• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ünlü anketçi AK Parti ve HDP oylarında son durumu açıkladı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Metropoll Başkanı Özer Sencar, '1 Kasım' erken seçimleri konusunda HDP ve AK Parti'nin durumunu açıkladı.
Sitene Ekle
unlu-anketci-ak-parti-ve-hdp-oylarinda-son-durumu-acikladi-6165186.Jpeg

Metropoll Araştırma şirketinin kurucusu Özer Sencar, 1 Kasım erken seçimlerinde HDP'nin barajı yüzde 13 ile aştığını, Ak Parti'nin ise muhtemel alacağı oyla elde edeceği milletvekili sayısının 261 olduğunu söyledi.

Twitter'da yer alan bilgide; Metropoll Araştırma şirketinin kurucusu Sencar, "HDP bugün yüzde 13'le barajı aşıyor" dedi. AKP'nin oy desteğine göre 261 milletvekili çıkarabildiğini söyleyen Sencar, şirket olarak hazırladıkları raporun gecikmesinden dolayı da özür diledi.

Özer Sencar'ın kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

Habertürk'te Fatih Altaylı Celal Doğan'a soruyor. HDP barajı aşıyor mu diye soruyor. Cevabını biz verelim. Evet bugün %13 ile aşıyor.

Raporu yarın akşam tamamlıyoruz. Gecikme için üzgünüz. Şu kadarını söyleyeyim, AKP nin oy desteğine göre çıkarabileceği MV sayısı 261 dir.

fft16_mf6165181.Gif

http://www.milliyet.com.tr/unlu-anketci-ak-parti-ve-hdp/siyaset/detay/2131711/default.htm

hdp nın oyu yukselsın dıye asılcak chp liler,vay kılıçdaroğluna,amac on postalamak,benı dedi dersınız,onun yerınde olsam ak parti ile yapardım koalısyonu,mhp asla koalısyon yapmayacak,yıne tek başına ıktıdar olmaması halınde chp ile yapacaktır,chp de tabana gördünüz tekrar seçime gıtmeyelım dıye kabul ettim dıyecektır,lakın hdpye çok oy kayarsa chpnın işi zor

koalisyon kurulsa da bir rahatlasak ama onu bile beceremiyorlar

260 tı sanki,3 aşşağı 5 yukarı tüm partilerin oy oranı aynı olacak demekki.
Boşa giden zaman ve milyarlar....

258 mv çıkarmıştı ak parti. Aşağı yukarı yuzde 1-2 gibi yukselis görünüyor ankete göre. Hesaplamam yanlış değilse tabii. Kısaca sandıktan yine koalisyon çıkacak gibi görünüyor. Hayirlisi..

258 mv çıkarmıştı ak parti. Aşağı yukarı yuzde 1-2 gibi yukselis görünüyor ankete göre. Hesaplamam yanlış değilse tabii. Kısaca sandıktan yine koalisyon çıkacak gibi görünüyor. Hayirlisi..
Umarım o koalisyonu kurmayı becerirler bu sefer.Rabbim milletimiz için hayırlısını versin.

Umarım o koalisyonu kurmayı becerirler bu sefer.Rabbim milletimiz için hayırlısını versin.

Yeniden seçime gidiyoruz ve az çok biliyorduk Sandıktan benzer bir sonuç çıkacağını.
Sanırım bu sefer koalisyon kurulur ama seçim koalisyonu kurulur gibi geliyor bana, 2016'da bir seçim daha görürsek şaşırmam, ne değişecekse artık:(

Yeniden seçime gidiyoruz ve az çok biliyorduk Sandıktan benzer bir sonuç çıkacağını.
Sanırım bu sefer koalisyon kurulur ama seçim koalisyonu kurulur gibi geliyor bana, 2016'da bir seçim daha görürsek şaşırmam, ne değişecekse artık:(

Valla 10 kere de seçim olsa sonuç değişmez artık

Sanırım bu sefer koalisyon kurulur ama seçim koalisyonu kurulur gibi geliyor bana, 2016'da bir seçim daha görürsek şaşırmam, ne değişecekse artık:KK43:
Ben böyle bir ihtimal düşünmek istemiyorum be Mune.
Seneye tekrar seçim yapılsa sonuç yine değişmez ki..
Yazık vallahi,o seçimde saçılan paralarla kaç okul,kaç hastane yaptırılır.
Ama tabii düşününce bu partilerin hiçbiri birbirinin şartlarını kabul etmiyor,etmeyecekte.
CHP,AKP belki bir yolunu bulur ve anlaşır diye umuyorum.

Ben böyle bir ihtimal düşünmek istemiyorum be Mune.
Seneye tekrar seçim yapılsa sonuç yine değişmez ki..
Yazık vallahi,o seçimde saçılan paralarla kaç okul,kaç hastane yaptırılır.
Ama tabii düşününce bu partilerin hiçbiri birbirinin şartlarını kabul etmiyor,etmeyecekte.
CHP,AKP belki bir yolunu bulur ve anlaşır diye umuyorum.

Bende istemem ama olasılıklar dahilinde olduğunu göz ardı edemeyiz, sonuçta 7 Haziran seçimleri yapıldığında halk milli iradesini kullandı ve koalisyon dedi, en çok oyu alan partiye görev verildi uzlaşı sağlanamadı, 2. adım en çok oy alan 2. partiye görevi vermekti fakat maalesef siyasilerimiz ülke yönetimine kişisel duyguları karıştırdığından teamüller pas geçildi.
Yeniden seçime gidiyoruz, benzer manzaralarla karşılaşmayacağımızı söyleyebilir miyiz?
Söyleyemiyoruz, Haziran'dan bugüne pek birşey değişmedi çünkü.

Bu seçimlerde yine koalisyon çıkacak, yine kurulamazsa 3. bir seçim kaçınılmaz, 3. seçimde de benzer şeyler olacak, o arada hükümet kurulamıyor, ülkede yönetim zaafiyeti oluştu denip bir düzenlemeyle başkanlık sistemi de gelebilir.

Üçüncü bir seçimi benim yüreğim kaldırmaz.

Çocuk oyuncağı gibi.

Bu seçimlerde yine koalisyon çıkacak, yine kurulamazsa 3. bir seçim kaçınılmaz, 3. seçimde de benzer şeyler olacak, o arada hükümet kurulamıyor, ülkede yönetim zaafiyeti oluştu denip bir düzenlemeyle başkanlık sistemi de gelebilir.
Waw:KK57:Aklımın ucundan geçmiyordu böyle bir ihtimal.Düşününce olabilir,sonuna kadar zorlayabilirler şanslarını.:KK12:
Ama lütfen olmasın,artık ülkenin yaşanacak hali kalmayacak çünkü:KK12:

offff 3. seçim olsa ne biçim havamız olur haaa
millet der ne kaa demokratik bi ülke 6 ayda bir seçim yapıolar
:D
hakkaten ağlanacak halimize gülüyoruz.

Waw:KK57:Aklımın ucundan geçmiyordu böyle bir ihtimal.Düşününce olabilir,sonuna kadar zorlayabilirler şanslarını.:KK12:
Ama lütfen olmasın,artık ülkenin yaşanacak hali kalmayacak çünkü:KK12:

Herzaman her ihtimali düşünmek lazım.

Back
X