Usa pasaportu Turkiye cikisi

Feliceee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
245
296
Arkadaslar merhaba bende gc var nisanlilik vizesiyle gelip evlendim gercek bi evlilik esimde Turk Turkiyeden gelirken isyerimi kapattim ve devlete olan borclarimi odeyemedim faiz faiz derken suan cok ucuk rakamlara ulasti vergi 200 bin tl sigorta 90 bin tl en az esimin durumu yok burda anca geciniyoruz param olsa gercekten bir dk dusunmedem oderdim inanin ben usa vatsndasi olabilirsem esimin soyadini almak istiyorum zaten konsolosluga evliligimizi bildirmedik suan ikimizde bekariz Turkiyede suan yurtdisi yasagi yok vergi borcuna ama ilerde gelirse tekrar diye cok korkuyorum sorun usa vatandasi olan arkadaslara ben vatandas oldugumda esimin soyadini alip adimi degistirsem tr giriste usa pasapotuyla girip cikmak istesem oluyor mu? Turk kimligimi gostermek zorunda miyim yada parmak izi fln aliyorlar mi?tesekkur ederimmm

Bu arada gordugunuz gibi hamileyim bu konuyu o kadar kafama takiyorum ki geceleri uyuyamiyorum cok moralim bozuk

office office daha onceki yazilarini okudugum kadariyla sen bu konularda bilgilisin lutfen banada yardim eder misin

merhaba feliceee,

öncelikle bebeğin hayırlı olsun.. yaşadığın şeye çok ama çok üzüldüm, hamile halinle ciddi sıkıntıya girmişsin. bu vergi borçlarına af gelmişti sanıyorum bir ara seninkini kapsamadı mı? o_O

soruna gelince, evet usa pasaportunla Tr ye girişte vize alır giriş yaparsın.. kimlik ya da Türk olduğunu belirten herhangi bir şey göstermene gerek yok.. biliyorsun ülkede sürekli bir şeyler değiştiği için şu an parmak izi alıyorlar mı bilmiyorum, ama vergi borcu girişte ekranda beliren bir şey değil bildiğim kadarıyla, doğal olarak bir sorun olacağını sanmıyorum.. birilerinin oturup seni araştırması gerek ki o da havaalanında olacak bir şey değil.

ben yine de içinin rahat etmesi için özelden gc, vatandaşlık konularında en güncel bilgisi olan birinin adını vereceğim, ona sorarsan çok daha iyi bilgi alırsın canım. ama endişe etme, bir sorun olacağını sanmıyorum.

Bu arada gordugunuz gibi hamileyim bu konuyu o kadar kafama takiyorum ki geceleri uyuyamiyorum cok moralim bozuk
Kafana takmaya gerek yok. US pasaportu aldiginda sadece pasaport ile giris cikis yaparsin, Turk kimligin olmadiginda uc aylik vize vuruyorlar giriste ve cuzi bir vize parasi oduyorsun, fark bu. Bir kez basima gelmisti, cok az bir para vermistim ama 20 tl miydi neydi tam hatirlayamadim simdi.

Kimlik gosterme zorunlulugu yok mu cikista saraylim? Pasaportta sonucta turkiye dogumlu oldugumuz gozukuyor herkes kimligini gormek istiolar dedi panik oldum

Kimlik gosterme zorunlulugu yok mu cikista saraylim? Pasaportta sonucta turkiye dogumlu oldugumuz gozukuyor herkes kimligini gormek istiolar dedi panik oldum
Eger US pasaportun varsa iste o da bir kimlik. Nerde dogmus oldugun farketmez. TC kimligi sorma sebepleri uc aylik vize vurup vurmamak icin, TC kimligin yoksa vize vurup para aliyorlar.

Peki cikista kimlik soruyorlar mi ? Cunku amerikada adini soyadini degistirebilirsin vatandas olunca orn turk kimligin nurten soyler usa kimligin nuray okur yaparsin boyle bir hakkin var ne de olsa turkiye senin usa pasapotundan nerden bilicek nurten soyler oldugunu belki bir suctan araniosun belki asker kacagisin bunun onune gecmek icin bakarlar bence

Diye dusunuyorum sonucta ben basarisiz bi ticaret yaptim boyle olsun istemezdim ama olan oldu Saraylim Saraylim tesekkur ederim cevap yaziyorsun bana sen usa misin?

Diye dusunuyorum sonucta ben basarisiz bi ticaret yaptim boyle olsun istemezdim ama olan oldu Saraylim Saraylim tesekkur ederim cevap yaziyorsun bana sen usa misin?
Rica ederim. Evet,ben USA'dayim. Isim degistirme hakkin var, evet. Ben degistirmedigim icin TC kimligini de gosterdigimde sorun olmuyor, iki kimlikte isim ayni olmasa o zaman TC kimligini giriste kullanmazdim. Gerci farkli isimler sorun olur muydu onu da bilmiyorum ya.. Cikista zaten sadece pasaport soruyorlar, TC kimligine gerek yok.

X