Yanınıza arkadaş almayı deneyebilirsiniz..sonuçta o evde bir sürr yaşayıp alışmışsınız...ancak arkadaşınızı iyi seçmeye özen gösterinki dönem ortasında sorunlar çıkmasın..ancak yurtta iyi olabilir...sadece ev daha avantajlı bence...
Yurda çık bence. Sıkıntı çekerim diye korkma. Öğrenci dediğin biraz sıkıntı çekecek üniversite öğrencisi olmanın şanındandır.
Şimdi evdeki arkadaşla sorun yaşamak demek çok ciddi bir olay. Bunun yemeği var, faturası var, misafiri var vs yani sorun olabilecek çok şey var. Yurtta bir kişiyle daha aynı odayı paylaşabileceğine inanıyorsan yurda çık, en azından aranızda sorun bile olsa bu sorun para pul vs olmaz mesela. Bu çok ciddi bir durumdur. Tanımadığın insanı bilemezsin, yurtta da evde de. Düzgün bir yurt bulursan oda arkadaşınla anlaşamasan bile oda değişikliği vs yapabilirsin. Ama şu da var; birçok insan yurtları yemek ve temizlikle uğraşmamak için tercih eder belki ama kalacağın yurdun yemeği yemeğe, temizliği de temizliğe benzesin yoksa evdeki günlerini çok ararsın. İyi araştır, hangi yurda yazılmayı düşünürsen muhakkak o yurtta kalmakta olan ya da daha önce kalmış insanlarla konuş, araştır.
Tabi ben yine de her halükarda ev derim ama düzgün insan bulmak zor.
Biriyle aynı odayı paylaşmak çok zor bunu göz önünde bulundur , yurt hayatı ben hiç sevmedim o yuzden. Bulunduğun şehirde apart falan var mı odaları tek kişilik olan ?
yurda çık bence
Yurtta olur evde bence 2 kiside aynı sayılır ben eve çıktım ev arkadaşımda tanıdığım biri değil
Ben 4 kişilik kyk'da kalıyorum ama ne sen sor ne ben söyleyeyim. Tek sebebi mecburiyet. Ev kiraları, apart kiraları çok yüksek, karşılayabilmek mümkün değil. Şehre gelen oğrenci sayısı sürekli arttığı için iki kişilik oda seçeneği sunan özel yurt falan da hem çok az hem çok pahalı. Öğrencilikte sürekli bişeylere katlanmaya çalışıyor insan. Benim de son senem ve bu sene bir de kpss olayım var. Aile desen maşallah sanki oxforddayız, beklentiler o biçim. 4 kişi falan zor yani ne sen sor ne ben söyleyeyim. Sinir hastası olur insan. O kadar bıktım ki yurttan, mezun olduktan sonra nasıl eski halime dönerim bilmiyorum. Beni sinirli, tahammülsüz, insanlardan bıkmış biri yaptı. Herkese aynı şey olmaz tabi, kimisi bayılır yurt hayatına.Öyle geçimsiz bir insan değilimdir ama hiç yurtta kalmadım.Orda insanın psikolojisi nasıl olur hiç bilemiyorum o yüzden.Şu an yurt olarak düşündüğüm yerde bu sene 2. senesi olacak bi tanıdığım var çok memnun yurttan yana.Son sene temizlik, bulaşık,derdim de olmaz kafasıyla biraz aklım oraya kayıyor aslında.Oda arkadaşı ise çok şans işi.Ev arkadaşı işi ise çok ayrı.Geçen sene kaldığım eve birini alsam.Kız çıksa gitse birden bütün kira bana kalacak.Ben başkasının yanına gtisem anlaşamasak çıkmamı isteseler dönem ortası yurt da bulamam buyur burdan yak olur
Apartlar var da tek kişilik olunca fiyat öyle bir fırlıyor ki aklın durur.Onları ödeyebilsem şu an eski evimden ayrılmayı düşünmem o derece...
Umuyorum anlaşırsınız canım hayırlısı olsun.
Şu an yurda daha sıcak bakıyor gibiyim ama hayırlısı