Üst Kattakilerin Bu Saatte İnlemesi

5-6 yaş ve 8-10 yaşındaki çocuğa ben çocuk bile demem .. suçu anne ve babasında bulurum ama 0-3 yaş çocuğun ağlaması bazen hatta çoğu zaman annenin elinde olan birşey değil.
elbette. dediğim gibi bebek bu ağlar yani ben de ağladım bebekken. bebek ağlamasından hazzetmeyen de ağladı, hani ağzına yastık basacak hali yok anasının babasının ağlamaktan sızana kadar ağlayacak bazen.
hastadır ağlar, gazı vardır, gece korkmuştur ağlar. ağlar yani.
sorun şu bebek ağlaması da sizin elinizde olmasa da saat 3te ağlamaya başladı mı insanları uyandırıyor, bu konuda yapacak bir şeyiniz olsun, olmasın.
komşunuz zaten az biraz insansa sizin bebe bütün gece ağladı uyuyamadık bi daha olmasın demez
ama buradaki sorun siz (siz derken şahsınızı kastetmiyorum) çocuğunuz ağladığı zaman insanları rahatsız ediyor, uyuyamıyorlar, belki 2-3 yaşındaki başka bir çocuk ağlama sesine uyanıp o da ağlamaya başladı mı ailesi bütün geceyi uykusuz mu geçirdi diye rahatsız oluyor musunuz?
asıl sorun bu.

Mesele bebeği susturmak değil ki canımcım, bebeğin sesinin de rahatsız edebileceğini kabullenip komşulardan özür dileme, en azından bir kusura bakmayın deme erdemi sergilemekte. Yoksa çocukların ağzına çorap tıkamayın tabi ki.

Annemlerin binasında 4. Katta rahatsız bebeği olan bir hatun var. Annemlerin zemin kattaki evine sesi geliyor, o kadar ağlıyor çocuk. ağladığı gecelerin sabahında aşağı inip kusura bakmayın yine rahatsız ettik sizi der. Bu insana kızılır mı? Hayır.. Ama çocuk bu ağlayacak tabi deseydiuyuz olurduk.

Bu sebeple özür dilememeli midir? Bu nasıl savunulabiliyor anlamak mümkün değil.

Üye yazmış, bebeğim gece bizi de komşuları da uyutmadı, özür dileye dileye bir hal oldum diye. Dilemesin mi?
özür dilemesin diye birşey benim ağzımdan çıkmadı... benim bebeğim olacak yakında gece ağlasa çok üzülürüm üst kata ses gidecek diye.. hatta ben bebeğim olduğunda otobüse binmeyi bile düşünmüyorum.. . . ama yapacak bişey varmı ? ben engel olabilirmiyim ? ama koca insan biraz daha dikkatli olabilir. mahrem sonuçta.. bilmiyorum bu konu göreceli kimine göre ayıp kimine göre normal.. tartışmakta saçma olur

Ben de duyulmak istemem.
Duyulmak isteyen zaten teshircidir.
Lakin uyumayip kulak kabartan biri varsa sanirim duyabilir sesimi.
Bundan da rahatsiz olurum ama apartmanda yasiyoruz sonucta.
Hatta kendi sesimin duyulmasindansa baska sesleri duymayi yeglerim, sonucta benim mahremim degil.
Benim kizdigim ahlaksiz edepsiz yakistirmalari.
Zaten abartili yuksek olan seste herkes hemfikir.

ses duyup gelseler Özür dilerim ama onlarında küçük bebeğin çokta laftan anlamayacagini bilmesini beklerim

bir de sesin saatine bağlı.bizim üst komşunun oğlu sabahın köründe kalkar tepemizde bisiklet sürerdi biraz sabrettik olmadı gittik konuştuk ses kesildi.

bende alt komşumuza hep sorarım çocuklardan rahatsız oluyor musunuz diye.bazen gürültü yapabiliyorlar ama bunu önlemek anne-babanın elinde.

Artık evleri öyle dandik, öyle kağıt gibi yapıyorlar ki hale bak insanın evinin içindekilere bile karışır hale gelmişiz. Kapısına not bırakın diyen arkadaşlara katılmıyıorum o notu onlardan önce görüp okuyan insanlar olabilir. Çıkın bizzat "Evinizden çok gürültü geliyor uyumakta zorlanıyoruz" deyin açık açık. Başka ne yapılabilir ki..

ses duyup gelseler Özür dilerim ama onlarında küçük bebeğin çokta laftan anlamayacagini bilmesini beklerim

Tamam ben de sizden bebek ağlamasının anlaşılabilir olduğu kadar daha sesli ve sürekli bir rahatsızlık verdiğini anlamanızı bekliyorum.

