Bir kız üniversiteyi kazanacak zekada olup böyle oyunlara alet oluyorsa ne diyeyim bilemedim ben..
Ya evet kızları suçlamak istemiyorum ben. Türkiyede zaten hep kadın hatalı hiçbir zaman erkekler suçlanmaz. Ama hepimiz üniversite okuduk. Ortamı biliyoruz az çok. Belki hocalarımızdan bu tür eğilimleri olanları da farkettik. Bu tarz şantaj olmasa da. Sarkıntılık etme, saçma gereksiz iltifatlar kısaca taciz diyim. Bu tarz şeyler gördük yaşadık bir şekilde. Ama önlemini aldık. Araya set çektik. Ne biliyim işi buralara götürmek çok kolay olmasa gerek. Nefret ediyorum kadını suçlamaktan ama haberden iğrendim.
Kadını suçluyorum hala. Çünkü böyle bir haberin basına yansıması bir türk ailesi için kolay kaldırılabilir bir şey değil. Bu haberden etkilenip çocugunu üniversiteye yollamak istemeyecek insanlar olucaktır illa ki. Kadını suçluyorum çünkü ucu yine kadınlara dokunucak bir mevzu.
Bu haber yüzünden bir kişi bile üniversite hakkından mahrum kaldıysa kahrolurum ben ya.
Zaten tüm ailelerin aklına şu kızlı erkekli muhabbeti sokuldu bir güzel.
Benim annecim üniversitede sevgilim oldugunu öğrenince bu devirde kızım okuyo diye sevinmicen kim bilir ne haltlar karıştırıyosun orda diye bekaretim hakkında da iğrenç tespitlerde bulunmuş bir kadındır. Ki şu an doktora yapan bir mühendisim. Ama annemin gözünde evden uzaklaşıp haltlar yemek için üniversite okuyan bir kızdım.
Benim annem çok sıradan bir örnek. İçim acıdı haberi okuyunca.
sırf sınıf geçmek için öğretim görevlilerinin ihtiyaçlarını gideren aşağılık kadınlar.. Siz üniversite okumasanız da olur. Zaten hayatta bir şekilde başarılı olursunuz bu hırsla. Allah bildiği gibi yapsın. Ne denebilir ki.