Üst komşu tv gürültüsü

luidadmi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2021
14
44
22
Merhaba, sorun başlıkta da belirttiğim gibi üst komşunun yüksek sesli tv izlemesi. Kendileriyle samimi sayılırız. Özellikle annem falan gördükçe selamlaşırlar vs. Bir süredir bu vardı ama şu son birkaç gündür iyice arttırdılar sanki. Bu zamana kadar hiç uyarmadık, hem bu denli yoktu hem de ben açıkçası komşularla araya soğukluk vs girmesin diye aileme bir şey demedim bu konuyla ilgili. Evde küçük çocuk da yok en küçüğü liseye gidiyor. Zaten çocuk gürültüsü olsa daha töleranslı olurum, sonuçta çocuğu belli bir yere kadar engelleyebilirsin ama bunlar özellikle geceleri tv'nin sesini çok açıyorlar. Bizim ev de aksine sessiz, tv bazen hiç açılmaz, açılsa da kısık sesli izlenir. Babam genelde erken yatar. Annem de gece yarılarına kadar oturmaz. Bazen öyle abartıyorlar ki ders çalışamıyorum. Bir de sanırım biraz da takıntı olmuş, kulağım sürekli oraya gidiyor. Gerçi pek gitmeyecek gibi de değil. İnsan bir düşünmez mi biz ne yapıyoruz, altta üstte yaşayanı rahatsız ediyor muyuz vs diye. Herkes apartmana alınmasa keşke. Ne bileyim bi testi falan olsa diyorum bazen. Sanırım en yakın zamanda bir uyarı şart oldu. Neyse biraz içimi dökmüş gibi oldu. Sizde de var mı böyle saygısız komşular?

Gece saat kac mesela,
9-10a kadar oluru var da sonrasinda da devamsa bence uyarilabilir.
Ama eger huzursuzluk olmasin diyorsaniz bir de kulaklik/tikac falan deneyin, belki rahat edersiniz

Öyle bir söylüyorsunuz ki sanki belediye dağıtıyor bu cihazları. Parasından haberiniz yok.
Yoo var ama paramız yok diye de milletin hayatına saygısızlık edecek değiliz
Bizde o zaman param yok halı yikamaciya halıları yikatamam bahanesiyle halıları yıkayıp balkon demirinden aşağı sarkıtalim. Komşuluk idare etmeyi gerektirir alt komşu mazur görsün artık balkondan camlarina akan sulari

Yoo var ama paramız yok diye de milletin hayatına saygısızlık edecek değiliz
Bizde o zaman param yok halı yikamaciya halıları yikatamam bahanesiyle halıları yıkayıp balkon demirinden aşağı sarkıtalim. Komşuluk idare etmeyi gerektirir alt komşu mazur görsün artık balkondan camlarina akan sulari
😂 Evinde televizyon izlemek ile bunlar çok başka şeyler. Bunlar saygısızlık ama evinde televizyon izlemek öyle değil.

Saat kaça kadar devam ediyor?
TV harici başka sesler de geliyor mu? Ülkedeki evlerin duvarları vs çok ince yani öksürse üst kattaki ya da alt kattaki, sanki yan odanda gibi duyuyorsun. Eğer başka sesler de geliyorsa duvarlar incedir yapacak pek bişey yok demektir. Bir de senin ev sessiz ise her sesi zaten duyarsın. Bizim duvarlar ince her ses, üst kattakinin muhabbeti falan olduğu gibi bizim evde yani. Böyle ince duvarlı evde alt komşu atıyorum saat 22'den sonra sesi kısın derse sıkıntı yaratırım. Ama gece 12'den sonra dikkat et derse ederim tabii saat konusu önemli çünkü.

