Üniversiteyi bırakıp yeniden sınava hazırlanmak istiyorum (yardım!)

Hybride

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2015
6
10
Merhaba arkadaşlar ben Selin. Eczacılık fakültesi 2. sınıfa geçtim ancak bu yaz fark ettim ki ben eczacı olmak istemiyorum ben tıp okumak doktor olmak istiyorum. O yüzden bu sene okulu dondurup sınava tekrar hazırlanmaya karar verdim ve yapabileceğimi düşünüyorum. Bu konuda baya azimliyim ve bu kararı aldığımdan beri çok mutluyum. Ancak tanıdığım hiç böyle yapan birisi yok ve kafamda birtakım sorular var açıçası benim gibi yapıp istediği yerlere gidenleri görünce motivasyonum da da artacak diye düşünüyorum. Acaba forumda var mı benim gibi yapan veya yapmayı düşünen? Lütfen tanıdığınız varsa yazın.
Bu arada okul puanı ne durumda oluyor bilen var mı? Ben çoğu yerde üniversitede ilk sınıfta sınava girmezsen ikinci sınıfta okul puanın tamamı veriliyormuş diye duydum. Bu konu hakkında bilen duyan? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. :)

Edit; ; üniversiteyi en az 1 yıl okuyup öyle sınava girerseniz puanınız kesilmiyor arkadaşlar hepinize kolay gelsin

Edit2; arkadaşlar sınava hazırlandım puanım kesilmedi, sene başından beri istediğim tıp fakültesini kazandım :) ama hazırlandığım sene çok zor geçti benim için cidden benimle aynı durumda olan arkadaşlarım vardı çoğu istediği yere bölüme gidemedi. Çok çalışma, kararlılık ve azim isteyen bir süreçmiş cidden. Yapabileceğinize gerçekten inanıyorsanız hazırlanın. Merak ettikleriniz varsa mesaj atabilirsiniz hepinize kolay gelsin

Son düzenleme:
konuyu donanım habere açsan daha çok yorum bulabilirsin bence . bende iktisatı bıraktım bu sene tıp için tekrar hazırlanıcam. okul puanına gelince sınavdan sonraki sene hemen girersen kesiliyor yoksa kesilmiyor.sen ikisene okuduğuna göre senin kesilmiycek

1.senen olsaydı kesilir di. Ama suan kesilmez.2014 girip 2015 te tekrar girseydin kesilir di.

Merhaba, ben okumakta olduğum 5 yıllık okulumu son sene bırakıyorum. Yeniden sınava girmeye karar verdim bu çok tuhaf bişey değil bence.

Tıpı yarıda bırakıp elekrik mühendisi olan tanıdığım vardı.

Bunlar olur şeyler ama kesinlikle kazanman gerek bu sene yoksa olan 1 senene olur...

Bu yil kesilmez puanin dene bence bisey kaybetmezsin bayansin zaten 1 yil cokta onemli degil olmazsa mis gibi meslegin olur elinde

Merhaba arkadaşlar ben Selin. Eczacılık fakültesi 2. sınıfa geçtim ancak bu yaz fark ettim ki ben eczacı olmak istemiyorum ben tıp okumak doktor olmak istiyorum. O yüzden bu sene okulu dondurup sınava tekrar hazırlanmaya karar verdim ve yapabileceğimi düşünüyorum. Bu konuda baya azimliyim ve bu kararı aldığımdan beri çok mutluyum. Ancak tanıdığım hiç böyle yapan birisi yok ve kafamda birtakım sorular var açıçası benim gibi yapıp istediği yerlere gidenleri görünce motivasyonum da da artacak diye düşünüyorum. Acaba forumda var mı benim gibi yapan veya yapmayı düşünen? Lütfen tanıdığınız varsa yazın.
Bu arada okul puanı ne durumda oluyor bilen var mı? Ben çoğu yerde üniversitede ilk sınıfta sınava girmezsen ikinci sınıfta okul puanın tamamı veriliyormuş diye duydum. Bu konu hakkında bilen duyan? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. :)
Canim merhabalar, öncelikle yeni yolunda başarilar dilerim :) asla pes etme ve diger okulu brakmadan bir dene cünkü herşey olabilir hayatta hayatini riske atma gelelim örnege ben birebir örnegin kendiyle evliyim eşim elektrik elektronok müh. Brakip insaat müh . okudu ve bitirdi ve yine senin gibi tip isteyen bir arkadaşim mimarliği brakip tibba gecti şuan 3 sinifta ve bu gencecik bi kiz insan isterse hersey olur :)

