• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Unsuz yağsız şekersiz süper sağlıklı pancakeler :)

kitty28

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2007
1.545
570
658
46
Antalya
Arkadaşlar işte size süper sağlıklı ve birçok beslenme düzenine-diyetine uyacak nefis ve kolay bir tatlı tarifi:
1 büyük muz ve 2 yumurtayı blenderdan geçirin, yapışmaz yüzeyli bir tavaya kaşık kaşık dökün, iki tarafını da güzelce kızartın :) hepsi bu kadar.Malzemeyi yarı yarıya kullandığınızda 1 seferde 4 adet pancake iniz oluyor.Tek püf noktası bir yüzü iyice kahverengileşmeden çevirmeye kalkmayın, zorlanırsınız.Yine 4 küçük yerine 1 büyük krep gibi yaparsanız da çevirmek zor oluyor bilginize.Afiyet olsun :)

Arkadaşlar işte size süper sağlıklı ve birçok beslenme düzenine-diyetine uyacak nefis ve kolay bir tatlı tarifi:
1 büyük muz ve 2 yumurtayı blenderdan geçirin, yapışmaz yüzeyli bir tavaya kaşık kaşık dökün, iki tarafını da güzelce kızartın :) hepsi bu kadar.Malzemeyi yarı yarıya kullandığınızda 1 seferde 4 adet pancake iniz oluyor.Tek püf noktası bir yüzü iyice kahverengileşmeden çevirmeye kalkmayın, zorlanırsınız.Yine 4 küçük yerine 1 büyük krep gibi yaparsanız da çevirmek zor oluyor bilginize.Afiyet olsun :)
Dün okudum, oo süper dedim ve bugün yaptım.Ama bir sorum var. 1/2 muz ve 1 yumurta ile yaptım. Muzu ezdim, yumurtayı ekleyip çırptım.Krep tavasına kaşıkla döktüm. Fakat çevirmekte zorlandım kıvamı yoğun değildi cıvıktı dağıldı azcık. Dediğiniz gibi bekledim kahverengileşmişti üstelik. Bu neden olabilir? :KK64:

Daha önce böyle birşey denememiştim. Çok teşekkür ediyorum kitty. Tadı güzeldi. Pazar gazetemin yanında bu ikili iyi gitti.:kk77: Muz demişken bende tatlı niyetine muzlu dondurma :dondurma:yapıyorum. (ara sıra) Şayet denemediyseniz tavsiye ederim.Anladığım kadarıyla sağlıklı besleniyorsunuz, başka deneyip sevdiğiniz tarifler varsa bekleriz. :KK66:

Görmeniz için çektim. İlk kez yapınca işte pek muntazam olmadı.Bakalım siz beğenecek misiniz? Dediğiniz gibi 4 tane çıkıyor burda 3 tane çünkü birini hemen yedim. :)
20160515_103531.jpg

Son düzenleme:
Dün okudum, oo süper dedim ve bugün yaptım.Ama bir sorum var. 1/2 muz ve 1 yumurta ile yaptım. Muzu ezdim, yumurtayı ekleyip çırptım.Krep tavasına kaşıkla döktüm. Fakat çevirmekte zorlandım kıvamı yoğun değildi cıvıktı dağıldı azcık. Dediğiniz gibi bekledim kahverengileşmişti üstelik. Bu neden olabilir? :KK64:

Daha önce böyle birşey denememiştim. Çok teşekkür ediyorum kitty. Tadı güzeldi. Pazar gazetemin yanında bu ikili iyi gitti.:kk77: Muz demişken bende tatlı niyetine muzlu dondurma :dondurma:yapıyorum. (ara sıra) Şayet denemediyseniz tavsiye ederim.Anladığım kadarıyla sağlıklı besleniyorsunuz, başka deneyip sevdiğiniz tarifler varsa bekleriz. :KK66:

Görmeniz için çektim. İlk kez yapınca işte pek muntazam olmadı.Bakalım siz beğenecek misiniz? Dediğiniz gibi 4 tane çıkıyor burda 3 tane çünkü birini hemen yedim. :)
Eki Görüntüle 1833006

Afiyet olsun :) Ben de sevdim bu tarifi.Çevirirken zorlanmanız tavadan mı kaynaklanıyor acaba? Belki tavaya azıcık yağ damlatıp kağıt havluyla yayarak ya da varsa sprey şişesine koyduğunuz yağdan azıcık sıkarak deneyebilirsiniz.Bu tarife tarçın da katan gördüm, bir de öyle deneyeceğim :)
Muzlu dondurma tarifinizi denemeyi çok isterim, tarifi bekliyorum :)
Tarif araştırmalarına yeni yeni girdim, denedikçe seve seve paylaşırım, sizin de olursa beklerim, sevgiler :)

Afiyet olsun :) Ben de sevdim bu tarifi.Çevirirken zorlanmanız tavadan mı kaynaklanıyor acaba? Belki tavaya azıcık yağ damlatıp kağıt havluyla yayarak ya da varsa sprey şişesine koyduğunuz yağdan azıcık sıkarak deneyebilirsiniz.Bu tarife tarçın da katan gördüm, bir de öyle deneyeceğim :)
Muzlu dondurma tarifinizi denemeyi çok isterim, tarifi bekliyorum :)
Sağolun. :) Tava aklıma gelmemişti, muz mu az geldi diyordum. Birde dediğiniz gibi deneyeyim. İnsan zaten yapa yapa tarifleri geliştiriyor ve eli alışıyor. Tarçında fena olmaz doğru :)

