Tuvalet Eğitimi ürodinami

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

selena

araştırmacı
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2007
304
3
96
45
İstanbul
arkadaşlar aranızda çocuğuna ürodinami testi yaptıran var mı ve çok acı veriyormu?benim yaptırmam lazım ama oğluma kıyamıyorum.canı yanıcak gibi geliyor.

öncelikle geçmiş olsun...
sizin için ufak da olsa açıklayıcı bir bilgi buldum..
inşallah işinize yarar...
Acil şifalar diliyorum...

Ürodinami nasıl yapılır?
Çok basit ve ağrısız bir yöntemdir. Çok ince (2-3 mm) bir sonda ile idrar torbasına sıvı verilirken basınç değişiklikleri kaydedilir. Rektuma yerleştirilen bir sonda ile karın içi basınç ölçülür. Mesane dolarken ve boşalırken basınçlar birlikte ölçülür. Değişiklikler otomatik olarak kaydedilir. Bir takım manevralar ile idrar kaçağı olup olmadığı test edilir. Bu esnada sorulan sorularla idrar torbası hakkında fikir edinilir. Üretra fonksiyonları ölçülür. En son işeme grafisi yapılarak idrar yolları ve kasları hakkında fikir sahibi olunur. İdrar kaçırma tedavisinin etkili olup olmadığı, ne kadar etkili olduğu tedavi öncesi ve sonrası ürodinami yaparak objektif olarak karşılaştırılır.

sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…