• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteden sonra aile evine döndüm ama aileme katlanamıyorummm

ezgimelodi

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2023
58
8
6
22
Ailem yüzünden psikolojim bozuldu.Babam yıllar önce vefat etti.Ben annemle yaşadım yıllarca fakat sonrasında annem evlendi bende üniversiteye gittim o süreçte zaten ayrı yaşadık.Fakat üniversite bitince beni resmen anneannemin yanına attı şu an anneannemle yaşıyorum ve arada büyük bir jenerasyon farklı var hiç anlaşamıyoruz.Her şeyime karışıyo çok geri kafalı sanki hala 80li yıllardayız gibi davranıyo.Daha bi işe de giremedim ailem çevremdeki herkes bu yüzden laf atıyo sürekli eziklemeye çalışıyorlar.Az önce yine annem geldi ve anneannem beni ona şikayet etmeye başladı ,zayıf olduğum için sürekli yemek yemememi az yediğimi şikayet ediyor gelen herkese teyzelerime falan ve onlarda onu haklı buluyorlar yaşlı diye.Hepsi üzerime geliyor.Şimdi arkamdan konuşuyor annem ve anneannem bi iş bulsun en azından işe yarasın.Anneanem çok pasaklı falan diyo tek bildiği süslenmek diyo.Bıktım artık psikolojim kaldırmıyor bu durum psikolojik şiddet uygulıyorsunuz diyorum hep birlik olup üzerime geliyorlar dayanamıyorum artık intihar etmek bile geliyor aklıma.İşte bulamıyorum böyle giderse cidden canıma kıyacağım anlatabileceğim kimse yok buraya içimi dökmek istedim

Herkes bir donem bu yasadiklarinizi yasiyor. Aile eve maalesef bir cehennem cukuruna donuyor bir noktadan sonra. O yuzden biraz sakinlesin ve bir an once baska bir sehirde is bulma yoluna bakin.

iyi kötü demeden bir işe girin ve hızla para biriktirmeye başlayın
mesleğiniz nedir?

asgari ile de olsa girin bir işe anneanne de para biriktirin ve biran önce ayrı eve çıkın
anneniz neden almıyor eve eeee üvey baba var tabi

Hangi bölüm okudun?

Bir arkadaşın yazdığı gibi Yüksek lisans için ders çalışabilirsin.

İlla evden çıkacaksan market vs işlerini düşünebilirsin.

O evde yaşıyorsan kendin için arkanı toplamanı tavsiye ederim. Pasaklı kelimesi doğruysa tabi…

Ailem yüzünden psikolojim bozuldu.Babam yıllar önce vefat etti.Ben annemle yaşadım yıllarca fakat sonrasında annem evlendi bende üniversiteye gittim o süreçte zaten ayrı yaşadık.Fakat üniversite bitince beni resmen anneannemin yanına attı şu an anneannemle yaşıyorum ve arada büyük bir jenerasyon farklı var hiç anlaşamıyoruz.Her şeyime karışıyo çok geri kafalı sanki hala 80li yıllardayız gibi davranıyo.Daha bi işe de giremedim ailem çevremdeki herkes bu yüzden laf atıyo sürekli eziklemeye çalışıyorlar.Az önce yine annem geldi ve anneannem beni ona şikayet etmeye başladı ,zayıf olduğum için sürekli yemek yemememi az yediğimi şikayet ediyor gelen herkese teyzelerime falan ve onlarda onu haklı buluyorlar yaşlı diye.Hepsi üzerime geliyor.Şimdi arkamdan konuşuyor annem ve anneannem bi iş bulsun en azından işe yarasın.Anneanem çok pasaklı falan diyo tek bildiği süslenmek diyo.Bıktım artık psikolojim kaldırmıyor bu durum psikolojik şiddet uygulıyorsunuz diyorum hep birlik olup üzerime geliyorlar dayanamıyorum artık intihar etmek bile geliyor aklıma.İşte bulamıyorum böyle giderse cidden canıma kıyacağım anlatabileceğim kimse yok buraya içimi dökmek istedim
Ne okudun, şimdilik bölümün dışında bir işte çalışman mümkün mü? En azından kafan rahatlar, bu eleştirileri duymazsın. Sana psikolojik şiddet uygulanıyor. Yaşadıklarına üzüldüm. Baban vefat etmiş başın sağolsun. Eski nesile göre depresyon diye bir şey yokmuş. Onlara göre her şeyi abartıyor bu gençler. Psikolojiden anladıkları falan yok. Bir iş bulup çalışsan ayrı eve çıksan çok iyi olurdu. Hakkında hayırlısı olsun , umarım o ortamdan kurtulursun. Ayrıca kesinlikle intiharı düşünme, başkalarının yaptıklarından söylediklerinden dolayı kendini küçük görme, kendine değer ver, kendini sev. Bu süreçte dayanamıyorum diyorsan mutlaka psikolojik destek almanı öneririm.

Aile evine dönünce maalesef bazı şeyleri göze almak gerekiyor. Mesela neden pasaklı deniyor? Çalışmayan birisiniz, evdeyken işleri yapmanız gerekiyor bence. Yemiyorsun zayıfsın lafına da pek alınacak bir şey yok gül geç yani. İş bulma konusu da eğer geçerli mesleğin yoksa iş bulmak zorsa belki başka alanlarda bakabilirsin. Geçerli mesleğin varsa da muhtemelen cabani az görüyorlardır. Mesleğine göre kendini geliştirecek bir şeyler yapmak, eğitimler almak belki bir süre ücretsiz çalışmak mümkün.

Anneanneye çok takılma. Yaşlı kadın, anlayamaz sizi. Mesleğiniz ne çok bilmiyorum ama hemen işe girebilecek bir meslek değilse marketlere falan başvurabilirsiniz, eğer yüksek lisans sürecine girmeyecekseniz.

Back