Üniversitede Son Yıl Kalacak Yer Sorunu...

Alyson

Hayat kısa,kuşlar uçuyor!
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2014
406
503
Öncelikle herkese merhaba kızlar :)

Üniversite okumuş ya da okumakta olanlar yardımcı olursa sevinirim.Bunu daha önceden tecrübe etmiş birilerinin fikirlerine ihtiyacım var çünkü.Ama tabi ki de her fikir benim için önemlidir :)

Şu an okuduğum okula yatay geçişle geldim.Öyle çok fazla çevrem yok yani.Çok önceden tanıştığım bir arkadaşla aynı evde kalıyordum fakat kendisi mezun oldu.Bu sene üniversitede son senem ( yatay geçiş dolayısıyla dersler biraz sıkıntı oldu.Uzatmazsam son senem olacak inş. ) Üniversiteye yurtdışında ailemin yanında başlamıştım.Sonra bir arkadaşımla beraber kaldım.Uzun lafın kısası hiç tanımadığım insanla ya da yurtta kalmadım.Hep tanıdığım bildiğim insanlar oldu.Arkadaşım mezun olduğu için geçen sene birlikte oturduğumuz evde ben tek kalamam ücretini karşılayamam çünkü.Yanıma birini mi arasam ya da ben birine ev arkadaşı olarak mı gitsem diye düşünüyorum.Bir yandan da diyorum son senen zaten.Aynı evde tanımadığın biriyle temizlikti,yemekti,bulaşıktı sorun yaşarsın.Çık özel bir yurda.Temizlik,yemek derdin olmasın.Tek derdin aynı odayı paylaşacağın insan olsun diyorum ( tek kişilik odalar da biraz pahalı olduğundan çift kişilikte kalabilirim en fazla ) Kısacası durumum bu.Aklım biraz karıştı.Düşünecek de pek vaktim yok.Kararıma göre hemen harekete geçmem lazım.Sizce en akıllıca karar hangisidir kızlar ?

Son düzenleme:
Yanınıza arkadaş almayı deneyebilirsiniz..sonuçta o evde bir sürr yaşayıp alışmışsınız...ancak arkadaşınızı iyi seçmeye özen gösterinki dönem ortasında sorunlar çıkmasın..ancak yurtta iyi olabilir...sadece ev daha avantajlı bence...

Yurda çık bence. Sıkıntı çekerim diye korkma. Öğrenci dediğin biraz sıkıntı çekecek üniversite öğrencisi olmanın şanındandır.

Eve alıştım tabi ama illa burda oturucam kriterim yok.Asıl amacım son senemi sorunsuz bitirmek.Tezi var osu var busu var kafamın rahat olması lazım.Evin tabi avantajları var ama öyle tanıdıklarımdan ev arayan falan yok.Hiç tanımadığım bir insanla sorun çıkarsa naparım diye düşünüyorum.

Yurda çık bence. Sıkıntı çekerim diye korkma. Öğrenci dediğin biraz sıkıntı çekecek üniversite öğrencisi olmanın şanındandır.

Hazırlıkla birlikte 4 senedir okuyorum ilk 2 sene iyiydi de son 2 senedir baya sıkıntı içindeyim.Şu senem sıkıntısız geçce bari derdindeyim

Şimdi evdeki arkadaşla sorun yaşamak demek çok ciddi bir olay. Bunun yemeği var, faturası var, misafiri var vs yani sorun olabilecek çok şey var. Yurtta bir kişiyle daha aynı odayı paylaşabileceğine inanıyorsan yurda çık, en azından aranızda sorun bile olsa bu sorun para pul vs olmaz mesela. Bu çok ciddi bir durumdur. Tanımadığın insanı bilemezsin, yurtta da evde de. Düzgün bir yurt bulursan oda arkadaşınla anlaşamasan bile oda değişikliği vs yapabilirsin. Ama şu da var; birçok insan yurtları yemek ve temizlikle uğraşmamak için tercih eder belki ama kalacağın yurdun yemeği yemeğe, temizliği de temizliğe benzesin yoksa evdeki günlerini çok ararsın. İyi araştır, hangi yurda yazılmayı düşünürsen muhakkak o yurtta kalmakta olan ya da daha önce kalmış insanlarla konuş, araştır.
Tabi ben yine de her halükarda ev derim ama düzgün insan bulmak zor.

