire. her gün tost, makarna falan yapıyoruz. pardon onu da eşim yapıyor. sabah kahvaltısı da hazırlamıyorum. karnı aç gidiyor işe zavallı eşim :KK43: yoldan simit alıyomuş..

Kendimden de memnun değilim. kendimi çirkin hissediyorum bu aralar. saçımı, kıyafetlerimi sevmiyorum. 42 den 46 kiloya çıktım herkes çok iyi oldu diyor, ben kendimi hantal hissediyorum.

Hiç bir işimi yetiştiremiyorum.
Akşamları 22.30 gibi uyuyorum. sabah 8 de uyanıyorum.. ama o kadar yorgun oluyorum ki akşam 5.30 da eve gittiğimde koltuğa bi oturuyorum. daha da kalkamıyorum. işim de bazen çok yoğun bazen çok rahat.

her gün plan yapıyorum bugün şunları yapıcam diye, sonra hepsi yalan oluyor.
kısacası İMDATT.. 25 yaşında böyleysem 10 sene sonra yerimden bile kalkamam ben.

29 yaşındayım 8 aylık evlıyım haftanın 6günü çalışıyorum sabah 7 de uyanırım eve akşam 9 gibi gelırım çünkü işimle evim arası 2 saat maalesef ve eve gittiğimde mutlaka o gün bir iş planlar onu yaparım (toz alma , çamaşır yıkama , evi silme gibi gibi herseyin günü vardır..yemek içinde eşim ne isterse veya benım canım ne isterse onu yaparım.pazar akşamı zaten mutlaka sulu yemek yapar dolapa koyarım haftanın 6 günü böyle gelelim tek gün pazar tatiline genelde benim ailemle bırlıkte gecırırız
kendime bakacak zaman buluyormuyum mutlaka buluyorum cunku eşim bakımlı olmamı istiyor cok fazla bakımlı olamasamsa sacım makjazım olur....yani bütün sorun sende kendıne bir plan yap ve evde olduğun saat cok erken bu yüzden cok sanslısın evin butun işini tek günde bile yaparsın

X