• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ünlü fotoğrafçı nasıl görünmek istediğinizi buldu!

themis1990

canım oğlum mertim
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
30.176
38.362
598
34
761141_0.jpg

761141_1.jpg

Original Ideal adında güzellik algısını sorgulayan bir projeye imza atan fotoğrafçı Scott Chasserot, projede elektroensefalografi (EEG) çekimi yaparak fotoğrafları çekilen modellerin fotoğrafta nasıl görünmek istediklerini saptanmaya çalıştı.
Scott öncelikle sıradan bir fotoğraf çekimi gibi süreci önüne modellerini alarak ve tek tek portrelerini çekerek başlattı.
Ardından photoshop yardımıyla modellerinin yüzünü farklılaştırarak birkaç sonuç elde etti.
Modellere EEG başlığı takıldı ve tek tek fotoshop'tan çıkan görüntülerine bakmalarını istedi.
eriye teknolojinin marifeti kaldı. Modeller hangi fotoğraflarında daha çok heyecanlandılarsa sistem onu kaydetti.
Böylelikle modellerin 'doğruyu söylememe' gibi oyunu bozacak bir hileye başvurmamaları sağlandı.
Sonuçlar ilgi çekici olsa da fotoğrafçı Scott henüz sonuçtan çok memnun değil
Daha geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor projenin.
http://www.medyafaresi.com/foto-galeri/unlu-fotografci-nasil-gorunmek-istediginizi-buldu/761141/9

Ben bu fotoğrafçıyı döverim ki, shoplamış ama insan bir güzelleştirir :KK14:
Benim fotomu çekecek shoplu haline bakacağım yine haşin bakışlı halim:KK70:
Beni bir Afrodit yap, bir Nefertiti olayım, hiç olmazsa bir Lara Craft olayım:KK70:

Erkekler kadınlara göre daha çok gerçek hallerine yakın fotoğrafları benimsemişler gibi geldi bana. Ilginc bir çalışma olmuş gerçekten.

bu abi sanat yapmak istemişde,yeni birşey mi bulmuş,onu çözemedim :KK53:foto shop bizim ülkemizde bol miktarda var bundan daha iyi çalıştıkları kesin...
Annemin repliğinide diyeyim
Kurban ol bizim foğrafcılara :KK70:

Çoğu uzaydan gelmiş gibi.
Ay sanki bu yeni bir şeymiş gibi haber yapmışlar.
Biz ünideyken bile amatörce eğleniyorduk bununla:-)

Back