• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ürün iadesi/tüketici hakları

_Sitare_

Guru
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2014
12.902
19.923
498
Merhaba arkadaslar ,
Sorunumu kısaca anlatmak ıstıyorum ocak ayında bı fırmadan yatak odası takımı aldım , takımı aldıgım gun ucretını kartımdan ödedım ve o gunden ıtıbaren sorun yasamaya basladım urunum cok gec geldı , bu tarıhe kadar tamamlanmayan parcalar var ve fırma sorunu cozmek yerıne sureklı benı oyalıyor.
Sorunu cozeceklerıne dair tarıh verıyorlar ama o tarıhte onlara ulasamıyorum , cesıtlı bahaneler uretıp magdurıyetımı çözmemekte dıretıyorlar
Takımın dolabında , komidinlerde ve ayna da karton kutulardan cıkmasına ragmen daha once kullanılmıs gıbı darbe ızlerı cızık , ezık vs durumlar var ve ıyı nıyetımı bu kadar suıstımal ettıklerı ıcın ıade etmek ıstıyorum urunlerını ,
Tüketıcı haklarına basvurmak ıcın bugun telefonda gorustum postane yoluyla ıadelı taahhutlu bı ıhtarname gondermemı önerdıler bugun ıtıbarıyle gonderıyor olacagım ama bundan sonra ne yapacagım hakkında bılgım yok basına bu sekılde bır durum gelen arkadaslar varsa yardımlarını rıca edıyorum.Teşekkür ederim.

Ben su sekilde yaptim:

E devletten tuketici mahkemesi uygulamasina girip online sikayet olusturdum.

Sonrasinda faturayi, servis formu iste elinizde ne gibi deliller varsa hepsinin fotokopisini cektiriyorsunuz. Online sikayetinizin ciktisini aliyorsunuz. Ikametgahinizin oldugu ilcedeki kaymakamliga gidiyorsunuz. Hakem heyeti orada oluyor. Orada da sizi yonlendiriyorlar. 15dk mi aldi

Ben su sekilde yaptim:

Sonrasinda faturayi, servis formu iste elinizde ne gibi deliller varsa hepsinin fotokopisini cektiriyorsunuz. Online sikayetinizin ciktisini aliyorsunuz. Ikametgahinizin oldugu ilcedeki kaymakamliga gidiyorsunuz. Hakem heyeti orada oluyor. Orada da sizi yonlendiriyorlar. 15dk mi aldi
cevap verdıgınız cok tesekkur ederım , daha sonra urunun ıadesını yaptırabıldınız mı pekı ?

Ben su sekilde yaptim:

sız ne gıbı bır sorun yasadınız ?

sız ne gıbı bır sorun yasadınız ?

Gunes gozlugum sol sap kismindan kirildi. Servise gonderdim. 20 is gunu icerisinde bana olumlu ya da olumsuz sekilde haber vermeleri gerekiyorlardi. Haber alamadim. Gidip sikayet ettim ve para iadesi talep ettim. Karar lehime cikti. Parami iade edecekler

Gunes gozlugum sol sap kismindan kirildi. Servise gonderdim. 20 is gunu icerisinde bana olumlu ya da olumsuz sekilde haber vermeleri gerekiyorlardi. Haber alamadim. Gidip sikayet ettim ve para iadesi talep ettim. Karar lehime cikti. Parami iade edecekler
Bana ıadelı taahhutlu ıhtarname gonderın dedıler aynı zamanda e devletten de sıkayette bulunayım o zaman az bır mıktar degıl 3500 tl ye aldım ocak ayından berı paramla rezıl oldum

aslında o ihtarnameyi tüketici derneğindekiler çekiyor..
ihtarname sonucunda firmalar zaten hemen ücret iadesi yapıyor ..

aslında o ihtarnameyi tüketici derneğindekiler çekiyor..
ihtarname sonucunda firmalar zaten hemen ücret iadesi yapıyor ..
Önce fırmaya ıhtarname gonderın cevap vermezlerse bıze donus yapın kurul karar verecek duruma gore cevap verılır dedıler

Önce fırmaya ıhtarname gonderın cevap vermezlerse bıze donus yapın kurul karar verecek duruma gore cevap verılır dedıler

sizin rakam büyük olduğundan olabilir..
ben zaten tüketici derneğiyle halletmiştim..
kaymakamlığa falan gitmedim .. onlarda kendileri çekmişti ihtarnameyi firmada tutuşup ödemişti parayı..
sizinkinde sonuç alınamazsa dava açarlar herhalde ..

evet mıktar fazla oldugu ıcın konustugum bırım ılgılenıyormus once sız posta yoluyla bıldırım yapın cevap vermezlerse o zaman bıze gelın dedıler

Ihtarname adi altinda, erkek arkadasimin hazirladigi 4 sayfalik dilekceyi verdim ben. Noter onayi vs yoktu. Zaten masrafli bisey ihtarname. Firma avukati beni aradi siz kotu niyetlisiniz, kullanici hatasi var ama bi defaya mahsus ucretsiz onarim yapicaz dedi bana. Tepem atti madem kotu niyetliyim yasal sureyi astiginiz icin sikayet edicem dedim. Tamam edebilirsiniz haklisiniz cevabini aldim :D pesini sakin birakmayin derim

sizin rakam büyük olduğundan olabilir..
ben zaten tüketici derneğiyle halletmiştim..
kaymakamlığa falan gitmedim .. onlarda kendileri çekmişti ihtarnameyi firmada tutuşup ödemişti parayı..
sizinkinde sonuç alınamazsa dava açarlar herhalde ..

Tuketici dernegi ne oluyor? Ilk defa duydum. Tuketici hakem heyetinden farkli bir yer mi yoksa birbirine bagli kurumlar mi

E devletten basvuru yapmak ıstedım ancak 3480 tl uzerı urunlerde tuketıcı hakları mahkemesıne basvurmalısınız dıye bı bıldırım cıktı sıkayet kaydı alınmadı

Ihtarname adi altinda, erkek arkadasimin hazirladigi 4 sayfalik dilekceyi verdim ben. Noter onayi vs yoktu. Zaten masrafli bisey ihtarname. Firma avukati beni aradi siz kotu niyetlisiniz, kullanici hatasi var ama bi defaya mahsus ucretsiz onarim yapicaz dedi bana. Tepem atti madem kotu niyetliyim yasal sureyi astiginiz icin sikayet edicem dedim. Tamam edebilirsiniz haklisiniz cevabini aldim :KK70: pesini sakin birakmayin derim
konustugum bey ınternetten cayma ıhtarnamesı bulabılırsınız kendınıze gore duzenleyın postane yoluyla karsı tarafa ıadelı taahhutlu gonderın bır kopyasınıda kendınıze saklayın onlar cevap vermezlerse o zaman kendınızdekı evrakla ve satıs sozlesmesıyle bıze gelın dedıler

Back
X