• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ürtiker tedavisiiiii :(

esmerjoseph

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2014
14
0
86
İzmir
Arkadaşlar merhaba. Sabah 8 de öyle bir kasintiyla uyandm ki derimi yolmak istedim resmen. Akabinde yüzumde boynumun altinda sırtında sislikler oldu. Hemen acile gittik doktor hic muayene etmeden iğne yapti. Sisiligim indi ama kirmiziliklar duruyo. Size soracagim sey bir daha tekrar eder mi. Napmam gerekiyor.

eger ürtiker olduysanız büyük oranda artık hayatınızda yer ediyor. stres yok , üzüntü yok , yiyeceklerre dikkat , mesela ben çikolata yediğim an şişiyorum hemen.

x..al diye bir ilaç kullanıyorum. ama yogun kortizon içeriyor diye içmemeyi tercih ediyorum.

en iyi gelen şey bana defne sabunu ile ılık duş oldu ki ürtiker için bitkisel tedavi de öneriliyor bu sabun.

sebeb olan etkenle yine temas ederseniz tekrar oluyor . alerji testi yaptırıp neye alerjiniz olduğunu bulun .

eger ürtiker olduysanız büyük oranda artık hayatınızda yer ediyor. stres yok , üzüntü yok , yiyeceklerre dikkat , mesela ben çikolata yediğim an şişiyorum hemen.

x..al diye bir ilaç kullanıyorum. ama yogun kortizon içeriyor diye içmemeyi tercih ediyorum.

en iyi gelen şey bana defne sabunu ile ılık duş oldu ki ürtiker için bitkisel tedavi de öneriliyor bu sabun.
ben ürtiker olduğumda doktor bana sabunu yasakladı

Ben üç kere ciddi anlamda ürtiker şikayetiyle doktora gittim, bütün vücudum kaşımaktan yara olacaktı nerdeyse.
Eski bankacıyım çok stresli bir çalışma ortamım vardı, doktorun tek söylediği neden stresti, bir iki losyon verdi, onları sürdükçe rahatlatıyordu vücudumu.
Bankayı bıraktıktan sonra, bir daha olmadı :) Benim sebebim gerçekten stresmiş.

Urtikeri tetikleyen yiyecek, krem vs ne varsa onu bulmaniz en onemlisi. Mevsimsel alerji olabilir. Bu durumda alerji haplari veya kortizon icerikli kremler anca yardimci olacaktir

ürtiker çok ciddi bir durum . anjioödem oluşursa insanın boğulması bile mümkün. o yüzden doktor ürtikeri gördüğü an yapar iğneyi . tekrarlarsa anında gidin yine . stres yapmayın .eğer sebep yediklerinzse yiyecekleri kendinizin bulmanız lazım neye alerjiniz olduğuna dair . çünkü çok az skalada yiyeceğe ve alerjene testle bakılabiliniyor. çok geçmiş olsun .

Merhabalar
Ürtiger gerçekten insanın yaşam kalitesini altüst eden bir rahatsızlık ben önce hamilelik dönemlerinde yaşadım bu illeti ve son 15 yıl sürekli olmaya başladım ve şu an Allaha çok şükürli kurtuldum maalesef bu rahatsılığın tıpben tedavisi bugün itibari ile dünyada yok yapılması gereken her türlü tetkiki yaptırdım ve bir netice alamadım ancak gectigimiz yıl bir ürün kullandım kaşıntı atağı başladığında kullandığımda 30 saniye içerisinde kaşıntılarımın geçtiğini ve kızarıklıkların kaybolduğunu şaşkınlıkla gördüm atakları bu şekilde bastırırken zaman içerisinde atakların seyrekleştiğini ve şu anda 4 aydır hiç birşey kullanmıyorum tamamen bitkisel bir ürün ve hiç bir yan etkiside yok ilgilenen arkadaşlara yardımcı olabilirim

Dermatologa gidin ,uzman baksin,sebebini soyler tedaviyi verir ,kulasktan duyma bi si yapmayin

Gitmediğim doktor kalmadı yaptırmdığım test de kalmadı en sonunda psikiyatriye sevk ettiler ve psikiyatrist de bir hap verdi atarax iki gün sersem gibi geziyordum 3 ncü gün yine almak zorunda kalıyordum ben tecrübemi paylaştım ister kale alırsınız isterseniz almazsınız bu rahatsızlığın ne olduğunu ben çok iyi biliyorum kulaktan dolma bilgilerle hareket etmem ve net bilgileri paylaşırım