Biriyle aynı odayı paylaşmak çok zor bunu göz önünde bulundur , yurt hayatı ben hiç sevmedim o yuzden. Bulunduğun şehirde apart falan var mı odaları tek kişilik olan ?

Yurtta olur evde bence 2 kiside aynı sayılır ben eve çıktım ev arkadaşımda tanıdığım biri değil

Öyle geçimsiz bir insan değilimdir ama hiç yurtta kalmadım.Orda insanın psikolojisi nasıl olur hiç bilemiyorum o yüzden.Şu an yurt olarak düşündüğüm yerde bu sene 2. senesi olacak bi tanıdığım var çok memnun yurttan yana.Son sene temizlik, bulaşık,derdim de olmaz kafasıyla biraz aklım oraya kayıyor aslında.Oda arkadaşı ise çok şans işi.Ev arkadaşı işi ise çok ayrı.Geçen sene kaldığım eve birini alsam.Kız çıksa gitse birden bütün kira bana kalacak.Ben başkasının yanına gtisem anlaşamasak çıkmamı isteseler dönem ortası yurt da bulamam buyur burdan yak olur

Biriyle aynı odayı paylaşmak çok zor bunu göz önünde bulundur , yurt hayatı ben hiç sevmedim o yuzden. Bulunduğun şehirde apart falan var mı odaları tek kişilik olan ?

Apartlar var da tek kişilik olunca fiyat öyle bir fırlıyor ki aklın durur.Onları ödeyebilsem şu an eski evimden ayrılmayı düşünmem o derece...

yurda çık bence
Yurtta olur evde bence 2 kiside aynı sayılır ben eve çıktım ev arkadaşımda tanıdığım biri değil

Umuyorum anlaşırsınız canım hayırlısı olsun.

Şu an yurda daha sıcak bakıyor gibiyim ama hayırlısı

Ben 4 kişilik kyk'da kalıyorum ama ne sen sor ne ben söyleyeyim. Tek sebebi mecburiyet. Ev kiraları, apart kiraları çok yüksek, karşılayabilmek mümkün değil. Şehre gelen oğrenci sayısı sürekli arttığı için iki kişilik oda seçeneği sunan özel yurt falan da hem çok az hem çok pahalı. Öğrencilikte sürekli bişeylere katlanmaya çalışıyor insan. Benim de son senem ve bu sene bir de kpss olayım var. Aile desen maşallah sanki oxforddayız, beklentiler o biçim. 4 kişi falan zor yani ne sen sor ne ben söyleyeyim. Sinir hastası olur insan. O kadar bıktım ki yurttan, mezun olduktan sonra nasıl eski halime dönerim bilmiyorum. Beni sinirli, tahammülsüz, insanlardan bıkmış biri yaptı. Herkese aynı şey olmaz tabi, kimisi bayılır yurt hayatına.

Yazdıklarından yola çıkarak yurda çıkmanın senin için daha iyi olacağını düşünüyorum. Dediğin gibi tek derdin oda arkadaşın olur.

Evde en azından kendine ait odan olacak, yurtta kendine ait 4 duvarın olmayacak. Kesinlikle ya 2 kişilik ev ya da tek kişilik yurt odası.

Teyzemin oturduğu yerin karşısında kız yurdu var.kızlar sürekli balkona çıkıyor artık sıkıldıkları için mi bilemem ama bazıları oturak falan koyup o küçücük balkonda oturup çay içiyorlar odaları temiz,güvenli fiyatı ucuz ve oda arkadaşlarıda uyumlu insanlar olunca sorun çıkmıyor...siz eğer rahat edebilirseniz yurdu tercih edebilirsiniz temizlik,pazar alışverişi,fatura gibi şeyler olmaz en azından..

