Urumçi'de burka yasağı

• Konu Sahibi Konu Sahibi ema1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.131
18.284
823
www.aa.com.tr/tr/u/448469--urumcide-burka-yasagi
Urumçi'de burka yasağı
onaylandı
11 Ocak 2015 14:34 (Son
güncelleme 11 Ocak 2015 14:46)
Çin'in Sincan Uygur Özerk
Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de
kamu alanlarında burka yasağını
öngören tasarı resmen
onaylandı.
PEKİN
Şinhua ajansının haberinde, Çin'in
kuzeybatısında bulanan Sincan
Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti
Urumçi'de kamu alanlarında burka
giyilmemesi konusundaki yasağın
Sincan Uygur Özerk Bölgesi Meclisi
tarafından onaylandığı bildirildi.
Burkanın Uygur kadınlarının
geleneksel kıyafeti olmadığı
belirtilen kararda, Fransa ve
Belçika'daki uygulamalar örnek
gösterilerek kamu alanlarında
burka giyilmesinin yasaklandığı
ifade edildi.
Haberde, yasağın hangi tarihte
yürürlüğe gireceğine ilişkin bilgi
verilmedi.
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde
geçen ramazan ayında devlet
dairelerinde çalışanlarla öğretmen
ve öğrencilerin oruç tutmamaları
konusunda uyarılar yapılmıştı.
Bölgede erkeklerin uzun sakal
bırakmaları, camiye giriş ve
çıkışların kontrol edilmesinin yanı
sıra dini eğitim faaliyetleri de
hükümet tarafından
sınırlandırılmıştı.
Çin'de geçen yılın başında
yürürlüğe giren terörle mücadele
yasası kapsamında bölgede geniş
güvenlik önlemleri alınıyor.
Muhabir: Mahmut Atanur

Ama nedense devlet bile gündem yapmıyor, hatta Türkiye'ye sığınmak istiyorlar ama hani niye adım atılmıyor?
Tayland'da kampta tutulan ve Çin'e iadesi durumunda idam edilmesi muhtemel Uygur Türk'lerine neden vize uyguluyor ülkemiz?
Suriye'li sığınmacılara uygulanmadı da niye bunlara uygulanıyor?
Ortadoğu'yla alakası yok diye mi yoksa?

Ama nedense devlet bile gündem yapmıyor, hatta Türkiye'ye sığınmak istiyorlar ama hani niye adım atılmıyor?
Tayland'da kampta tutulan ve Çin'e iadesi durumunda idam edilmesi muhtemel Uygur Türk'lerine neden vize uyguluyor ülkemiz?
Bir Korku var gibi sanki
ülkemize siginanlari bile kabul edemiyoruz

Türk kültürünü yaşatıkları için arap olsa kapılar açılırdı yardım yapılırdı

Bir Korku var gibi sanki
ülkemize siginanlari bile kabul edemiyoruz
Neden korkacaklar ki meryem, lafa gelince biz güçlü ülkeyiz demiyor mu siyasiler?
Sen işin halk boyutunu diyorsun ablacım, ben siyasiler kısmını ele aldım.
Yazık o insancıklara, çoluk çocuk kendini Tayland'a atabilmiş 300 kadar Uygur Türkleri var, Çin iade istiyor, geri alırsa idam edecek, biz neden bu insanları almıyoruz? Vize uyguluyor Türkiye, milyonlarca Suriye'li aldık, 300 Uygur'la batmayız.

Neden korkacaklar ki meryem, lafa gelince biz güçlü ülkeyiz demiyor mu siyasiler?
Yazık o insancıklara, çoluk çocuk kendini Tayland'a atabilmiş 300 kadar Uygur Türkleri var, Çin iade istiyor, geri alırsa idam edecek, biz neden bu insanları almıyoruz? Vize uyguluyor Türkiye, milyonlarca Suriye'li aldık, 300 Uygur'la batmayız.
Yok hayır ben ülkenin korkusundan bahsediyorum
daha önce bir makale okumuştum ne kadar bilimsel ne kadar doğru bilmem ama Cin göz actirmyormus pkk ya destek verme konusunda tehdit ediyormuş bu halka sahip çıkılmasına izin vermiyormuş acaba böyle bir durum mu diyorum ama sadece buna bağlamiyorum oysa bir çok kurulu s falan da var ülkemizde halk olarak sahip çıkmaya hazırız bence
Ha bir de haber olarak hiç bir yerde karşılaşmadım gerektiği gibi bir başlık bir yazı veya bir yoğunluk

