arkadaşlar ünivt. 1. sınıfım matematiğin son dersine girmemiştim . hocada toplam maliye, ortalama maliyet ve marjinal maliyet konusunu işlemiş. kitaba bakıyorum ama bir şey anlayamıyorum internetten bulamadım( bilen arkadaşlarımızda yardımcı olmalarını istiyorummmmm.:18::18::18::18::18:
arkadaşlar ünivt. 1. sınıfım matematiğin son dersine girmemiştim . hocada toplam maliye, ortalama maliyet ve marjinal maliyet konusunu işlemiş. kitaba bakıyorum ama bir şey anlayamıyorum internetten bulamadım( bilen arkadaşlarımızda yardımcı olmalarını istiyorummmmm.:18::18::18::18::18:
cnm toplam malıyet=TC marjınal malıyet = MC ORTALAMA MALIYET =AC AC=TC/2 MC= dTC/dQ=dTVC/dQ toplam sabıt malıyet=TFC toplam degısken malıyet = TVC TC=TFC+TVC VE AC=AFC+AVC cnm benım de ıktısat konum bu :)bu haftada fınaller var :)cnm bu arada TFC sabıt bır sayıdır
ah aaaaaah toplam maliyet görünce duygulandım
kızlar bu toplam maliyet falan ünv bitene kadar hep var bilginiz olsun
şimdi sor söleyemem çünkü okul bitirme derdindeydik o zmanlar.ama şimdi kpss için tekrar anlayarak çalışmam lazım.inşallah normal sürede alırsnız diplomanızı :13:
tamnam o zmaan :) TC=2QÜZERİ3-2QÜZERİ2+150Q+300 AVC=MC ise Q=? CEVAP:AVC=TVC/Q=2QÜZERİ2-20Q+150 MC=dTC/dQ=6QÜZERİ2-40Q+150 cnm burdan da MCve AVCyı yanı ortalama degısken malıyetı esıtlıyosun bırbırıne yanı : 2QÜZERİ2-20Q+150=6QÜZERİ2-40Q+150 burdan da Q=5 cnm bu arada ıktısat mı dersın mat mı cnm ona gore grafıkler var ama cızemıyorum tabı :)
ah aaaaaah toplam maliyet görünce duygulandım
kızlar bu toplam maliyet falan ünv bitene kadar hep var bilginiz olsun
şimdi sor söleyemem çünkü okul bitirme derdindeydik o zmanlar.ama şimdi kpss için tekrar anlayarak çalışmam lazım.inşallah normal sürede alırsnız diplomanızı :13: