• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ünivt. mat ( toplam maliyet...)

su20

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
106
5
296
Denizli
arkadaşlar ünivt. 1. sınıfım matematiğin son dersine girmemiştim . hocada toplam maliye, ortalama maliyet ve marjinal maliyet konusunu işlemiş. kitaba bakıyorum ama bir şey anlayamıyorum internetten bulamadım:(( bilen arkadaşlarımızda yardımcı olmalarını istiyorummmmm.:18::18::18::18::18:

arkadaşlar ünivt. 1. sınıfım matematiğin son dersine girmemiştim . hocada toplam maliye, ortalama maliyet ve marjinal maliyet konusunu işlemiş. kitaba bakıyorum ama bir şey anlayamıyorum internetten bulamadım:(( bilen arkadaşlarımızda yardımcı olmalarını istiyorummmmm.:18::18::18::18::18:

cnm toplam malıyet=TC marjınal malıyet = MC ORTALAMA MALIYET =AC AC=TC/2 MC= dTC/dQ=dTVC/dQ toplam sabıt malıyet=TFC toplam degısken malıyet = TVC TC=TFC+TVC VE AC=AFC+AVC cnm benım de ıktısat konum bu :)bu haftada fınaller var :)cnm bu arada TFC sabıt bır sayıdır

canım birazda açıklayıcı anlatabilir misin.? ya da bir örnek çözebilir misin?

ah aaaaaah toplam maliyet görünce duygulandım :14:
kızlar bu toplam maliyet falan ünv bitene kadar hep var bilginiz olsun :34:
şimdi sor söleyemem çünkü okul bitirme derdindeydik o zmanlar.ama şimdi kpss için tekrar anlayarak çalışmam lazım.inşallah normal sürede alırsnız diplomanızı :13:

yok ya karışmaz yazıyla ya istersen:)

tamnam o zmaan :) TC=2QÜZERİ3-2QÜZERİ2+150Q+300 AVC=MC ise Q=? CEVAP:AVC=TVC/Q=2QÜZERİ2-20Q+150 MC=dTC/dQ=6QÜZERİ2-40Q+150 cnm burdan da MCve AVCyı yanı ortalama degısken malıyetı esıtlıyosun bırbırıne yanı : 2QÜZERİ2-20Q+150=6QÜZERİ2-40Q+150 burdan da Q=5 cnm bu arada ıktısat mı dersın mat mı cnm ona gore grafıkler var ama cızemıyorum tabı :)

ah aaaaaah toplam maliyet görünce duygulandım :14:
kızlar bu toplam maliyet falan ünv bitene kadar hep var bilginiz olsun :34:
şimdi sor söleyemem çünkü okul bitirme derdindeydik o zmanlar.ama şimdi kpss için tekrar anlayarak çalışmam lazım.inşallah normal sürede alırsnız diplomanızı :13:

amin amin cnm :)

Back