• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üst 11 dişim porselen yapıldı! Yardım

asyamaya

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
6
0
286
Sakarya
Üst 11 dişim porselen kaplama yapıldı, kalıcı yapıştırıldı,Fakat sıktı , kastı,içteki dişlerim apse yaptı,çıkarıldı,kaplamayla oynamalar yapıldı, dişlerimle oynandı ,tam kanal tedavisi bitmedi bu yüzden hep geçici takıldı bu esnada,şimdi yine kaplamanın metali ile oynanacağı söylendi,ben de yeni diş yapılmasını istedim ,yaparsak 3 parçada yaparız dediler,benimki 11 diş tek parça idi, hiç böyle 2-3 parçalı yaptıran var mı ? estetik açıdan belli oluyor mu ? tek mi iyidir parçalı mı ? tek bi türlü olmayınca içime sinmedi yenisini istedim, sizce ne yapmalıym ?????

canım merak etme bikaç parça olması tek parça olmasından çok daha estetik durur. için rahat olsun.

Üst 11 dişim porselen kaplama yapıldı, kalıcı yapıştırıldı,Fakat sıktı , kastı,içteki dişlerim apse yaptı,çıkarıldı,kaplamayla oynamalar yapıldı, dişlerimle oynandı ,tam kanal tedavisi bitmedi bu yüzden hep geçici takıldı bu esnada,şimdi yine kaplamanın metali ile oynanacağı söylendi,ben de yeni diş yapılmasını istedim ,yaparsak 3 parçada yaparız dediler,benimki 11 diş tek parça idi, hiç böyle 2-3 parçalı yaptıran var mı ? estetik açıdan belli oluyor mu ? tek mi iyidir parçalı mı ? tek bi türlü olmayınca içime sinmedi yenisini istedim, sizce ne yapmalıym ?????

dişinin parçalı olması tek parçalı olmasından sağlığın açısından da daha iyi. Yeniden dişlerden birinde bir sıkıntı çıkarda bütün dişlerinin birden sökülmesine gerek kalmaz sadece o dişin olduğu parça sökülür.
Hem bir kaç parça olduğu zaman estetik daha rahat sağlanıyor. Diş eti ile uyum da dada güzel oluyor. Dişlerine de daha az yük biner.Bu kadar çok üyeli dişlerde genellikle çok parçalı yapım tercih ediliyor artık zaten.
Bir sıkıntı yok yani; için rahat yaptırabilirsin.

tuba hanım inanın beni çok rahatlattınız ,zahmet edip cevap vermişsiniz,sonsuz teşekkür ederim,yeniden parçalı olmasını istedim diye benden yeniden para talep etmeye hakları yok değil mi? tek parçalıda beni memnun edemediler hatta dedğim gibi yüzüm gözüm şişti ,sağlam köklerim de gitti, kanallık oldu,çektiğim cılar da cabası,ama onlar benim psikolojik olarak etkilendiğimi ne yapsalar memnun olmayacağımı söylüyorlar,kasmasa da ben öyle hissedecekmişim yaşananlardan sonra,halbuki çok bariz bi kasma var.Dişte sorun yok , sorun yaratan sensin diyorlar bi bakıma,Yeniden yapmaları yeniden faturalandırmayı gerektirmez değil mi ?Sonuçta hata benim değil

tuba hanım inanın beni çok rahatlattınız ,zahmet edip cevap vermişsiniz,sonsuz teşekkür ederim,yeniden parçalı olmasını istedim diye benden yeniden para talep etmeye hakları yok değil mi? tek parçalıda beni memnun edemediler hatta dedğim gibi yüzüm gözüm şişti ,sağlam köklerim de gitti, kanallık oldu,çektiğim cılar da cabası,ama onlar benim psikolojik olarak etkilendiğimi ne yapsalar memnun olmayacağımı söylüyorlar,kasmasa da ben öyle hissedecekmişim yaşananlardan sonra,halbuki çok bariz bi kasma var.Dişte sorun yok , sorun yaratan sensin diyorlar bi bakıma,Yeniden yapmaları yeniden faturalandırmayı gerektirmez değil mi ?Sonuçta hata benim değil

tedavinin başında dişleriniz ne durumdaydı nasıl bir diş yapıldı bu süreçte hekimin ya da sizin hatanız oldu mu olmadı mı onlar hakkında benim bir yorum yapmam yanlış olur. Ancak diş hekimliğinde kullanılan malzemeler hep yurt dışı kaynaklı ve çok pahalıdır. Hekiminiz hiç bir şey istemese bile bu masrafı karşılayabilmek için sizden ücret isteyebilir buna kızmamalısınız.
Tekrar geçmiş olsun umarım yeni dişlerden memnun kalırsınız.

sağlık ta özellikle diş sektöründe bir dram yaşanıyor ülkemizde. bu işe sağlık bakanı veya birileri dur demeli. doktor lar bir isnana rahatlıkla böbreğini değiştirelim. ya da burnun çok çirkin kıralım onu estetik yenisini yapalım diyemiyor. bir ameliyetın bir sürü proseduru izni var. yapılması elzem ise yapılıyor. ama iş dişe gelince öyle rahat kesip biçiyorlar ki insan hayrete düşüyor. diş te insan da önemli bir organdır. insan evladı bir doktor kendisine ben 10 dişimi porselen yaptırcam diye gelen bir genç hastasına önce porselenin ne olduğunu anlatır sonra gerekli dolgu temizlik tedavileri yapar ve onu ikna ederek muayenehaneden uğurlar ki gidip başka bi yerde 10 15 dişini kesitmesin. ama çoğu yerde tam tersi oluyor hasta gerçekten hiçbir bilgisi olmadan geliyor muayeneye. doktor kendisi öneriyor bakın sizin gülme emsafesinde alttan 8 üstten 8 dişi şöyle A1 porslen yapalım rahat rahat gülün. zavallı hasta konuyu dahi bilmiyor ki kaplama nedir porselen nedir nasıl kesilir biçilir. tamam diyor karşısında önlüklü okul bitirmiş doktor güveniyor. bir sürü anestezi sonra hasta ağzında bir sürü protezle evine gidiyor. gerçekten artık bu duruma bir dur denmeli. bu işin bir izni olmalı mahalle bakkalı gibi her köşede insan ağzını dişini kafalarına göre kesip biçmesinler

Tuba hanım bende yaptıracagım size sormak istedigim özeldemi yaptırdızın devlat hastanelerinden birindemi maliyet nekadar tuttu birde dişleriniz porselnemi oldu.

Tuba hanım bende yaptıracagım size sormak istedigim özeldemi yaptırdızın devlat hastanelerinden birindemi maliyet nekadar tuttu birde dişleriniz porselnemi oldu.

handan hanım ben diş yaptırmadım diş hekimiyim :)

devlette yaptırdığınız zaman tabi ki daha ucuz olur. ama ömrü ne kadar olur bişey diyemem, kaliteli laboratuarla çalışan yer az.full porselen yaptırmak istediğiniz zaman da benim çalıştığım hastende fark ücerti alınıyordu şimdi kendi yerim var adsm lerde ya da diğer hastanelerde iş nasıl işliyor bilmiyorum.

Back