Şu zamanda komşudan sesten rahatsız olmayan yoktur sanırım ama bu biraz da ülkedeki evlerin kağıttan yapılmasıyla alakalı. Benim üst katımdaki süpürge açsın vileda yapsın o temizlik bitene kadar tüm parkelere sürtünme sesi caartt curtt diye evimdedir. Yürüme sesi, aksırma tıksırma hepsi,bir ara kavgaları çok oluyordu o da cabası. Onlar evde değilken de bir üst katlarında oturanların çocuk sesi koşturması benim evdedir, bizim sesimiz de üst alt herkese gidiyordur yani, şükür hiç uyarı ikaz almadık ama insanlar tolere ediyor yapacak bir şey zamane evleri deyip geçiyoruz. Siz de kulaklık takip çalışın bence, salonda mi çalışıyorsunuz odanız yok mu ya da başka müsait bir oda, orada çalışsanız akşamları

Bebek ağlaması,makine sesi vs.olur engellenemeyecek, o zaman yapacak bir şey yok...Ama TV.sesi azıcık kisilabilir, kimse de bir şey kaybetmez.
İnsanlar toplu yaşam alanlarında birazcık dikkat etse,karşılıklı anlayış,ortayı bulma vs. dünya daha güzel bir yer olurdu.

Alt komşum bana bununla gelse, mahçup olurum,neden ben düşünemedim diye üzülürüm.

Ama maalesef ülkede "banane yeeaa" kafası hakim olduğu için,konuşarak çözüm bulma ihtimaliniz çok düşük.

sız sınava hazırlanıyorum tv sesınız bıraz fazla gelıyor aslında bınanın duvarları kagıt gıbı ondan da ses cok gelıyor haberınız olsun desenız ... selamlastıgınız bır komsuymus yanlıs anlamaz bence soyleyıs tarzınız onemlı burada ...sorunu cozebılırsınız sıkıntı etmeyın

Benim evde gece 2 dk kalsan TV sesine sukredersin canım üst komşum gece süpürge yapmayı koltuk çekmeyi çok sever gece 1den sonra temizlik perileri gelir ve süpürge tutar mobilya çeker sabahlara kadar çamaşır makinası çalıştırır 😂 artık şakaya vuruyorum çünkü asla laf anlamıyorlar muhatap olmuyoruz zaten akışına bıraktım deliliğe vurdum yani 😂 ev alıp taşındığım gün hayır yapicam o derece 😂 bu arada çocukları var asla çocuk sesinden rahatsız olmam zaten kendi halinde koşturmasi oynaması beni hiç rahatsız etmez aksine çocuk sesi beni mutlu ediyor ama anası beni delirtcek😂

Merhaba, sorun başlıkta da belirttiğim gibi üst komşunun yüksek sesli tv izlemesi. Kendileriyle samimi sayılırız. Özellikle annem falan gördükçe selamlaşırlar vs. Bir süredir bu vardı ama şu son birkaç gündür iyice arttırdılar sanki. Bu zamana kadar hiç uyarmadık, hem bu denli yoktu hem de ben açıkçası komşularla araya soğukluk vs girmesin diye aileme bir şey demedim bu konuyla ilgili. Evde küçük çocuk da yok en küçüğü liseye gidiyor. Zaten çocuk gürültüsü olsa daha töleranslı olurum, sonuçta çocuğu belli bir yere kadar engelleyebilirsin ama bunlar özellikle geceleri tv'nin sesini çok açıyorlar. Bizim ev de aksine sessiz, tv bazen hiç açılmaz, açılsa da kısık sesli izlenir. Babam genelde erken yatar. Annem de gece yarılarına kadar oturmaz. Bazen öyle abartıyorlar ki ders çalışamıyorum. Bir de sanırım biraz da takıntı olmuş, kulağım sürekli oraya gidiyor. Gerçi pek gitmeyecek gibi de değil. İnsan bir düşünmez mi biz ne yapıyoruz, altta üstte yaşayanı rahatsız ediyor muyuz vs diye. Herkes apartmana alınmasa keşke. Ne bileyim bi testi falan olsa diyorum bazen. Sanırım en yakın zamanda bir uyarı şart oldu. Neyse biraz içimi dökmüş gibi oldu. Sizde de var mı böyle saygısız komşular?

Belki sesin çok olduğunun farkında değilller. Duvarlar zaten zar gibi yalıtım yok. Rahatsız olduğunuzu düzgün bir şekilde ifade etmenizde sakınca yok

Anlayana laf anlatılır. Anlamayana bir bakışınız yeter😖

X