Merhaba Selin ben de senin durumundayım desem :) Endüstri Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim.. Bölümümü çok istiyodum ama bi yıl okuyunca beklediğim bu değildi dedim ve kaydımı dondurmayı düşünmeye başladım. zor bi süreç olacağını biliyodum cesaretimi toparlayıp kaydımı dondurdum.. Psikoloji bölümünü istiyorum.. Sen ne yaptın peki?

Bende su an seninle tam olarak ayni durumdayim eczacilik 1. sinifim seneye simava tekrar girmek istiyorum tip icin ama cesaretim yok sen ne yaptin cok merak ettim

arkadaşlar sınava hazırlandım puanım kesilmedi, sene başından beri istediğim tıp fakültesini kazandım :) ama hazırlandığım sene çok zor geçti benim için cidden benimle aynı durumda olan arkadaşlarım vardı çoğu istediği yere bölüme gidemedi. Çok çalışma, kararlılık ve azim isteyen bir süreçmiş cidden. Yapabileceğinize gerçekten inanıyorsanız hazırlanın. Merak ettikleriniz varsa mesaj atabilirsiniz hepinize kolay gelsin

arkadaşlar sınava hazırlandım puanım kesilmedi, sene başından beri istediğim tıp fakültesini kazandım :) ama hazırlandığım sene çok zor geçti benim için cidden benimle aynı durumda olan arkadaşlarım vardı çoğu istediği yere bölüme gidemedi. Çok çalışma, kararlılık ve azim isteyen bir süreçmiş cidden. Yapabileceğinize gerçekten inanıyorsanız hazırlanın. Merak ettikleriniz varsa mesaj atabilirsiniz hepinize kolay gelsin
tebrik ederim :) başarılar

Tebrik ederim ben de hali hazırda üniversiteyi bırakıp yeniden psikoloji için sınava gireceğim. Ve senin o son mesajda başardığını söylemene kendim başarmış gibi sevindim. İnşaallah seneye bana da yazmak nasip olur.

Tebrik ederim ben de hali hazırda üniversiteyi bırakıp yeniden psikoloji için sınava gireceğim. Ve senin o son mesajda başardığını söylemene kendim başarmış gibi sevindim. İnşaallah seneye bana da yazmak nasip olur.
Çok teşekkür ederiim inşallah sende başarırsın, istediğin yere gidersin :)

Merhaba öncelikle ben şimdi ailemin zoruyla istemediğim bi universiteyi yazdım mezuna kalmak istiyordum izin vermediler okul içime sinmedi ama yaptım sonra şimdi senin yazdığın başlığı okudum içim rahatladı tekrar hazırlanmak istiyorum ama puanım kırılacak hazırlık var okulumda eğer şimdi girdiğim seneden sonra 2 sene sonra mı puanım kırılmayacak yoksa universite 2.sınıftayken mi lüften yardımcı olun

Mühendisliği 2. yıl bırakıp hemşire oldum. Tam destek benden sana.

Tebrik ederim canım senii çok teşekkür ederim

Merhaba öncelikle ben şimdi ailemin zoruyla istemediğim bi universiteyi yazdım mezuna kalmak istiyordum izin vermediler okul içime sinmedi ama yaptım sonra şimdi senin yazdığın başlığı okudum içim rahatladı tekrar hazırlanmak istiyorum ama puanım kırılacak hazırlık var okulumda eğer şimdi girdiğim seneden sonra 2 sene sonra mı puanım kırılmayacak yoksa universite 2.sınıftayken mi lüften yardımcı olun

Merhaba öncelikle çok kolay gelsin, Üniversiteyi en az 1 yıl okuyup öyle sınava girersen puanın kesilmez ama hazırlık kısmını bilemiyorum ama o da dahildir diye düşünüyorum. Yİne de en iyisi bunu ösym bürosundakilere ya da üniversitedekilere sormak gerek.

yaaa bir ilk yazdıgına baktım şimdide kazandım yazışına... öyle mutlu oldum ki.Çok sevindim adına

X