Ürtiker oldum dayanamıyorum lütfen yardım edin .

derin1515

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2020
151
80
36
Arkadaşlar merhaba .bu illet hastalığa 1 ay önce yakalandım , sürekli kaşınıyorum vücudumun baştan asagisi kabarıyor ödemler oluşuyor .4 farklı doktora gittim bisey çıkmadı allerji seviyelerim normal .artık kafayı yicem hergun acidan kaşınmaktan ağlıyorum .vücudum tanınmaz hale geliyor harita gbi oluyo kaşınan yerler sizden yalvarıyorum bu illet hastalığa sebep nedir bilen var mi yada hangi ilaçlar iyi geldi size ..birde üstüne 2 kortizon vurulduğum icin kilo aldım .dayanamıyorum bu acılara .antihistaminikler sıfır etki

Bende dönem dönem bunu yaşarım ama vucudum çok kötu olur kabarmayan yerım kalmaz . Kollarım bacaklarım vucudum dudaklarım saç diplerim her yerim mahvolur .Özellikle salam sosis gibi çiğ ürünler tüketirsem , bır seyden tıksınırsem oluyor . Birşeyden mi tiksindiniz yada aşırı tozlu pis bir yere mi temas ettiniz. Birde Antalya taraflarında tatıle gıtmıştık bır defa havuza gırdım çok lüks otel olmasına rağmen havuzdaki kimyasallar benı bu hale getırmıştı . Tarakla vucudumu kaşıyordum duramıyordum .Bu durumda beni hemen acile yetiştirirler orda serumla birlikte avil iğne karıştırırlar . Avil iğne , avil tablet hatta onun kremıde var . Ben boyle atlatıyorum

Bende dönem dönem bunu yaşarım ama vucudum çok kötu olur kabarmayan yerım kalmaz . Kollarım bacaklarım vucudum dudaklarım saç diplerim her yerim mahvolur .Özellikle salam sosis gibi çiğ ürünler tüketirsem , bır seyden tıksınırsem oluyor . Birşeyden mi tiksindiniz yada aşırı tozlu pis bir yere mi temas ettiniz. Birde Antalya taraflarında tatıle gıtmıştık bır defa havuza gırdım çok lüks otel olmasına rağmen havuzdaki kimyasallar benı bu hale getırmıştı . Tarakla vucudumu kaşıyordum duramıyordum .Bu durumda beni hemen acile yetiştirirler orda serumla birlikte avil iğne karıştırırlar . Avil iğne , avil tablet hatta onun kremıde var . Ben boyle atlatıyorum
aynı iğneden yaptılar ama etkı bıle etmmedı avil ve kortızon uygulandı..neye alerjım var bılemıyorum şu an tozlu ortamda bulunmuyorum heryerı her gun temızletıyorum.vucuduma surdüğüm kremlerı kestım.duş jelını kestım..sampuanımı değiştirdim..sadece haşlanmış sebze ile beslenıyorum ekmegıde kestım ama nafıle

Kuzum gecmis olsun ibrahim saracoglu urtiker diye yaz youtube altta yorumlarda, var kullananlarin supurge tohumu onermis ben rozasea icin kullanmistim antibiyotik gibi kurutuyor

Arkadaşlar merhaba .bu illet hastalığa 1 ay önce yakalandım , sürekli kaşınıyorum vücudumun baştan asagisi kabarıyor ödemler oluşuyor .4 farklı doktora gittim bisey çıkmadı allerji seviyelerim normal .artık kafayı yicem hergun acidan kaşınmaktan ağlıyorum .vücudum tanınmaz hale geliyor harita gbi oluyo kaşınan yerler sizden yalvarıyorum bu illet hastalığa sebep nedir bilen var mi yada hangi ilaçlar iyi geldi size ..birde üstüne 2 kortizon vurulduğum icin kilo aldım .dayanamıyorum bu acılara .antihistaminikler sıfır etki

Hayatinizda buyuk bir stres, uzuntu yasadiniz mi?

EVET çok buyuk stres yaşadım ama bunun çıktıgı dönemlerde hiçbirşeyım yoktu hatta mutluydumm anlamadımkiii

Aynen boyle bir olay yasadim. Gitmedigim doktor kalmamisti. En son gittigim doktor bana buyuk bir uzuntu stres yasayip yasamadigimi sormustu. Sebebinin bu oldugunu soylemisti. O kasinti cok fena yasadim biliyorum. Benim vucudum da cok alerjik ama siz doktorunuza bir sorun. Cok gecmis olsun.

Aynen boyle bir olay yasadim. Gitmedigim doktor kalmamisti. En son gittigim doktor bana buyuk bir uzuntu stres yasayip yasamadigimi sormustu. Sebebinin bu oldugunu soylemisti. O kasinti cok fena yasadim biliyorum. Benim vucudum da cok alerjik ama siz doktorunuza bir sorun. Cok gecmis olsun.
pekı sııznkı ne kdr surdu

Dermatolojiye gidin ve antihistaminikleri günlük kullanın. Etki etmese bile en azından fazla yayılmaz ya da kaşıntıyı bir miktar azaltır.

Ürtiker için bir nedene gerek yok, ama daha çok stresli olunduğunda ya da yakın zamanda geçirilmiş bir enfeksiyon sonrasında görülebiliyor. Bir süre geçip nedensiz tekrarlayabilir. Dermatolojinin tedavilerine uymanız gerekiyor, ürtiker için çok çeşitli tedaviler var.

Geçmiş olsun üzüntü kaynaklı eğer altında başka Bi hastalık yoksa iğne değilde ripatrin kullanırdım ilaç

Cok gecmis olsun dermatologu tekrar gormenizde fayda var bi surecte
Kahve aci biber gibi seyler tetikleyebiliyor
Insallah hemen duzelirsiniz

Ben de urtikeri iki aydir cekiyorum kasinip kabarmadigim bir gun bile yok
Sifa bulanlar bize de yardim edebilir mi acaba ne sekilde iyi oldular oneri paylasabilir mi

X