Ev,oda arkadasi vs hepimizin kanayan yarasi. Som derece sans isi.senin oda ark.in iyi olur ama uyuz bi komsu denk gelir hayati zindan eder. Biz bu yil arkadaslarla bi apartin bi katini tuttuk. 3 oda vardi ikiser kisi iki odada kaldik tek kisilk odada tipci bi kiz vardi evlere senlik. Hi de uc kisjlik oda var normalde ama orda gorevli kadin kaliyodu idare bolumu gbi dusun. Sonucta hepimizin odasi ayri tek mutfak banyo ortak ne kadar kotu olabilirki diye dusunurken bu tipci kiz bizi ruh hastasi sinir hastasi etti. Ordaki kadinla da arasi cok iyi o da hep ondan yananydi her sorunda. Hayatimizin en berbat donemini gecirdik. Kiz aksam erken uyuyodu biz ikinci ogretimiz snucta eve gelmemiz yemek yememiz vs saat 10 11 oluyodu oturalim edelim derken 2 yi falan buluyo. Ama ortak alanda deiliz hepimiz odamizdayiz. Bu tipci takti bize neymis gece surekli vc ye gidiuomusuz kapiyi kiliyliyomusuz uyaniyomus sesden. Evinde pamuklara sariyolardi heralde. Ay tam bi faciaydi ya. Ara kapiyi kapatmayin ses oluyo odanjzda telle konusmayin bana ses geliyo gece vcye gidersek 12den sonra kapiyi kilitlemek yask dolu yazan kagit asicaz. Yok efendim birbirimzin odasinda oturmicaz sonucta yakin arkadasz gorusmiceksek niye ayni kati tuttuk. Birbirmize ders anlatmicaz(ayni bolum ayni sinifiz) ses gidiyo ona. Kapiyi cok yavas kapatcaz yoksa az sonra kapiya damlar.ya ne kadar mantiksiz deil mi? Sana ne benim kapimdan odamdan odamda konustgum telden anlattigim dersten. Kadin da hep ona inaniuo naisl bi mantiksizliksa artik. En sonnda neymis bu kiz gece ses kaydi yapcakmis bakcakmis kadin biz gercekteb kapiyi sert mi ortuyoruz nasil bi ruh hastaligi dusunun. Ki kapiyi carpmak falan asla yapmiuoruz ama her seyden huy kapiyo. Bi aksam odama geldi babanla konusuyon 10 dakkadir rahatsiz oluyorum diye bundan ote bi manyakla karsilasan var mi bilmiuorum. Kadin gece bizi arardi herkes odasina gtsin beraber oturmayin diye. Dusunun. En sonunda arkadasin annesi falan geldi iste ortaligi inletti biraz sagolsun iyilikten iyi sozden anlamiuolar cunku kimse cocugunu copte bulmadi. Dedik ver senetlerimizi gidelim isine gelir mi gelmedi. O aksam dier katlardaki kizlari da cagrdik zaten herkes bundan sikayetciymis. Kizlar diyo iste sen varsin diye bilerek bu kata gelmedik biz vs. Ustteki kiizi surekli sikaye ediyomus tepiniuo diye. Insan niye tepinirki. Terliksiz yuruyunce cok ses olurdu ama anlamiyo. Duvarlar ince cok ses geciriyo diye kiz yurumesin mi biz konusmayalm mi vc de kapiyi kilitleme demek nasil bi kafa. Ya beterin beteri var ama yillarca her turlu yurtta yuzlerce kisiyle kaldim boyle agir bi vaka ben gormedim. Inanin insanin kimyasini bozuyolar. Yani demek istedigm bu kiz benim ev arkadsim da deil oda arkadasim da. Apartta ayni katta kaldgm biri sadece. Ama bulursa her turlu buluyo bela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…