Unutulmuş gardırop meselesi (evlenecekler dolabını nasıl yenilesin)

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
2.558
297
Hemen her yerde evlenme denince akla ütü masası örtüsü vs. geliyor sanırım lakin bir gelin adayının dolabı yanında götürmesi gerekenler neler olmalı sorunsalı bendeki. Günlük hayatımda rahatıma düşkün olduğum için topuklu ayakkabılar efenime söyliyim gösterişli şık kıyafetler giymiyorum dolabımda tek tük böyle kıyafetler var hatta modası bile geçti onların ne yapmalı bu tarz kıyafet ayakkabılar kaç tane olmalı balayı için bavulda neler olmalı mesela of bunlar hep sorun :KK43:

canım çeyiz denince elbette sadece ev eşyası akla gelmemeli. ben de rahatıma çoook düşkün biri olarak, ev ve uyku giyimimi, çamaşırlarımı hep yeniledim. bekarken kullandıklarımdan hiç birini götürmeyi düşünmedim. sağ olsun k.validem önemli bir kısmını aldı. benim de aldıklarım var.

modayı pek takip etmem. genelde kendime yakışanları alır, giyerim. benim düğünüm de baştan 2017 olarak konuşulmuştu, şimdi ise 2016 diyoruz. ben de yaz sezonu indirimlerinden önümüzdeki yaz kıyafetlerimin tamamını aldım. (ki bekarken de böyle yaparım). sonbahar sezonunun sonunda da yine alacağım. sonra kış sezonunun sonunda alacağım. bu şekilde dolabım olduğu gibi yenilenmiş olacak. evdekilerden de çok beğendiklerimi götüreceğim. 2016 mayıs veya haziranda düğnüm olursa, o sezonun bana yakışacağını düşündüğüm moda olan kıyafetlerden de alırım.

ayrıca ev giyimi olarak nişanlımın dolabını da yeniledim. (k.validem de zaten bana o yüzden aldı. yoksa oğlunun ev, uyku giyimini, çamaşırlarını alacakmış)

hatta nişanlım da ben de spor yapıyoruz. spor kıyafetlerimi, ayakkabılarımı ve çantamı bile yeniledim. nişamlımı da teşvik ettim, o da yeniledi. kullanmak için içi gidiyor ama ben de annesi de onlar çeyiz diyoruz izin vermiyoruz.:stop::rolleyes::rolleyes:

balayı için de normalde tatile giderken ne götürüyorsam onları götürmeyi düşünüyorum. çamaşırlar, pijamalar, sandaletler, şortlar, tişörtler, plaj havluları. kişisel bakım ürünleri. tabi ki balayının hangi mevsime geldiği de önemli. ben şimdiden valizlerimi bile aldım.

şık kıyafetlerim de var tabi ki. onlardan da beğendiklerimi evlenirken götüreceğim. ayrıca bizde k.valide gelinine nişan süresince bayram, seyran, diğer özel günlerde bu tür kkıyafetler alır. almasa da kendim düşünürdüm. sayısı çok da önemli değil. herkesin bütçesine göre. bir de sürekli spor giyinen birinin sırf çeyizde görünsün mantığı ile dolabını bu tarz kıyafetlerle doldurması hiç mantıklı değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım ben bir yandan ceyizlerimi alıyorum bi yandan da yeni kıyafet alıyorum, dolaptaki hersey çöpe gitmez tabi neler alıyorsun dersen , bol miktarda iç çamaşırı , çorap , atlet , gecelik , pijama alıyorum . Çünkü diğer pantolon gömlek hırka gibi günlük kıyafetlerimden güzel ve yeni olanları zaten goturecegim.ama bizde gelin kısmı güzel temiz giyinmeli mantığı vardır.o yüzden evlendikt3n sonra evin içinde paspal gezmek hoş karşılanmaz hele ki benimkisi gibi titizse nişanlın :KK53::KK53: iki kat almam lazım hepsinden
, benim bohçaMDA birer takım var ama ben kendim bi yastık hurcu oldu şimdiden Bahara kadar almaya devam yazlık kışlık herseyim olsun.zaten ceyize bakmaya gelince dolaba da bakarlar kızin da bişeyi yokmuş demesinler 40 cift çorabım olmuş her alışverişte bi tane attım sepete şimdi bulmuş gibiyim :KK45:

Ben öğretmenim beş altı çift topuklum var hepsini kutusunda tutuyorum giydikten sonra o zamana dek yıpranmamis olanları da alacağım yanıma, önceden topuklu asla giydirmezdi evlenince tekrar karışır mi bilmiyorum ama isim gereği özenli olmak adına ben sık şeyler almistim etekler ceketler hepsini götüreceğim sıkıntı yapmazsa çocuk olana kadar giyerim :rolleyes:

Evet uzunlu kisali babet tarzı renk renk çorap hepsini lcw dan aldım normalde de ordan alırım memnum,5 li oluyor ya her biri o yüzden sayı arttı :110: bi de ben çok kıyafet değiştiririm kirlenmesi terlersem bi yerim bi damla islansa duramam çalışan bayan olunca da çok oluversin dedim nerde gidip alacağım benim nişanlım beni alışverişe yalnız göndermez yogun calist

Yoğun çalıştığı için kendisi de götürmez ben başımın caresine bakayım o hep der herseyi yedeği olmalı evde diye kızar hatta niye yok diye

Canim uyumlu ve şık giyinmek istiyorsan gereksiz hiç bişey alma,bi de ben alışverişe çıkınca madem para vereceğim ayakkabı aliyosam mutlaka o an çantasını da alirim , bi de evde nelerim varsa onlara uygun parçalar seçerim güzel bşey gördün mü de al çünkü arayinca da bulamazsin zamanla duzene girer canım

Mutlaka bol bol iç çamaşırı almalısın. Hem kendin hem de nişanlın için. Balayına giderken de normal tatile gidiyormuş gibi bir valiz hazırla ancak bir iki güzel elbise, altlarına uygun ayakkabı vs de koy.

X