Muzlu dondurma ise şu şekilde;
2 tane olgun muzu 1'er parmak kalınlığında doğruyoruz.Onları buzdolabı poşetine atıp 1 gün dondurucuda saklıyoruz.İyice donması lazım. Çıkardığımızda bir rondoya atıp dondurma kıvamına gelene kadar rondodan geçiriyoruz. (buzların kırılması lazım) Ben önce şüphe etmiştim ama gerçekten dondurma kıvamına geliyor. :) Yine bu tarifte geliştirilebilir, çeşitli meyveler kullanılabilir. (çilek gibi kırmızı meyveler ve antep fıstığı)

Tarif araştırmalarına yeni yeni girdim, denedikçe seve seve paylaşırım, sizin de olursa beklerim, sevgiler :)
:KK5:
Pekala bekliyorum. :) Sizin yerinizde olsam burayı tarif defteri şeklinde kullanırdım. :KK66: Bende aklıma ilk gelen tarifi paylaşayım madem. Hep tatlıdan gitmeyelim. Basit ama sağlıklı bir tarif. (semizotu sevdiğinizi varsayıyorum)

Semizotlu Omlet

Malzemeler:
Semizotu
Yumurta
Beyaz Peynir
Zeyintağı, Tuz, Karabiber

Yapılışı:
Semizotunu iyice yıkayıp (beyaz sirkeli suda bekletip sudan geçirebilirsiniz) saplarıyla (sevmiyorsanız katmayabilirsiniz) beraber gelişi güzel doğruyoruz. Daha sonra tavaya az zeytinyağ ekliyoruz. Semizotunu atıp biraz kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz.Ve küp küp doğradığımız beyaz peyniri ekliyoruz.İkisini şöyle bir çeviriyoruz.Daha sonra yumurtayı kırıp pişiriyoruz.En son tuz ve karabiber ekleyip servis ediyoruz.

Eğer 2 yumurtadan yapacaksanız semizotunu bol tutabilirsiniz. 1 küçük kase semizotuna 1 yumurta yetiyor. İşte peynir dengesini yine malzemelere göre ayarlayabilirsiniz. Beyaz peyniri semizotuna çok yakıştırıyorum. Farklı peynir türleri ile denemedim henüz.

Not: Anlatırken nedense zorlandım :)) Kusurum olduysa affola :)

image.jpeg
Semizotu pek sevmiyorum ama dondurmayı en yakın zamanda denemeliyim ❤️
Dün denediğim oopsie unsuz ekmek tarifini paylaşayım sizinle.
2 yumurta nın beyazı kaskatı köpük olana kadar bir çimdik tuzla çırpılıyor.
Yumurtaların sarısı beyaz krem peynirle (labne, lor, ricotta vb) ve yarım paket kabartma tozuyla blenderdan geçiriliyor (ben kuru fesleğen de kattım)
Sonra sarılı karışımı kaşık kaşık yavaşça beyaza eklemeliyiz köpüğünü söndürmeden, ben bu etapta hata yaptım mixerle karıştırdım, söndü.
Yağlı kağıda kaşıkla döküyoruz 4 tane çıktı.Baktım benim oopsieler kabarmıyor, pişmeye yakın üstüne malzeme ekledim fındık pizzaya dönüştüler :)
Bir dahaki sefere kabarırsa hamburger yapmak istiyorum :)

Semizotu pek sevmiyorum ama dondurmayı en yakın zamanda denemeliyim ❤️
Dün denediğim oopsie unsuz ekmek tarifini paylaşayım sizinle.
2 yumurta nın beyazı kaskatı köpük olana kadar bir çimdik tuzla çırpılıyor.
Yumurtaların sarısı beyaz krem peynirle (labne, lor, ricotta vb) ve yarım paket kabartma tozuyla blenderdan geçiriliyor (ben kuru fesleğen de kattım)
Sonra sarılı karışımı kaşık kaşık yavaşça beyaza eklemeliyiz köpüğünü söndürmeden, ben bu etapta hata yaptım mixerle karıştırdım, söndü.
Yağlı kağıda kaşıkla döküyoruz 4 tane çıktı.Baktım benim oopsieler kabarmıyor, pişmeye yakın üstüne malzeme ekledim fındık pizzaya dönüştüler :)
Bir dahaki sefere kabarırsa hamburger yapmak istiyorum :)
K kitty28 Tühh tutturamadım desenize. Baştan sorsaymışım. :işsiz: Hurma sever misiniz peki ?

Muzlu :dondurma:, şeker bombası hazır dondurmaları yemeyenler için süper birşey!
Hımmm enteresan bir tarifmiş hoşuma gitti. Teşekkür ettim. Bunu da deneyeceğim. :KK73:

Ne güzel tarifler bunlar, ben pancake in kıvamını bir türlü tutturamıyorum ama yapış yapış oluyor tavada...

Back