• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ürtüker belası

kardalen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011
316
20
118
Diğer
mrb yaklasık bir ay önce asırı kasaınmayla acile gittim doktor ürtikersin dedi.cildiyey gittiğimde kurdesen olduğu söleyip bi kortizonlu bi de anitihistaminik ilaçlar verdi.bunları kullandığımda kasınma ve o kabrcıklar olmadı.ama bu sefer de asırı sersemlik bas dönmesi halsizlik ortaya cıktı neyse ilaçlar bitti.bu sefer 4 gün sonra gene siddetli kaşınma ve sonucu kabrcıklar cıktı.neyse tekara doktoa gitğimde gene aynı tip ilçlar verdi.bu hastalığa yakalnıp da farklı yolara basedenler varsa lütfen yardım edin.sunada psikoljim bozulmuş durumda ....

bende de yaklaşık 4 yıldır var.stresli dönemnlerde deli gibi kaşınıyorum.kaşıdığım yerler kabarıyo.ben çare bulamadım maalesef inş bulan biri çıkar ve paylaşır.

ya kurtamuycakyız bu illetten yasamayn bilmez nomral kasınma gibi falan değil resmen yanark kasınıyo heryerin kabarıyo

merhaba,

Ben neredeyse yaz başından beri kaşınıyorum, kırmızı kabarcıklarım da var..geceleri artan bir kaşıntı..önce ürtiker deyip geçtiler sonrası öyle olmadığı ortaya çıktı ve çok uzun bi tedavi hikayesi, her ihtimali değerlendirdi dr um, en sonunda biyopsi oldum döküntülerimden..

kaşıdığımda yanıyor ya da sıcak suyla duş aldığımda..temmuzdan beri baş edemedim bu hastalıkla..iyileşemedim..böcek ısırması ihtimalinden bile şüphelendi dr..sonuç sıfır..bunca aydır teşhis dahi konamadı..

işin tuhafı bu süre içinde karşıma benimle birebir aynı süreci yaşayan bir çok insanla karşılaşmamdr..aynı şikayetler, aynı döküntüler, gece kaşıntıları, yanma..

Son düzenleme:
merhaba,

Ben neredeyse yaz başından beri kaşınıyorum, kırmızı kabarcıklarım da var..geceleri artan bir kaşıntı..önce ürtiker deyip geçtiler sonrası öyle olmadığı ortaya çıktı ve çok uzun bi tedavi hikayesi, her ihtimali değerlendirdi dr um, en sonunda biyopsi oldum döküntülerimden..

kaşıdığımda yanıyor ya da sıcak suyla duş aldığımda..temmuzdan beri baş edemedim bu hastalıkla..iyileşemedim..böcek ısırması ihtimalinden bile şüphelendi dr..sonuç sıfır..bunca aydır teşhis dahi konamadı..

işin tuhafı bu süre içinde karşıma benimle birebir aynı süreci yaşayan bir çok insanla karşılaşmamdr..aynı şikayetler, aynı döküntüler, gece kaşıntıları, yanma..

şimdi nasılsın canım hala devam mı kasınmalra offf tedavisi yok mu bunun

merhaba kızlar yazılarınızı okudum Allah yardımcınız olsun benım ablamda bu ılletten cok cektı gıtmedıgı doktor yaptırmadıgı tahlıl cektırmedıgı fılm kalmadı helede o kortızonlu ıgnelerden acıllere gıtmekden bı hal oldu kız aılecek seferber olduk yok yok yok kımse yardım edemıo ılac verıo ıgne yapıo yolluo,şukurler olsun bız neye alerjısı oldugunu bulduk ve ondan uzak durdugu surece kabarmıo alerjısı oldugu sey MISIR ıcınde mısır oln hersey mısır yagı mısır nısastası falan artık aklınıza ne gelırse hazır bısı yerken bıle ıcınde mısır nısastası varmı dıe okuo sureklı

ve kızlar bu alerjı 27 yasında ortaya cıktı o zamana kadr oyle bırseyı yoktu ama sukurler olsun caremızı bulduk.Rabbım sızede sıfalar versın