Psikaytre gitmeye devam edin ,belli ki ihtiyaciniz var
ilk yazdiginiz bolumde bu detaylarin hic biri yok,sorunuzu nert belirtesiniz yazmazdim,
Burasi bir forum kimse sizin atarinizi tribinizi cekmek zorunda degil ,
Lutfen tavirlarinmiza dikkat edin ,
Saygi onemli ,

Arkadaşlar merhaba. Sabah 8 de öyle bir kasintiyla uyandm ki derimi yolmak istedim resmen. Akabinde yüzumde boynumun altinda sırtında sislikler oldu. Hemen acile gittik doktor hic muayene etmeden iğne yapti. Sisiligim indi ama kirmiziliklar duruyo. Size soracagim sey bir daha tekrar eder mi. Napmam gerekiyor.
Kasima dokunma Elleme sabun ile yıkama kurularken hirpalama bol sıvı tuket pazartesi dermatoloji ye git merak etme en fazla bi kaç doz kortizon alırsın tehlikeli bi ilaç ama uygun doz ve bilinçli kullanıcı tedavi edici. Bende çok oluyo stresten. Sıcaklar da tetiklemistir. Stresten uzak dur kendin krem falan biseycik sürme. Çok kuru ise bebek yağı sur

Ben de evlenecegim zaman dugunden once olmustum... benim istenme nisan ve dugun zamanlarimda yengem ve abim ayrildilar... abimin iki kucuk cocugu var... yavrularim cok uzulduler boyunlari bukuldu resmen... ben abine yegenlerime uzulmekten ve bi de dugun stresiyle hayatinda ilk kez urtiker oldum... ben hayatimda oyle bi kasinma hatirlamiyorum... uyur uykumdan uyandiriyodu cok kotuydu... tum vucudun ozellikle kollarim putur puturdu... doktor iki tane igne verdi kortizonmus tuzlu yeme gelinligine sigamazsin dedi... iki tanesini vuruldum gecti cok sukur ve bi daha da olmadim... belki stres nedeni ortadan kalktigi icindir cunku dugunden sonra abim karisiyla baristi... benimki tamamen stres ve uzuntudendi... o kortizon igneleri denediniz mi? Cok etkili cunku

sadece bu illet hastalıktan nasıl kurtulduğumu yazmak için üye oldum, umarım birileri faydalanır. valla yaklaşık 4 buçuk 5 ay kadar çektim, tam 5 dr gezdim profesör dahil! verdikleri ilaçlar sinirli bi zombiye dönüştürdü, kilo aldım hayattan bezdim! yok dedim bu böyle olmıcak, ilaçları bıraktım, vücudumda onlarca kabarcıkla gecelerce ağladım, kaşınmaktan uykularım harap oldu, asosyal oldum evden çıkmadım ama bu esnada ciddi araştırmalar yaptım size yaptıklarımı sıralıyorum
1) günde 3 sefer 1 çay kaşığı karbonat ile karbonatlı su
2) b vitamini d vitamini
3) kefir
4) ve en önemlisi enginar suyu
enginar suyu aktarlarda satılıyor. kurdeşenin sebeblerinden birinin karaciğer kirlenmesi olduğunu öğrendim, alkol kullanmıyorum ama hamilelikten dolayı çok hızlı kilo alıp vermiştim, hamilelikte kullandığım demir hapını doğumdan sonra da aylarca kullanmıştım saçlarım dökülmesin diye. sonradan öğrendim ki bunlar hep birleşip karaciğerimi mahvetmiş! elleri duaları şifalı hocalar vardır duymuşsunuzdur! komik gelir hatta belki ama çaresizdim umut bağladım buldum buluşturdum sordurdum o söylemiş enginar suyunu! günde 3 4 çorba kaşığı enginar suyunu 1 bardak suya karıştırdım içtim. inanın 2 hafta kadar sonra lezyonlarımda azalmalar başladı yaklaşık 1 1buçuk ay sonra günde 3 4 tane ancak çıktı ve akabinde son buldu! yemin etmiştim kurtulursam her yere üye olup yazıcam diye ?? allah şifa versin çekmeyen bilemez umarım bu hastalıktan müzdarip herkese de şifa olur!!!

Back