• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Usandım benn konu çocuk.Hiperaktif kizim icin sakinleşmesi adina bir ilac varmış. Biliyormusunuz siz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ilaydaNur87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2022
379
-146
28
Merhaba kızlar benim dert ve sıkıntım 4.5 yaşında hiperaktif kızım var. Beni gün boyu evde ve heryerde usandiriyor çok yoruyor akranları var onlar sakinler onlari bile vurup dövdüğü ağlattigi oluyor.Ben bu cocukla nasil başa çıkacağım kafayi yedirecek bana.Netten baktım şimdi sakinleşmesi için ilaç var mış yada bunu bileniz var mı.Ya da ne bileyim herhangi birşey bir tavsiyeniz.🤪

Merhaba kızlar benim dert ve sıkıntım 4.5 yaşında hiperaktif kızım var. Beni gün boyu evde ve heryerde usandiriyor çok yoruyor akranları var onlar sakinler onlari bile vurup dövdüğü ağlattigi oluyor.Ben bu cocukla nasil başa çıkacağım kafayi yedirecek bana.Netten baktım şimdi sakinleşmesi için ilaç var mış yada bunu bileniz var mı.Ya da ne bileyim herhangi birşey bir tavsiyeniz.🤪
Bir uzmanla görüsün yahu ilac vermek ne sakinlesin diye?

Çocuk psikiyatrisine götürüp tanı koydular mı? Her hareketli çocuğa hiperaktif diyorsunuz. Belki de siz tetikliyorsunuz o çocuğu

Ben size psikiyatriye görünmenizi tavsiye ediyorum. İnternetten ilaç ismi alıp çocuğa verilir mi? Balık yağını bile doktor tavsiyesi ile kullanıyorum.

Psikolog yada psikiatriste goturdunuz mu? Kafaniza gore hiperaktif -DEHB teshisi mi koydunuz. Yaklasik 3-4 ay oyun terapisine goturdum ben oglumu. Simdi de spora gidiyor. bana cocugunuz da dehb yok ama hareketli bir cocuk, bunu kabul etmeyip ofkeli davranirsaniz tepkisel olarak daha cok yaramazlik gorursunuz demisti. Okul tatil oldugundan beri cok daha uyumlu.

Once 4.5 yasinda ki cocuga internetten sakinlestirici bulup dayayacak kafayi değiştirecek uygun bi psikolog bulun.
Sonrada baska cocuklari döven cocugunuz icin yardim alin.

Ya kızlar dediginiz gibi çocuk psikyatrise baktım karamanda yok o bölüm karaman dışında yerlerde var mış bu bölüm.cok sinir bozucu.
Sinir bozucu olan sizsiniz. 4.5 yaşındaki çocuk sakinleşsin diye ilaç arıyorsunuz. En kolay çözüm bu mu?

Benim çocuğum da hiperaktivite teşhisi bile var inanılmaz haraketli uykuda bile kolu bacağı hareket eder gün boyu ne çektiğimi Allah biliyor piskolaga pediatriye gidiyoruz sürekli kontrol ama ilacı önermiyorum çocukları mal ediyor resmen . Papatya çayı onerebilirim

Ya kızlar dediginiz gibi çocuk psikyatrise baktım karamanda yok o bölüm karaman dışında yerlerde var mış bu bölüm.cok sinir bozucu.Ayrica kızım dil ve konusma geriligi var okuluna gittiğimiz halde böyle bir çocuk.
üzgünüm ama farkındalığınız çok düşük

Dra gitsenize. Sasırdınız heralde.

Ya kızlar dediginiz gibi çocuk psikyatrise baktım karamanda yok o bölüm karaman dışında yerlerde var mış bu bölüm.cok sinir bozucu.Ayrica kızım dil ve konusma geriligi var okuluna gittiğimiz halde böyle bir çocuk.
Karaman egitim arastirmada var gorunuyor. Alin randevunuzu gidin gorusun. El kadar cocuga kafaniza gore ilac basmayin.

Karaman dediğin Konya ya kırk dakika konya da her şeyi bulabilirsin hızlı tren var diye biliyorum hatta . Konyada da istediğin doktoru çok rahat bulursun . Gerçekten burda bilmediğin insanlar ilaç kullan dese küçücük yavruya kullanacak misin ? Geriliği olan çocugun tedavisine baktirmazsan hiperaktivite iyice artar bir an önce götür

Ay aklıma geldi. Dahiliye uzmanı bi tanıdığımuz var. Üç çocugu nasıl büyüttünüz diye sormuşlar....... ile demiş. Ne olduğunu yazmam. Konu sahibi benim de 4.5 yas kızım var. Çok hareketli. Suyla oynuyor bol bol. Bisiklet scooter sürüyor. Evde boyama hamur vs. Asla tablet telefonla oynamıyor. Elde olsa tv de acmam ama o oluyor artık.
Tv ve tablet cocugu hırcınlastorıyor. Zaten dil geriliği de varmış. Bu yüzden ekranı kesin bir ay. Farkı göreceksiniz.

Cocuklardaki davranis bozukluklarını anne-baba davranislarida etkiliyor. Kadinlar kulubunden buldugunuz bir ilacı cocugunuza verip uyusturacak misiniz?
Cocukta dil gelisimi geri, kendini ifade edemedigi icin geriliyor olabilir. Siz kafayi yemeye teşne sekilde dolastiginiz icin cocukta sinirli olabilir. Esinizle kavgali iliskiniz varsa cocukta ayni siddeti akranlarina gosteriyor olabilir..bisuru sebep var yahu, yapmayın lutfen. Kafaniza gore cocugu uyusturamazsiniz

Psikolog yada psikiatriste goturdunuz mu? Kafaniza gore hiperaktif -DEHB teshisi mi koydunuz. Yaklasik 3-4 ay oyun terapisine goturdum ben oglumu. Simdi de spora gidiyor. bana cocugunuz da dehb yok ama hareketli bir cocuk, bunu kabul etmeyip ofkeli davranirsaniz tepkisel olarak daha cok yaramazlik gorursunuz demisti. Okul tatil oldugundan beri cok daha uyumlu.
Hanımefendi kızımın hiperaktif olduğunu ben söylemiyorum uzmanlar söyledi. Bunu yargılamadan önce sormanız gerekmektedir. Kızım 'da dil ve konuşma geriliği olduğundan okuluna gidiyoruz buyuzden ama yeterli gelmiyor Anliyormusunuz.

Karaman'da o bölüm yok diye çocuğu tedavisiz mi bırakacaksınız? Atlayın sabah otobüse. Ya Konya ya Kayseri. Özellikle Kayseri'deki üniversitede mutlaka vardır. Konya daha yakın ama, önce Konya'ya bakın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X