- 8 Haziran 2014
- 1.962
- 4.967
-
- Konu Sahibi Cikita Muz
Bende sana benzer durumlar icerisindeydim biri bisey soyledgi yada yaptigi zaman cevap veremezdim sonra kafamda konusur dururdum boyle dedi bunu yapti simdi sunu dese ben bunu derim diye sacma sapan bir durumdaydim ruyalarim bile boyleydi artik dayanamiycak duruma geldim ve psikiyatri yolunu tuttum 3 ay antidepresan kullandim (aslinda en az 6 ay kullanmam gerekiyordu hamilelik dsundgm icn biraktim)suan mutluyum huzurluyum :))Merhaba Kadınlar Kulübü sakinleri
Benim genel olarak, her zamanki dertlerimden biri bu. Bugünlük bir sorunum değil sadece..
Ben unutamıyorum. Kötü sözleri, kötü yaşanmışlıkları. Sözleri özellikle. Sanki birisi kulağımın içine tükenmez kalemle yazıyor, hiç çıkmayacakmış gibi. O an duyduğumda yoğun bir duygu akımına girdiğim, şok olduğum, etkisinden uzun süre çıkamadığım, aklıma geldikçe sinirlendiğim, üzüldüğüm sözleri unutamıyorum.
Affedemiyorum. Olmuyor işte. Beni kıran kişiye de söyleyemiyorum buna kırıldım diye. Kalıyorum öyle. Bu dediklerim yaşamımda maruz kaldığım her kötü üzücü laf için geçerli. Yani genel bir problemim var..
Annemi seviyorum. Ama bana 2 yıl önce ders vermek için bana dediği şeyi asla unutamıyorum. Çıkmıyor aklımdan. Annemi eskisi gibi sevemiyorum. Olmuyor işte. Tam her şey yolunda giderken, annemle iyi anlaştığım anda, o söz aklıma geliyor mesela. Yok yani o kadar yaralanmış ki kalbim, çıkmıyor işte aklımdan. Keşke silebilsem. Keşke affedebilsem..
Arkadaşlarım için de geçerli bu. Seviyorum onları ama bazılarının eskide dedikleri, belki farkında olmadan, belki kavgamızda kasten dedikleri, beni kıran lafları, olayları da unutamıyorum. İki gün yüzü görsem, eskileri hatırlatıyorum kendime. Hayatımda artık olmayan insanların dediklerini dahi unutmuyorum. Resmen kendime hatırlatıyorum düzenli aralıklarla, istemsiz olarak. Mesela bana unutmayacağım bir lafı söyleyen kişinin yüzünü, soyadını falan bile unutmuşum, ama sözü, o söyleme anı, aynen kulaklarımda. İlk günkü gibi. Aklıma geldikçe tekrar replay yapıyorum. Tekrar tekrar yaşatıyorum olayları kendime..
Babamın dedikleri de mesela. Ya unutamıyorum olmuyor olmuyor..
Bir gençkız neden annesini sevemez ki? En unutamadığım darbemi annemden aldım. Olmuyor işte, kazınmış aklıma. Çıkmıyor.
Takıntılıyım. O takıntım hakkında hele, unutamıyorum asla denilenleri. Birini hatırladıkça diğerleri zincirleme geliyor aklıma..
Buarada, yav ne diyorsun konu ne diyeceksiniz bazılarınız, biliyorum. genel manada tüm kırıldığım sözler diyelim.. Onların aslı bana kalsın..
Hepimizin var kırgınlıkları. Sağır olsaydım da duymasaydım dedikleri. Vardır yani, az yada çok etkilendiğimiz laflar. Burda bana denilenleri yazmak istemiyorum. Sormak istediğim, siz unutabildiniz mi? Affedebildiniz mi? Silebildiniz mi aklınızdan kötü sözleri? Duymak istemediğiniz yalan yada gerçekleri? Bunu başardıysanız, nasıl yaptınız? Bıktım artık herşey yolunda giderken dahi bunları hatırlamaktan.. Çok yoruldum..