şimdi nasılsın canım hala devam mı kasınmalra offf tedavisi yok mu bunun

maalesef hala devam, özellikle geceleri..biyopsi sonucunda mastositoz yada rozea gibi bir cilt hastalığımın olmadığı çıktı ortaya.ama bir sonuç da çıkmadı .s çocukken gıda alerjilerim varmış ancak dr bunların nüksettiğini sanmıyorum diyor.sanırım 2. kez biyopsi olacağım ilkinde teşhis konamadı çünkü..bebe yağı fln sürüyorum cildime biraz olsun yumuşatıyo..yaşamayan anlayamaz bunu..hayatım alt üst oldu.

int arastırdım sahtere diye bi ot var.her gün bi bardak suya bi tatlı kasığı ile cay demler gibi demleyip içiyorum.sanki biraz rahatlattı beni.isterseniz bi de siz deneyin....çünkü baska yapcak care yok .....

benim kaşıntılarım çok yüksek ihtimalle mite alerjisi .s bütün evlerde olan ve kurtulması çok zor birşey bana ne azaplar yaşattı

Geçmiş olsun nasıl oldunuz iyileştiniz mi merak ettim bende de aynı rahatsızlık oldu 4 ay boyunca çektim antihistamin kullandım ama ilacın etkisi geçtigi an tekrar çıkıyordu sonra kore ginseng hapı kullandım bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve kızarıklıklarım daha seyrek çıkmaya başladı haftada 1 2 defa çıkmaya başladı ve şuan tamamen geçti sanırım sorun bağışıklık sistemimle alakalıymış :) vitaminde iyi gelebilir inşallah tekrarlamaz, Allah kimseye vermesin çok sıkıntılı birşey

Geçmiş olsun nasıl oldunuz iyileştiniz mi merak ettim bende de aynı rahatsızlık oldu 4 ay boyunca çektim antihistamin kullandım ama ilacın etkisi geçtigi an tekrar çıkıyordu sonra kore ginseng hapı kullandım bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve kızarıklıklarım daha seyrek çıkmaya başladı haftada 1 2 defa çıkmaya başladı ve şuan tamamen geçti sanırım sorun bağışıklık sistemimle alakalıymış :) vitaminde iyi gelebilir inşallah tekrarlamaz, Allah kimseye vermesin çok sıkıntılı birşey

cok saol canım benim su aralar gecti cıkmıyo cok şükürrrrr ama tekaralıycak diye cok korkuyorum cok zorrr günler gecirdim

bende iyileştim ama tam 7 ayımı zehir etti .. her evde halılarda mobilyalarda ws. bulunan mite bana alerji yaptı işte .s

benim bi ara acayip azmıştı.hiç gecmiycek sandım şükür şimdi...nasıl gecti derseniz ben de bilmiyom...stresten uzak durmak heralde

İlaç adı vermek yasakmı bilmiyorum ama yinede söyliyim.KALMOSAN diye bir ilaç kullandım anında geçirdi bir güne kalmadan...deriye sürülüyor.Çok kaşıntım vardı ya allahım o neydi öyle birde önce yanlış teşhis koyulup mantar dediler sonradan başka doktor anlamıştı...ALLAH yardımcınız olsun

mrb yaklasık bir ay önce asırı kasaınmayla acile gittim doktor ürtikersin dedi.cildiyey gittiğimde kurdesen olduğu söleyip bi kortizonlu bi de anitihistaminik ilaçlar verdi.bunları kullandığımda kasınma ve o kabrcıklar olmadı.ama bu sefer de asırı sersemlik bas dönmesi halsizlik ortaya cıktı neyse ilaçlar bitti.bu sefer 4 gün sonra gene siddetli kaşınma ve sonucu kabrcıklar cıktı.neyse tekara doktoa gitğimde gene aynı tip ilçlar verdi.bu hastalığa yakalnıp da farklı yolara basedenler varsa lütfen yardım edin.sunada psikoljim bozulmuş durumda ....
Merhaba Ankara kazan Çimşit köyünde kurdeşen Ocağı var git tedavi ol inşallah ben gittim şifayı buldum

Son düzenleyen: Moderatör:
Back