Yok hayır ben ülkenin korkusundan bahsediyorum
daha önce bir makale okumuştum ne kadar bilimsel ne kadar doğru bilmem ama Cin göz actirmyormus pkk ya destek verme konusunda tehdit ediyormuş bu halka sahip çıkılmasına izin vermiyormuş acaba böyle bir durum mu diyorum ama sadece buna bağlamiyorum oysa bir çok kurulu s falan da var ülkemizde halk olarak sahip çıkmaya hazırız bence
Ha bir de haber olarak hiç bir yerde karşılaşmadım gerektiği gibi bir başlık bir yazı veya bir yoğunluk
O kısmı bilmiyorum, yani Çin'in pkk'yı destekleme kısmını fakat aynı şey Suriye içinde geçerli değil mi? Suriye'de tehdit ediyor ama biz pabuç bırakmıyoruz, he ama şu boyutu var, Çin Rusya tarafından destekleniyor, biz Rusya'yla el sıkışıyoruz, Rusya'ya karşı durmak istemiyor olabiliriz lakin yine de bu nerde bizim merhamet dolu herkese kucak açan yüreğimiz dedirtiyor insana.
Hani güçlüydük? Veya hani din kardeşliği söylemleri, ben şahsen ikileme düşüyorum böyle olunca.

O kısmı bilmiyorum, yani Çin'in pkk'yı destekleme kısmını fakat aynı şey Suriye içinde geçerli değil mi? Suriye'de tehdit ediyor ama biz pabuç bırakmıyoruz, he ama şu boyutu var, Çin Rusya tarafından destekleniyor, biz Rusya'yla el sıkışıyoruz, Rusya'ya karşı durmak istemiyor olabiliriz lakin yine de bu nerde bizim merhamet dolu herkese kucak açan yüreğimiz dedirtiyor insana.
Hani güçlüydük? Veya hani din kardeşliği söylemleri, ben şahsen ikileme düşüyorum böyle olunca.
Siyasette bu söylediklerimiz değil sadece çıkarlar söz sahibi malesef :(

1865'ten beri 150 yıllık önce Rusya sonra Çin işgali devam ediyor!

İmam Buhârî, Tirmizi, Birunu, Uluğ Bey'in memleketi TÜRKİSTAN !..

Eklentiler

• 2015-01-11 20.33.24.png
    2015-01-11 20.33.24.png
    453,6 KB · Görüntüleme: 96
Siyasette bu söylediklerimiz değil sadece çıkarlar söz sahibi malesef :KK43:
İşte insan olarak, vicdan sahibi biri olarakta ister istemez içi sızlıyor insanın.
Medya diyorsun ya gülüm, hiç kusura bakılmasın isteseler bal gibi de medya aracılığıyla kamu oyu oluşturabilirler ama devlet kanallarında bile rastladın mı haberlerine? Ben rastlamadım ne acı değil mi?
O zaman yeniden bir düşünmek gerek siyasilerin böyle durumlarda hangi duyguları ön plana çıkıyor diye?
Ben resmen soğudum hepsinden:KK43:

Kesinlikle...

Efendim,şimdi Esed'e kök söktüren,sözümona İsrail'e kafa tutan pek muhterem devlet büyüğümüz bi Çin'e "van münüt" çekemiyor mu yani?Bu mudur yani?Hani nerede kendisinin cesareti,eğilmeyen dik duruşu filan,he?

Aman canım ne gerek var ermeni ie ermeni oluruz Fransızlarla Fransız oluruz kendi öz be öz türkmen kardeşlerimize sahip çıkmayız süriyelilere kapılar sonuna kadar açılır
Bizim öz be öz kardeşlerimiz 10 yaşındaki çocuk kuran okududiye öldürülür hani biz kardeşlerimize kucak açan bi ülkeydik ama kardeşlerimize değil mi Türkmenlere değil sözüm ona çok yanlış yapılıyor çokkk

maalesef kadını burkaya sokmak değil de çıkartmak zulüm olarak görülüyor.
Bunu savunan zihniyetin polisleri ise arabamdaki cam filmine bıdı bıdı ediyorlar neymiş arabanın içinde kim var kim yok göremiyorlarmış güvenlik nedeniyle olmazmış. Burkanın,peçenin çarşafın içindeki çok belli oluyor değil mi.

Neyse bizim dinciler urumçililerin de şeriatçı olduğunu keşfetti, burkalı murkalı hoşlarına gitti en yakın zamanda üşenmezlerse çin konsolosluğu önünde bayrak falan yakıp konsolosluğu taşlarlar artık, ya da belki konsolosluk diye başka bir binayı taşlarlar, yapmadıkları şey değil:KK48:

Back