Be
Bende sana benzer durumlar icerisindeydim biri bisey soyledgi yada yaptigi zaman cevap veremezdim sonra kafamda konusur dururdum boyle dedi bunu yapti simdi sunu dese ben bunu derim diye sacma sapan bir durumdaydim ruyalarim bile boyleydi artik dayanamiycak duruma geldim ve psikiyatri yolunu tuttum 3 ay antidepresan kullandim (aslinda en az 6 ay kullanmam gerekiyordu hamilelik dsundgm icn biraktim)suan mutluyum huzurluyum :))
Ne güzel ya.. Ya aslında tartışmaları unuturum genelde ama, tartışmasız ortamda yada tartışmamda hassas noktalarıma atış yapıldığında, fena etkileniyorum.. Kırıldığım Cümleler aynı şekilde, noktasına virgülüne kadar aklımda kalıyor..Nasil beceriyorsunuz yahu. Ben hemen unutuyorum. Mesela Ayse ile tartistim diyelim 2 ay sonra evet tartistigimizi bilirim ama nasil basladi konu neydi unuturum
Affetmek unutmak degil, hatayi yapani hatasindan cok onemsemek demek.
Hatirlamak icin hafizamiz varken unutmak icin hicbirseyimizin olmamasi aci bir gercektir
Benim hafızada fil hafızasıdır kolay kolay unutmam olur olmaz hatırlarım
bu yüzden affetmem zor oluyor.
Kendisine kötülük yapan herkesi ezberleyen bir karakter var Game of Thrones'da, Arya.
----spoiler----
Kız sonunda kör oldu
----spoiler----
Kendinize bunu yapmayın. Yazık değil mi canınıza? Ben kendimi sürekli telkin ediyorum "Aklımda tutmayacağım" diye, artık o kadar alıştım ki olaydan 10 dk. sonra filan unutuyorum :)
Çok güzel söylediniz.. Üstünde uzunca bi düşündüm sözünüzün. Ekran görüntüsü aldım hatta sözü..
Ama hatayı yapan o an beni hiç önemsememiş, duygularımı önemsememiş, şimdi ben nasıl onu önemsiyeyim gibi de düşünüyorum bazen..
Begenmene sevindim :)
Bak, hepimiz insaniz, bazen soylediklerimiz kotu niyetle olmasa da karsimizdakini kirabiliriz. Mesela hic bir insan "ben hayatimsa kimseyi kirmadim" diyemez. Sen diyebilir misin? Hayir tabi. Hayatta bizi kiracak insanlar hep olacak. Onemli olan, kendilerine ikirilmayi, uzulmeyi degen insanlari digerlerinden ayirt edip, sadece onlari hayatimizda birakmak.
Sırf bu yazıda bile tam on kere unutmak kelimesini kullanmışsınız ki zaten istesenizde bu takintiyla zaten unutamazsinz..Bende çok acımasızım bu konuda ama bu kadarda eziyet vermiyorum kendime..görmezden geliyorum yetiyor...,
Bende kalp kırdım.. Ama isteyerek değil asla, pişman oldum.. Benim kalbimi kıran bazı insanların kesinlikle pişman olmadığına eminim. Durduk yere, ben suçsuzken, öylece dururken kalbimi kıran sözler duyduğum oldu ortaokulda. Silinmiyor yıllar geçse de. Özgüvenime kadar etkiledi bu beni. Çekingen utangaç değilimdir ama ya biri kötü birşey derse fobisi var üzerimde..
Sana kötü birsey derdim ama unutmazsin bana düşman olursun simdi tırstıminşallah çabucak atlatırsın canım zor bi durum geçmişin ağırlığı ile yaşayacağına geleceğin hafifligi ile yaşa
Inanki gelirim,kimse birbirini sevmek zorunda değil,anne kız olsa bile mecburi konuşmalarin dışında konuşmak zorunda değilsiniz madem gönlünüz kırgın sadece anne olarak saygı duyun yeter...arkadaşı zaten saymıyorum bile onu hele bir kalemde silerim gider....bu arada hemserime selam olsun...Peki ya sürekli gözünüzün önünde olan insanları.. Onları nasıl görmezden gelebilirim ki.. Annemi, yakın arkadaşımı..