Kimse çocukları öldürün demiyor. Ama konudaki en az 50 yorumda ahlaksızlık vurgusu yapılırsa niyet başka demektir.

Keşke bir istatistik çıkarma şansımız olsa da konuda kapısının önüne ayakkabı çıkaran üye sayısını görebilsek. O zaman apartman kuralları iddiaları ne kadar asılsız anlamış oluruz.

belli bi yaştan sonra evet çocukların gürültüsünü kesmek anne ve babanın kendi elinde.. .. yaramazlık yapıpta vurdumduymaz anne ve babalarda var ..

hah işte bizde tam sevişiliyo tabi bağırılacak dendi mi sinir oluyoruz

bebeğim için rahatsızlık belirten biri olsa Özür dilerim ama gene elimden bişey gelmez ama inleyen kadın uyarıldığında az volümünü düşürebilir

az çok şurda birbirimizi tanıdık harbiden burdan birinin gece tetikte bekleyip biri inlese de ortalığı ayağa kaldırsame diye beklediğini pusuya yattığını düşünüyo musun

ya bi de ben bu çocuk doğurmuş kadınların triplerini anlamıyorum. çocuğun sesi için, ağlaması için özür dilemezmişmiş. neden? komşulara sordun mu doğurmadan önce? "gürültüsünü çeker misin" dedin mi? komşun çekmek zorunda mı?

evet çocuğum yok, ama kardeşimle aramızda çok yaş farkı var ve ben onun büyümesini izledim. bebek nedir neden ağlar konusunda farazi konuşmuyorum yani.

arkadaşım bebek neden ağlar? açtır, bezi kirlidir, gazı vardır, uyuyamıyordur falan filan. sen başında necisin? derdi olmayan bebek neden ağlasın?
burada hastalık durumu ayrı tutuluyor zaten, diş ağrısından veya geçmeyen gaz sancılarından bahsetmiyorum.

senin çocuğun (bebek değil, çocuk) komşuyu rahatsız edecek seviyede gürültü yapıyorsa demek ki sen iyi bir anne değilsin, çocuğuna bazı şeyleri öğretememişsin veya engel olamıyorsun ya da olmuyorsun.

keşke yapabilsek

belli bi yaştan sonra evet çocukların gürültüsünü kesmek anne ve babanın kendi elinde.. .. yaramazlık yapıpta vurdumduymaz anne ve babalarda var ..

3 çocuğum var en küçüğü 11 aylık.diğerleri 4 yaşında.ben onlara anlatıyorum alta katta teyze var rahatsız olur çok ses yaparsak başı ağrır hasta olur diye..inan henüz hiçbir şikayet almadık.çocuklar sandığımızdan çok daha anlayışlı ve algıları açık.

onlar çocuk diye herşey serbest olamaz bunu bilseler bile yeter.

az çok şurda birbirimizi tanıdık harbiden burdan birinin gece tetikte bekleyip biri inlese de ortalığı ayağa kaldırsame diye beklediğini pusuya yattığını düşünüyo musun
Ortaligi ayaga kaldirsam diye degil, kkya konu acsam ya da konu varsa boyle ahlaksizlara verip veristirsem diye pusuya yattigini dusunmeye basladim.
Bu ilk konu degil sonucta.
Belki konu sahibinin ki gercekten ust duzey bir sese verilen tepki, ama mesajlarda surekli belirtilen, mahrem, edep, cocuklarin psikolojisi, babayla otururken bunu duyup utanmak, esin bunu duyup kadini hayal etme ihtimali falan hep cikan sese degil de sesin ciktigi eyleme tepkiler.

inşallah sen örnek anne olursun

Bak işte rahatsızlık belirten biri olması gerekmez. Verdiğim örnekteki gibi rahatsız olmuş olabileceklerini düşünmek önemli. Salona geçiyoruz, kimse duymaz değil. Yan komşuya uğrayıp böyle böyle bebek hasta, bebek diş çıkarıyor rahatsızlık veriyorsak kusura bakmayın demek bence daha hoş.

Bizim binada odalar üstüste, herkesin yatak odası, oturma odası aynı yerde. Biz özellikle milletin oturma odası olarak kullandığı odayı yatak odası yaptık. Ne ses duyalım ne duyuralım diye. Yatak odamızda bir de müzik seti var, faaliyet anında müziği de açıyoruz. Sıkıntı olmuyor. Ama bazen üst kattaki gece 3-4'e kadar misafir ağırlıyor oturma odasında. Uyarma hakkımız olduğunu düşünmüyoruz. O yüzden yorganı yastığı alıp ya salona geçiyoruz ya da kulak tıkacı kullanıyoruz. Önemli olan birbirini tolere edebilmek bence aparatman hayatında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…